Raportti Mad Max - KylVe

29.11.2013

Veikot kävivät pistevarkaissa Apialla ja voittivat Maxit lukemin 2-3 (1-0).

Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa ja virheitä pyrittiin välttämään. Tempo oli kovin verkkainen molempien keskittyessä lähinnä vastaiskutilaisuuksiin. Mad Max oli ainakin mustaoranssien lasien läpi katsottuna hieman vaarallisempi vastustajaansa ensimmäisellä jaksolla ja puolustuspeli oli aika hyvin kontrollissa. Huippuvaarallisia paikkoja ei silti siunaantunut ja ensimmäisen erän ainokaiseksi jäi ajassa 10.44 Mika Jussilan viimeistelemä maali Tommi Salosen esityöstä. Vieraat eivät päässeet Vesa Pajulan tolppalaukausta lähemmäksi.

Toinen jakso alkoi hyvin kotijoukkueen osalta, kun ajassa 21.57 Jere Blom sai karvattua syvällä KylVen alueella pallon ja toimitti sen Jarno Mattilalle, jolla oli helppo työ siirtää pallo pitseihin. Tämän jälkeen KylVe alkoi taistella silminnähden kotijoukkuetta enemmän, kun taas Maxien vauhti hiipui jostain syystä. Omat miehet hukkuivat liian monta kertaa ja yhden tällaisen seurauksena KylVe pääsi kaventamaan ajassa 24.11. Sama meininki jatkui, mutta oli kotijoukkueellakin toki tilaisuuksia. Niitä ei käytetty. Omassa päässä sen sijaan soi toisen kerran ajassa 31.44 ja peli oli tasan 2-2. Näytti jo siltä, että jatkoaika häämöttää, kunnes Riku Raikolle näytettiin toista keltaista korttia. Vierailla oli näin ollen reilu minuutti aikaa iskeä johto- ja todennäköinen voittomaali alivoimalle joutunutta Maxia vastaan. Ja niin siinä kävi, että ajassa 39.49 KylVe realisoi ylivoimatilaisuutensa. Ottelu siis 2-3 KylVelle ja Max leirissä oli pettyneitä kasvoja.

Peli oli täysin omissa käsissä 2-0 tilanteessa, joten syyllisiä tappioon ei tarvitse kaukaa etsiä. Lady Luck ei ehkä ollut kotijoukkueen olkapäällä, mutta sen taakse ei voi piiloutua. Tästä ottelusta oli "pakko" saada kolme pistettä, joten tulos on varsin negatiivinen. Pisteitä on alettava kaivamaan tai kevätkierroksesta tulee kauttaaltaan tulos tai ulos kikerrystä.