Sievi oli kotonaan Maxia vahvempi 6-3 (2-2)

8.12.2013

Vaikka etukäteen näytti siltä, että Sieviä vastaan lähtevä bussilastillinen olisi ollut hieman harvalukuinen, itsenäisyyspäivän aamuna oli kuitenkin ihan iskukykyinen remmi mukana. Ottelusta ei odotettu mitään muuta kuin erittäin hankalaa. Sievin alkukausi on ollut lennokas ja joukkueen materiaali on kiistatta liigan parhaita. Tästä huolimatta tai juuri tästä syystä Maxit lähtivät otteluun hyvällä asenteella kautta sitten niin fofoorilla.

Maxit aloittivat hyvällä jalalla, puolustivat nöyrästi Sievin vaarallisia 1v1 taitureita ja kun paikka oli iskettiin vimmatusti vastahyökkäyksin. Pienellä tuurilla, Radikin liukastuessa Maxien kapteeni Jere Blom pääsi lähentelemään Sievin maalia ja veikin vierasjoukkueen johtoon ajassa 6.52. Sitä hupia kesti vajaa kolme minuuttia, kun kotijoukkueen kapteeni Juho Alasuutari kuittasi tilanteeksi 1-1. Alasuutari järjesti myös Sievin johto-osuman ajassa 13.49. Timo "Jämäkkä" Kopola väläytti käärmemäistä nopeuttaan ja pääsi puolittaiseen läpiajoon. Sievipuolustus oli pakotettu käyttämään hieman liian ronskeja otteita ja tästä seuranneesta vaparista Maxien Jarno "Duck" Mattila sivalsi vasosellaan vasempaan ylähöhhöön ja peli oli jälleen tasan 2-2. Näissä lukemissa mentiin siis tauolle. Vaikka Sievi kontrolloi palloa, Maxit olivat ottelun ensimmäisellä jaksolla vaarallisia ja loivat tilanteita Sievin maalille. Ei ehkä olisi ollut huutava vääryys, mikäli Maxit olisivat olleet pari maalia kotijoukkuetta edellä puoliajan koittaessa. Niin monta avotonttia oli tarjolla.

Jos Maxit saattoivat olla jossain määrin tyytyväisiä ensimmäiseen erään, toinen jakso oli selvästi Sievin. Kotijoukkue meni johtoon ajassa 22.29. Maxit kinkesivät vielä kerran tasoihin kaksi minuuttia myöhemmin, mutta tähän taisivat eväät sitten loppua. Keltapaidat olivat terävämpiä ja iskivät näyttävistä yhdistelmistä voittoon tarvittavat kolme maalia lisää, eivätkä Maxit oikein päässeet enää edes uhkaamaan Sievin johtoa. Loppunumerot siis 6-3 kotijoukkueelle, jolle ei toistaiseksi ole löytynyt pysäyttäjää tällä kaudella.

Maxien peli-ilme oli ihan hyvä, mutta pisteitä pitäisi alkaa kaivamaan. Seuraavaksi vastassa on ESC. Se lienee jo pakkovoiton paikka.