Maxit käänsivät ottelun itselleen Raumalla

13.1.2014

Rauma rynnisti ottelun alussa nopeaan kolmen maalin johtoon, mutta koskilaiset saivat kammettua kaksi sarjapistettä mukaansa lopulta rankkareille venyneessä mittelössä.

Otteluun valmistauduttiin huolella ja joukkueessa oli positiivinen meininki, mutta jotain taisi mennä vikaan, sillä kotijoukkue aloitti pelottavan tehokkaasti. Pelikello näytti vajaata kahdeksaa minuuttia, kun taululla oli raumalaisjohto 3-0. Onneksi päät eivät tästä notkahtaneet mustapaitojen leirissä. Hyviä tontteja oli koko ajan, mutta ensimmäisen mustien maalin iski vasta ajassa 10.01 Timo "Jämäkkä" Kopola, syöttäjänä toimi Juuso Ollikainen. Maxit hakivat lisämaaleja ahnaasti, mutta kotijoukkueen puolustus pelasi kurinalaisesti ja maalivahti hoiti loput. Näytti jo siltä, että taukovihellys soi näissä lukemissa, mutta Riku "Rixa" Raikko päätti toisin. Loistava juoksu takatolpalle, johon Mika "Juiceboy" Jussila tarjoili namin ja peli 3-2. Vielä ennen taukoa Juuso Ollikainen haastoi raumalaispuolustusta hyvin, hänet kaadettiin ja seurauksena rankkipotku kuudesta metristä. Tätä laukomaan asettui vastentahtoisesti Jarno "DUCK" Mattila. Peli tasan 3-3 ja tauolle.

Toinen jakso oli tasaista vääntöä, jossa molemmilla oli paikkansa lisäosumiin. Seuraava maali syntyi kuin varkain ajassa 30.19. Maxien maalivahtina tällä kertaa toiminut Ville "Viki" Kauppinen vapautti Duck Mattilan vetopaikkaan, josta mies sivalsi vasosellaan päivän toisensa ja Maxit johtivat ottelua ensimmäistä kertaa. Hyvää viilaria riitti nelisen minuuttia, kunnes kotijoukkue ujutti pallon ohi hölmistyneen Max puolustuksen. Varsinainen peliaika päättyi näihin 4-4 lukemiin, joten molemmille taskuun vähintään yksi sarjapiste.

Jatkoaika oli jo aika väsynyttä hieromista puolin ja toisin eikä rankkarit siten tulleet mitenkään yllätyksenä. Joko vedot olivat hyviä tai sitten maalivahdit keskittyivät nenänkaivuuhommiin sillä päivä oli jo uhkaavasti taittumassa illaksi, kun ratkaisu lopulta saatiin aikaiseksi. Maxit voittivat ensimmäisen rankkarikisansa tällä kaudella. Kaksi pistettä taskuun ja kotia kohti.

 

Maxien paras: Jarno Mattila

Maxien tehot: Jarno Mattila 2+0, Timo Kopola 1+0, Riku Raikko 1+0, Mika Jussila 0+1, Juuso Ollikainen 0+1, Ville Kauppinen 0+1