LeiF - Mad Max ennakkotunnelmat

13.10.2014

Mad Max matkustaa keskiviikkoiltana naapuripitäjään Akaan Toijalaan paikalliselle Monarille mittaamaan Leijona Futsalin (ent. KylVe) syyskunnon. Leijona Futsal on kokenut kesän aikana kosolti muutoksia aina nimestään lähtien. Pelaajavalmentajaksi haalittiin Serbiasta Nenad Veljkovic, joka toi mukanaan niinikään serbialaiset pelimiehet Nenad Rancicin ja Stefan Krsticin. Myös maalivahtiosastoa vahvennettiin, kun koskilaisyleisöllekin erittäin tuttu Tuomas Kallioinen houkuteltiin Ilveksestä takaisin kotikonnuilleen. Ja näyttääpä LeiFin pelaajalistalta löytyvän myös viime vuodet Mäxejä edustanut Jiki Järvikin, jonka alunperin piti siirtyä LeiFin kakkosjoukkueen valmentajaksi. Huhupuhuiden mukaan serbikoutsi Veljkovic oli heti ensinäkemältä täysin myyty nähtyään Jikin tanssahtelevan höyhenenkevyesti parketilla ja vaatinut tätä välittömästi lisättäväksi ykkösjoukkueen rosteriin.

Mad Max pääsee otteluun liki parhaalla kokoonpanollaan, kun ns. jalkapalloilijatkin ovat palanneet parketeille. Pelimiesten Mattila, Jussila, Latosaari, Ananin ja Kauppinen futsalpelituntuma on ehkä hienoinen kysymysmerkki, mutta treeneissä on ainakin ollut tekeminen jo mallillaan tai ainakin vahvasti mallintumassa. Viimeaikainen uutisointi Jape Mattilan pelaajauran loppumisesta on siis ollut Mäxien internettoimituksen mukaan vahvasti ennenaikaista ja ilmeisesti kyseessä on vain jalkapallouran lopetus. Japella nimittäin lukee osallistujissa taas kyllä.. Myös preseasonilla hyviä otteita esittänyt Jesse Collin palaa kokoonpanoon. Näin ollen saattaa käsillä olla jopa tilanne, että Mad Max -leirissä joudutaan jättämään pelikuntoisia yksilöitä kokoonpanon ulkopuolelle.

Toimitus yllätti valmentaja Kopran Jonten kesken kiireisen toimistopäivän piirtelemästä kuvioita ruutuvihkoonsa. Näyttivät olevan jo hyvässä kuosissa keskiviikkoa ajatellen. ”Viime viikon treeneissä riitti asennetta ja tempoa. Odotan innolla, kun me saadaan ne tuotua kentälle ja yhdistettyä järkevään joukkuepelaamiseen”, intoili coach Kopra.  

Myös päävalmentaja Timo ”Jämäkkä” Kopola odottaa malttamattomana keskiviikon paikallisderbyä. ”Paikallispelin pitäis sytyttää joka jätkän haluamaan kolmea pistettä. Tunnetta on varmasti odotettavissa ja molemmat joukkueet haluavat voittaa juuri toisensa. Leijona on panostanut kovasti joukkueeseensa, joten lähdetään nöyrästi haastamaan. Kun meidän oma tekeminen pysyy hyvällä tasolla niin uskon hyvään tulokseen”, hehkuttelee Kopo.

Kumpikin joukkue hakee sesongin ensimmäistä merkintää voittosarakkeeseensa, kun viime kauden finalisteilta ei pisteitä irronnut avauskierroksella. Mäxeillä alla tappio Tervareille ja Leijonilla siis Ilvekselle. Viime kaudella paikallisotteluiden voitot tasattiin 1-1, kun kumpikin ryhmä kävi hakemassa vierasvoitot.  Lähtökohdat ovat tasaiset. Molemmilla pelitapa ja taktiikka on ehkä hieman opettelun asteella näin alkukaudesta. Kumman kantti kestää? Se nähdään keskiviikkona..