WFT - Mad Max 0-5 (0-2)

3.1.2015

Mad Max nappasi vuoden alkuun hienon voiton paikalliskamppailussa WFT:tä vastaan. Varsinkin Mäxien avauskentällinen oli vireessä ja teki Mika Jussilan ja Riku Raikon johdolla voittoon tarvittavat maalit. Toki myös nollapelin maalillaan pelannut ja bonuksena syöttöpinnan napannut Mikko Ananin oli voiton takuumiehiä.

Ensimmäistä jaksoa pelattiin melko pitkään maalittomana, mutta kuitenkin yleisöä viihdyttävänä, sillä kummallakin joukkueella oli omat tilaisuutensa tehdä ottelun avausmaali. Mad Max oli enemmän pelivälinettä hallitsevampi osapuoli, mutta WFT:llä oli vastaavasti avausjaksolla tukku hyviä maalipaikkoja. WFT:n maestro Janne Heikkilä taisi kolisutella maalipuita kolmeenkin otteeseen ja viime kaudella Mäxeissäkin farmisopimuksen turvin futsaillut Mikko Heritty oli taidoillaan alati vaarallinen.

Maalisarakkeeseen ensimmäisen täpän merkkautti kuitenkin Mäxien Rixa Raikko, joka pääsi Mikkis Latosaaren tarjoilusta etenemään laukaisusektoriin ja tällä kertaa onnistuneen takanurkkakudin jälkeen palloa kaivettiin WFT:n verkosta. Mad Maxin toinen maalin syntyi ykköskentän samassa vaihdossa, kun Jere Blomin pallonriiston jälkeen Mika Jussila herkutteli vippauksellaan pallon verkkoon.

Toisella jaksolla pelin kuva oli jokseenkin samanlainen kuin ensimmäiselläkin. Viimeistään Mäxien uhrautuva puolustuspeli esti kavennusmaalin syntymisen ja varoitusten sävyttämän, joskaan ei mitenkään kovaotteisen, ottelun ratkaisu syntyi ylivoimalla WFT:n Tapio Lehtisen punaisen kortin jälkeen. Lähes parin minuutin tehottoman pyörittelyn ja parin loistopaikan tuhrimisen jälkeen Mad Max –ylivoima vihdoin onnistui ja Mika Jussila pamautti pallon maaliin Santtu Lintusen kuitatessa syöttöpinnan. Loppuminuuteilla WFT yritti kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi ja Raikon Rixa näpäytti iltapäivän toisensa tyhjään maaliin. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Jusis Jussilalle, joka laukoi hatullisensa täyteen komealla ylänurkkakudilla ohi maalilleen palanneen WFT-vahti Juha Ahomaan.

Mad Max jatkaa siis Futsal Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraavan kierroksen arvonta suoritetaan toimituksen tarkistamattomien huhujen mukaan 13.1. Mäxien liigapelit jatkuvat ensi lauantaina Oulussa Tervareita vastaan aamupeliksi luokiteltavassa ottelussa klo 12.

WFT – Mad Max 0-5 (0-2)

15:50 Riku Raikko (Mikko-Petteri Latosaari) 0-1, 16:47 Mika Jussila (Jere Blom) 0-2, 33:05 Jussila (Santeri Lintunen) 0-3, 38:52 Raikko 0-4, 39:12 Jussila (Mikko Ananin) 0-5.