Liigakarsinnat tulevana viikonloppuna

1.4.2015

Futsal-Liigan runkosarja päättyi viime lauantaina ja Sievi Futsal kävi Liikuntahallissa varmistamassa sarjan ykköstilan 0-7 vierasvoitolla. Sarjan kärjen ja tyvipään ero tuli näytettyä toteen ja yhdenneksitoista eli toiseksi viimeiseksi sijoittuneen Mad Maxin tie viekin ensi viikonlopun liigakarsintoihin Sääksjärven Loisketta vastaan. Mäxien kausi on ollut kokonaisuudessaan pettymys, mutta täydellinen mahalasku ja sarjatason vaihtuminen on vielä vältettävissä kahdella voitolla.

Mäx-toimituksen tavoittama päävalmentaja Kopola ei lähtenyt sen kummemmin murehtimaan menneitä, erittelemään taktisia kuvioita tai arvioimaan tulevaa vastustajaa vaan totesi yksinkertaisesti seuraavaa: ”Kyllä me lähdetään taisteleen kynsin ja hampain liigapaikasta. Kausi on hyvä päättää peleihin, missä on panosta ja panostahan näissä peleissä riittää. Haetaan hyvä päätös mollivoittoiselle kaudelle.”

Sitä vastoin Apian mustapaitaisen ryhmittymän kapteeni Jere Blom summasi lyhyesti tähänastista kautta: ”Ei tietenkään olla siinä pisteessä, missä haluttiin olla, kun kauteen lähdettiin. Omissa käsissä liigapaikka on kuitenkin edelleen ja mun mielestä meillä on parempi joukkue tehtyyn suoritukseen verrattuna. Mut ei vaan päästy tasollemme kuin ihan hetkittäin – se vähän harmittaa.”

Kaiken järjen mukaan Mad Max –merkkinen koiralauma astelee viikonlopun peliparketeille aikomuksenaan näyttää ryhmän kuuluvan yhä ja edelleenkin liigatasolle. Ennen kauden alkua Mäxit ja Loiske pelasivat harjoitusottelun, mikä päättyi tasan 3-3, mutta siitä on enää tässä vaiheessa turha vetää suoria suuntaviivoja, sillä kumpikin joukkue oli ko. kamppailussa todennäköisesti melko laillla eri ryhmällä liikkeellä kuin tulevissa karsintaotteluissa.

”Loisketta en oo nähnyt vähään aikaan pelaavan, mutta hyvä joukkue sieltä tulee vastaan. Ja Marri Sairiala siellä taitaa kikertää edelleen..”, ennakoi Jermu viikonlopun vastustajaa ja heidän maestroaan. ”Kaks voittoo tarvitaan. Niitä lähdetään tietty hakeen”, summaa Jere viikonlopun tavoitetta.

Karsintaottelut aloitetaan Loiskeen kotimatsilla Lempäälän Hakkarissa lauantaina 4.4. klo 15. Sunnuntaina 5.4. jatketaan Liikuntahallissa klo 15. Siihen otteluun liput kustantavat 5/3 euroa ja Mad Maxin kausikortilla pääsee normaalisti sisään. Kolmas peli tarvittaessa Hakkarissa la 11.4.