Mad Maxille ensimmäinen kiinnitys liigapaikkaan

4.4.2015

Mad Max kävi nappaamassa voiton Sääksjärven Loiskeesta liigakarsintojen ensimmäisessä osassa lukemin 1-3 (0-2). Maalintekijöinä vierasjoukkueesta kunnostautuivat Jape Mattila, Jesse Collin ja Tommi Salonen. Voiton takuumiehenä toimi maalivahti Mikko Ananin, jonka Loiske onnistui ohittamaan ainoan kerran vasta ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla.

Ottelu alkoi Mäxien kannalta hyvin, kun Jape Mattila laukoi johto-osuman tasan minuutin pelin jälkeen. Syöttöpinna kapteeni Jerelle. Jesse Collin lisäsi Sasu Niemisen passista johdon kahteen maaliin, kun seitsemän minuuttia oli pelattu. Ensimmäisen jakson loppu pelailtiinkin sitten tasatahtiin ilman isompia tilastomerkintöjä. Nyt kun tiedetään miten kävi jatkossa, niin mainittakoon, että Mäxeille ei vihelletty ainoatakaan virhettä avauspuolikkaalla.

Toisella jaksolla Tommi Salonen lisäsi mustapaitojen johdon kolmeen maaliin, kun reilut 28 minuuttia oli pelattu. Niemisen Sasulle ottelun toinen syöttömerkintä. Tämän jälkeen Loiske alkoi nostaa maalivahtiaan mukaan hyökkäyksiinsä ja onnistuikin luomaan painetta, mikä johti melko nopealla tahdilla Mäxit virhevaikeuksiin. 35 minuutin kohdalla tuli sitten se kuudeskin virhe ja Loiske pääsi yrittämään kavennusta kympin täplältä. Viimeistään tässä vaiheessa Mikko Ananin pelasi itsensä ottelun pyttykerhoon torjumalla laukauksen. Loiskeen yritys palkittiin lopulta noin puolitoista minuuttia ennen toisen erään loppua, kun Mikko Järvinen onnistui maalinteossa. Enempää maaleja ei sitten nähty ja näin arvokas voitto Mad Maxille.

”Asenne oli tänään joka ukolla hyvää, varsinkin puolustussuuntaan. Ananin maalissa otti maalissa muutaman todella tärkeän kopin. Viimeisellä kympillä Loiske nosti aktiivisesti maalivahtia mukaan hyökkäyksiin ja painoi päälle. Omaa pallollista peliä kun huomiseksi vielä parannetaan, ollaan agressiivisempia ja huolellisempia niin hyvä tulee. Sarja on vielä kesken ja mitään ei olla vielä saavutettu. Huomenna on ihan uus peli, se täytyy joka ukon muistaa”, lausui päävalmentaja Kopola taistelun tauottua ja siirsi ajatuksiaan jo huomisen toiseen osaotteluun.

Taistelu liigastatuksesta jatkuu siis heti huomenna sunnuntaina 5.4. Liikuntahallissa klo 15. Tervetuloa katsomaan onnistuvatko Apian Hornankattilan isännät lunastamaan toisen ja ratkaisevan voiton ottelusarjassa. Kävi miten kävi, joka tapauksessa ottelu on Mäxien tämän kauden viimeinen kotiottelu. Mad Maxin kausikorttia vilauttamalla sisään ja muuten lipun hinnat normaalisti vitosen ja alennusryhmiltä kolmosen.

 

Loiske – Mad Max 1-3(0-2)

1:00 Jarno Mattila (Jere Blom) 0-1, 7:18 Jesse Collin (Sasu Nieminen) 0-2, 28:16 Tommi Salonen (Nieminen) 0-3, 38:24 Mikko Järvinen (Markus Sairiala) 1-3.