Mad Max jatkaa liigassa

6.4.2015

Mad Max käytti ensimmäisen ottelupallon hyväkseen ja katkaisi ottelusarjan kahdella voitolla. Kotivoitto ei tullut helpolla ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalla. Jatkoaikasankariksi nousi itseoikeutetusti joukkueen kapteeni Jere Blom, joka ohjasi Mika Jussilan passista ratkaisevan maalin.

Lauantain ottelun tyyliin Mad Max hankki avauspuolikkaalla kahden maalin johdon. Molemmat maalit teki hyvän ottelun pelannut Mika Jussila. Syöttöpinnat Jere Blomille ja Jape Mattilalle. Avausjaksolla peli oli hyvin kotijoukkueen hallussa. Loiske pystyttiin pitämään poissa tekopaikoilta ja sitä kuuluisaa omaa peliäkin onnistuttiin pyörittämään sekä luomaan maalipaikkoja. Varsinkin ykköskentällinen onnistui muutamassa kauniissa sommitelmassa.

Toisella jaksolla Loiske antoi enemmän painetta mustapaitojen puolustukselle ja saikin luotua hyvän tukun maalintekotilanteita. Mikko Ananin Mäxien maalilla otti lauantain tapaan monta tärkeää koppia. Toisen jakson puolivälissä Loiske sitten kavensi Otso Suonpään maalin edestä murjomalla maalilla. Tämän mustapaidat kuittasivat nopeaan tahtiin. Asialla jälleen ykkösketju ja tällä kertaa Jape Mattila. Vapauttavan syötön tarjoili Blom. Loiske ei kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoi isot minuutit pelanneen Marri Sairialan johdolla takaa-ajoa. Kavennuksen laukoi Jesse Kyrkkö komealla kääntölaukauksella. Loiske nosti jälleen maalivahtiaan mukaan hyökkäyksiin ja tällä kertaa se myös tuotti tulosta, kun mv Antti Härkönen itse laukoi tasoituksen parisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Mäxit pääsivät vielä yrittämään kympiltä Loiskeen saatua kuudennen virheensä, mutta Jusis Jussilan yritys jäi suutariksi. Siirryttiin siis jatkoajalle.

Jatkoaikaa pelattiin tasaisissa merkeissä ja kummallakin oli omat paikkansa iskeä osumia. Varsinkin Loiskeen vanhan liiton target-pelaaminen aiheutti kiirettä Mad Max –puolustuksessa. Ratkaisuosuma nähtiin toisessa jatkoerässä pelikellon näyttäessä 47:39. Mika Jussila sai pallon hyökkäysalueella ja onnistui saamaan tilaa vasoselleen, millä toimitti pelivälineen maalin eteen oikea-aikaisesti nousseelle Jere Blomille. Jere ei tästä paikasta erehtynyt ja 4-3 voittomaaliksi osoittautunut osuma oli tosiasia. Loiske ei enää kyennyt kovinkaan vaarallisiin hyökkäyskuvioihin. Jape Mattila pääsi vielä kertaalleen ampumaan kympin rankkaria ja yrittämään ottelun lopullista ratkaisua, mutta tuloksetta. Aika pelikellosssa kävi vääjäämättä loppuun ja summeri vapautti Mad Max –ryhmittymän kesälomalle edeellenkin liigajoukkueen statuksella.

Melko perinteiseen tapaan Mäx –toimitus uteli pienet kommentit joukkueen johtohahmoilta päävalmentaja Timo Kopolalta ja kapu Jere Blomilta.

”Ensinnäkin tapa, millä voitto ratkesi oli mahtava. Loiske tuli ensin lopussa väkisin tasoihin ja Jere taisteli voittomaalin jatkoajalla, minkä takia voitto maistui vielä makeammalta. Peli oli aika samantyyppinen kuin lauantainakin. Loiske tuli tosissaan hakemaan voittoa tehden ottelusarjasta tasaisen. Me luotettiin omaan tiiviiseen puolustuspeliin ja tehtiin tarvittavat maalit. Paikkojahan oli ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla. Asenne ja tahtotila oli koko viikonlopun loistavaa ja koko joukkueesta aisti sen näyttämisen halun, että kuulutaan liigaan. En muista, milloin oltais viimeksi päätetty kausi voittoon ja kyllähän tämä antoi balsamia haavoihin alakanttiin menneen runkosarjan jälkeen”, hekumoi päävalmentaja Kopo.

”Oli kyllä kiva pelata kun oli molemmilla joukkueilla yritystä. Kaksi tiukkaa kamppailua ja Loiske oli hankala vastus. Me saatiin se mitä haluttiin vaikka ei tullut helpolla. Hyvä esitys mun mielestä koko porukalta. Maikki (Ananin) oli maalissa mies paikallaan ja otti monta tärkeetä koppia”, makusteli kapteeni Jere viikonlopun taistoja.

Tähän kauteen peliuransa lopettanut Jere tunnelmoi vielä: ”Aika haikeet on fiilikset kieltämättä, kun oli itellä viimeinen peli. Oon kiitollinen kaikille pelikavereille, valmentajille, taustoille ja niille, ketkä on ollut hengessä mukana vuosien varrella. Huikeita jätkiä! Kiitos teille.”

Mad Max vetäytyy punomaan uusia juonia. Tähän kauteen pureudutaan vielä mahdollisesti jonkinlaisen kausiyhteenvedon merkeissä tässä lähiaikoina. Futsalkausihan jatkuu tietysti, niillä kellä jatkuu, vielä playoffien osalta. Jotain huhuja on kuulunut, että TV-otteluitakin olisi vielä keväällä tiedossa, joten kannattaa olla tarkkana.

Tämä raportti on hyvä päättää toimituksen saamien tietojen mukaan myöskin tehtävistään vetäytyvän pääkoutsin ja pelaajan Timo Kopolan lausumaan: ”Tulevaisuudessa töitä on tehtävä vaan entistä enemmän. Futsal-Liiga on kehittynyt huimasti eteenpäin muutamana viime vuotena. Enää ei pärjää pelailemalla vaan menestyksen eteen on tehtävä töitä niin pelaajien kuin taustojenkin”, analysoi Kopo ja on kyllä harvinaisen oikeassa.

 

Mad Max – Loiske ja 4-3,3-3(2-0)

12:42 Mika Jussila (Jere Blom) 1-0, 17:31 Jussila (Jarno Mattila) 2-0, 29:32 Otso Suonpää (Ilkka Leppänen) 2-1, 30:48 Mattila (Blom) 3-1, 33:28 Jesse Kyrkkö (Markus Sairiala) 3-2, 37:25 Antti Härkönen (Sairiala) 3-3, 47:39 Blom (Jussila) 4-3.