Ankkurit ylös ja täyttä höyryä eteenpäin

26.6.2015

Alustavan sarjaohjelman mukaan Futsal-Liiga 2015-2016 starttaa Mad Maxin osalta 3.10. eli siihen on vielä hetken aikaa, mutta kauteen valmistautuminen on aloitettu jo hyvän aikaa sitten. Pelaajien viilettäessä vapaana kesälaitumilla joukkueen taustahahmot ovat tehneet työtä hikipisaroita säästelemättä luodakseen joukkueelle ja koko seuralle paremmat lähtökohdat tuleville kausille. Nettitoimitus on kuullut kulisseista positiivisia signaaleja, että nyt ollaan liikkeellä kovemmalla fofoorilla kuin aikoihin. Tavoitimme seuran puheenjohtaja Joni Niskavaaran valottamaan hieman taustoja ja tavoitteita.

”No joo. Kyllä se totta on, että tässä ollaan täydellä höyryllä liikenteessä ja mielestäni nyt on viimeinen hetki tehdä jotain. Mad Maxin sarjasijoitus on ollut laskusuhdanteessa jo pitkään. Keväällä sijoitus runkosarjassa oli yhdestoista ja liigapaikka säilytettiin vasta karsinnoissa. Fakta on myöskin, että liigan kärkiseurat ovat karanneet vuosi vuodelta sekä pelillisissä että kentän ulkopuolisissa asioissa aina vaan kauemmaksi. Vastaan tuli jonkin sortin herätys, että näin ei voida jatkaa, jos tässä seurassa ja kaupungissa halutaan pelata liigatason futsalia vielä jatkossakin. Seurajohdon kesken käytiin keskusteluja tulevasta ja puheissa oli käytännössä kolme vaihtoehtoa: toiminnan lopettaminen kokonaan, jatko kaverihöntsällä alasarjoissa tai sitten jatkaminen liigassa, mutta parantamalla toiminnan tasoa ihan jokaisella osa-alueella edustusjoukkueen pelaamisesta ja taustojen toiminnasta ulottuen aina junioritoimintaan saakka. Päädyimme sitten tuohon jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Keskustelujen pohjalta päätettiin aloittaa kolmen vuoden ”kohti kärkeä”-tyyppinen projekti, minkä tavoitteena on jälleen herätellä Koskin vähän hiipumassa ollut futsalkulttuuri uuteen kukoistukseen niin, että lajin harrastajia riittää tulevaisuudessakin niin kentällä kuin katsomoissa. Ei ole tietysti mitään tarkoitusta lopettaa touhua kolmen vuoden jälkeen, mutta se on nyt se aika, mihin olemme onnistuneet jo sitouttamaan liudan yhteistyökumppaneita ja itsellemme se on jonkinlainen tavoiteaika ja tarkastelun paikka projektin tuloksista”, kertoo pj. Niskavaara.

”Ja vaikka projekti on kolmivuotinen, niin uskallan silti luvata, että ei me ensi kaudellakaan ihan seinäruusuksi jäädä”, päättää Niskavaara monologinsa.

Mitään pelaaja- tai valmentajasopimuksia puheenjohtaja ei suostunut julkistamaan, koska mikään ei vielä ole kuulemma 100% varmaa. Jotain höpinää kuului viime kauden pistepörssin top10 ja tähtikentällisen pelaajista, mutta eiköhän kaikki selviä lähitulevaisuudessa.

Edustusjoukkueen harjoitukset alkavat joka tapauksessa Elokuun alussa ja mukaan mahtuu myös tryout –pelaajia. Lisätietoja tarjoaa futsalmadmax@hotmail.com. Myös valmennuksellisiin ja huollollisiin tehtäviin niin edustukseen kuin junioreihinkin on vapaita paikkoja. Kyselyt myös em. sähköpostiosoitteeseen.