Mikko Ananin jatkaa Mäxien maalilla

17.7.2015

Jatketaanpa taas sopimusuutisilla. Tällä kertaa vuorossa maalivahtiosaston Mikko Ananin. Parilla edellisellä kaudella Mad Maxin maalia vartioinut Ananin on yksi Suomen lupaavimpia futsalmaalivahteja, joka varsinkin ns. Skywalker –moodiin päästyään varastaa pisteet joukkuelleen vaikka yksinään.

Mikko, löit nimen kuulemma jatkopahviin, oliko vaikea päätös?

”Ei ollenkaan. Kotikaupungin rakasta seuraa on vaikea jättää, joten jo silläkin saralla päätös oli erittäin helppo. Myös erilaiset kulttuuritapahtumat sitovat meikäläisen seuraan sekä myöskin hyvä yhteishenki niin taustojen kuin pelaajien kanssa pitää meikäläisen seurassa todella vahvasti.”

Olet nyt armeijassa, kuinka se vaikuttaa tulevaan kauteen?

”Kyllähän se tulee alkukauteen varmasti omalta osalla vaikuttamaan. Viime kauteen tukeutuen, niin alkuvuodesta pelit eivät oikeen rullanneet parhaalla mahdollisella tavalla, kun ei saanut reenejä oikein alle. Kun reeneihin taas pääsi kunnolla käymään, niin rupes taas peli maistumaan ja jonkin verran pallo myös tarttumaan. Tulevalla kaudella tietenkin koitan saada heti kärkeen mahdollisimman paljon reenejä alle, jottei tule minkäänlaista takapakkia alkukauteen ja pääsee heti rytmiin mukaan. Tottakai Puolustusvoimilla on jotakin sanottavaa asiaan, mutta eiköhän heidän kanssa pääse asioista sopuun, kun kertoo kuinka Hulluja Koiria ei voi päästää parketille ilman pentuansa.”

Seurassa on nyt meneillään hyvä tekemisen meininki. Mitä ajatuksia se sinussa herättää?

”Olen erittäin iloinen, että seuralla on nyt oikea asenne. Tämä tulee myös varmasti vaikuttamaan pelaajiin, joten on odotettavissa, että ensi kaudella nähdään paljon nälkäisempi ja halukkaampi Mad Max kuin moniin vuosiin. Oma innostuksenikin on noussut aivan uudelle tasolle, kun olen kuullut millaisia muutoksia tulee tapahtumaan. Myös varmasti tämä herättää kiinnostusta koskilaisissa ja saamme hornankattilaa täyteen pelistä toiseen.”

Mitkä on henkilökohtaiset tavoitteet ensi kaudelle? Entäpä seuran?

”Henkilökohtainen tavoite on tietenkin torjua mahdollisimman monta voittoa joukkueelle ja sitä kautta kehittää omaa peliä. Myös tietynlainen tasaisuus omaan peliin olisi mukava löytää, jottei pelin taso ailahtelisi illasta toiseen. Ei ehkä vielä ajankohtainen tavoite, mutta joskus olisi kiva pukea sitä sinivalkoistakin päälle. Seuran tavoitteita ei olla vielä jätkien kaa lyöty lukkoon, mutta huima parannus viime kaudesta on minimitavoite. Pleijareihinhan me tietysti menemme, mutta mitalipelit olisi tietenkin huikea ja kunnianhimoinen tavoite, jota on turha lähteä välttelemään.”

Kysytäänpä loppuun vielä, mitä Mad Max merkitsee sinulle?

”Mad Max merkitsee itselleni enemmän, kuin mikään muu joukkue koskaan. Kotikaupungin upea seura tarjosi itselleni mahdollisuuden kokeilla taitojani lajissa ja en voisi olla enempää kiitollinen siitä. Rakkaudesta seuraan! En gång Mad Max, Alltid Mad Max!”