Mad Maxin tuorein vahvistus Riku Säärelä haastattelussa

28.8.2015

Mad Maxin tuorein vahvistus Riku Säärelä napattiin vuorostaan nettitoimituksen haastatteluun. Futsal-Liigaurallaan tähän mennessä Oulun Tervareita edustaneella Säärelältä löytyy myös maajoukkuekokemusta viiden ottelun verran vaikkakin loukkaantumiset ovat verottaneet läpilyöntiä niissä ympyröissä.

Moi Riku! Laitoit nimesi Mäxien sopimuspaperiin. Mikä sai vaihtamaan Mad Maxin paitaan?

"Mäxit tarjosi mielenkiintoista projektia oikeaan aikaan. Tunsin, että kehitykselleni tekisi hyvää lähteä tutuista ja turvallisista kuvioista uusien haasteiden pariin. Seura on kesän toiminnallaan osoittanut halunsa kehittyä ja menestyä jo tulevalla kaudella, joten näin siirron Mäxeihin mielenkiintoisena mahdollisuutena. Lisäksi Janin (Jani Paanasen) palkkaaminen valmentajaksi painoi vaakakupissa ensi kauden seuraa valittaessa."

Millainen pelaaja nähdään ensi kaudella Apian parketilla?

"Toivottavasti viihdyttävä pelaaja! Toki niitä tehojakin saisi tulla viime kausia enemmän. Kyllä mun vahvuudet tulee esille hyökkäyspäässä pallon kanssa, tuskin tuun fysiikalla dominoimaan(169cm/65kg)."

Mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi ensi kaudelle? Entä miten uskot joukkueen pärjäävän?

"Kyllähän joukkueen on lähdettävä tavoittelemaan playoff -paikkaa. Playoff -paikan saavuttamisen jälkeen asiat ovat pienestä kiinni ja mahdollisuudet menestykseen olemassa. Janin joukkueet ovat kuitenkin perinteisesti hankalia voitettavia kevään peleissä. Henkilökohtaisena tavoitteena on ottaa uusi askel eteenpäin pelaajana ja menestyä seuran kanssa. Toki viimeisistä sarjapeleistä on vierähtänyt nyt lähemmäs vuosi, joten huippukunnon löytyminen voi viedä jokusen kierroksen. Kuitenkin kauden onnistuminen mitataan kevään peleissä, joten uskon joukkueen sekä itseni olevan parhaimmillaan kevään koittaessa."

Sinulla on kokemusta Mäxien uuden valmentajan Jani Paanasen alaisuudessa pelaamisesta. Millainen valmentaja on kyseessä?

"Jani on valmentajana vaativa, mutta reilu. Se on ihan sama mikä nimi selässä komeilee, jos homma ei ota toimiakseen niin aika nopeasti löytää itsensä penkin päästä istumasta. Perinteisesti Janin joukkueet ovat myös olleet playoffeissa vaikeasti voitettavia ja menestyneet nimenomaan kurinalaisella joukkuepelillä. Positiiviset näytöt Oulusta viime kausilta kuitenkin kertovat miehen valmennusosaamisesta. Uskaltaisin myös luvata, että väriä ja viihdettä löytyy nyt penkinpäästä sekä kentältä, joten toivon että Valkeakosken yleisö tulee sankoin joukoin nauttimaan joukkueen esityksistä!"