Raporttia viikonlopulta

12.10.2015

Mad Max lähti perjantaina Jyväskylään hakemaan jatkoa kauden avausvoitolle. Perinteisestihän Kampuksen Dynamo on ollut erittäin vaikea vastustaja Mäxeille niin kotona kuin vieraissakin. Tällä kertaa oransseissa vierasasuissaan esiintyneen koiralauman kuppiin oli saatu oikeat murot, sillä joukkueen peliesitys oli mainio. Liikkuminen ja ajatus pysyi terävänä, valmennusjohdon laatimaa taktiikkaa noudatettiin tinkimättä ja kun vielä samaan aikaan maalivahti Mikko Ananin oli valmistellut itsensä ns. skywalker –moodiin niin seurauksena oli voitaisiinko sanoa jopa historiallinen vierasvoitto lukemin 0-4 (0-2).

Mad Max sai avausmaalin, kun Mika Jussilan rajapotku kimpoili verkkoon. KaDy nosti jo avausjaksolla maalivahtiaan mukaan hyökkäyksiin ja Sasu Nieminen pääsi kertaalleen rokottamaan tyhjään maaliin pallonmenetyksen jälkeen. Toisella jaksolla Mäxit keskittyi pitämään puolustuspakkansa kasassa ja antoi pallonhallinnan jyväskyläläisille. Toisen jakson kääntyessä kohti viimeisiä minuutteja nähtiin sitten lopullinen ratkaisu, kun Mika Jussila riisti pallon kesken KaDyn 5 vs. 4 –pyörityksen ja latasi pallon maaliin. Loppulukemat 0-4 laukoi Santeri Lintunen Riku Säärelän pyörähdettyä laidalla irti vartijastaan.

”Pelisuunnitelmamme toimi ihan niinkuin pitikin. Puolustuspaketti pysyi tiiviinä ja KaDy pidettiin enimmääkseen poissa vaarallisemmillta laukaisusektoreilta, kenttäpelaajat peittivät hyvin laukauksia ja loput hoiteli Ananin maalillaan. Vastahyökkäyksissäkin pystyimme olemaan vaarallisia”, kommentoi pääkoutsi Paananen KaDy –matsia.

Sunnuntain matsiin Mad Max lähti siis kaksi voittoa alla. Vastustaja PP-70 oli hävinnyt edellispäivänä jatkoajalla GFT:lle omassa kauden avauksessaan. Odotuksissa oli, että PP olisi ollut joukkueista se osapuoli, jonka tossu alkaisi ensin painaa. Mad Max oli saanut palautella ja harjoitella kevyesti lauantaina. Jo ottelun alusta asti oli kuitenkin selvää, että Mad Max –koiralauma, joka perjantaina oli valmis vaikka syömään pallon tarvittaessa, ei ollut tässä matsissa mukana ihan riittävällä kiihkolla. Harhasyötöt ja pallonmenetykset seurasivat toisiaan ja hyvä vastaiskujoukkue PP-70 rankaisi niistä armotta. Lisäksi PP:n Sergei Korsunov pyssytti pari vapaapotkua tällä kertaa Mad Max –maalilla pelanneen Antti Härkösen taakse. Loppulukemiksi kirjattiin tylyt 6-0 (4-0).

”Tulihan siellä karmeita virheitä. Olisiko ollut vähän asenne kateissa tänään? Perjantaina tuli iso voitto ja oltiin ehkä vielä liian tyytyväisiä siitä. Nyt huomattiin ainakin ettei yhtään pistettä tule ilmaiseksi tässä sarjassa vaan täytyy tehdä hommia. Nyt on kolme viikkoa aikaa ennen seuraavaa matsia kehittyä pelillisesti ja parantaa kuntoa. Hienosti saatiin raavittua pisteitä näistä ekoista matseista. Hyvä meininki vaan päälle seuraavissa matseissa kotiyleisön edessä. Tulee olemaan hienoa taas!”, mietiskeli Petri Grönholm sunnuntain matsin jälkeen ja viittasi myös edessäolevaan kolmen viikon pelitaukoon. PG:lle itselleen seuraava kolmiviikkoinen ei toki ole pelkkää treeniä, sillä mies on maajoukkueen mukana MM-karsintaturnauksessa, mikä pelataan Espoossa 23. – 25.10.

Mad Maxin pelit jatkuvat siis noin kolmen viikon kuluttua kotituplalla, kun Apialle saapuu lauantaina 31.10 sarjanousija FC Kemi ja sunnuntaina 1.11. hallitseva Suomen mestari Sievi Futsal. Edellismatsin tappiosta huolimatta Mäxien kausi on käynnistynyt paremmin kuin aikoihin ja tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia haasteita. Sarjataulukossa Mäxit paistattelevat kärkipaikalla, mutta totuuden nimessä taulukkoon on aivan turha tuijotella tässä vaiheessa, sillä kaikki joukkueet eivät ole edes aloittaneet vielä pelejään?! Muutenkin avauskierroksilla on jo pelattu mukavasti ristiin ja näyttäisi siltä, että puheet tasaisesta sarjasta tulevat pitämään paikkaansa.

 

KaDy - Mad Max 0-4 (0-2)

8:17 Mika Jussila 0-1, 11:39 Sasu Nieminen (Riku Säärelä) 0-2, 36:49 Mika Jussila 0-3, 39:23 Santeri Lintunen (Riku Säärelä) 0-4

 

PP-70 - Mad Max 6-0 (4-0)

1:22 Jerry Sipilä (Simo Martiskainen) 1-0, 10:32 Sergei Korsunov 2-0, 17:10 Matias Hovi (Henri Hytönen) 3-0, 17:53 Sergei Korsunov 4-0, 31:34 Jere Intala (Sergei Korsunov) 5-0, 38:13 Jere Intala 6-0