Mad Maxilla kaksi kotipeliä viikonloppuna

30.10.2015

Futsal-liiga jatkuu Mad Maxin osalta maajoukkuetauon jälkeen kahdella kotiottelulla. Lauantaina Mäxien vieraaksi saapuu sarjanousija FC Kemi ja sunnuntaina hallitseva Suomen mestari Sievi Futsal. Molemmat ottelut alkavat klo 15.

Lauantain vastustajan FC Kemin liigataival on alkanut tappioitta. Joukkue on kaatanut jo Ruutupaidat jatkoajan jälkeen 5-3 sekä Liikunnan Riemun 4-2. ”Nuori kemiläisryhmä pitää varmasti vauhtia yllä Iiro Vanhan johdolla myös lauantaina. Mad Maxin on pidettävä puolustus tiukasti kasassa eikä Vuoreksen fiasko saa toistua”, tuumaili Mad Maxin johtoportaasta Tuukka Hakala. Vuoreksen fiaskolla Hakala viittaa kolmen viikon takaiseen PP70-peliin, jossa tamperelaiset pyörittelivät helpohkosti 6-0 voiton Mäxeistä. ”Kaksi ensimmäistä peliämme Tervareita (voitto 3-2) ja KaDyä (voitto 4-0) vastaan olivat lupauksia antavia. Varsinkin puolustus onnistui hyvin. PP70 peli ei sitten enää onnistunutkaan miltään osin. Kemi-otteluun täytyy löytyä jälleen parempi ilme tai pisteet karkaavat pohjoiseen”, Hakala jatkoi. Lauantain Kemi-pelissä ensi kertaa tällä kaudella Mäxien paitaan pukeutuu myös itse legenda Jape Mattila. Hakala on Mattilan tuloon silmin nähden tyytyväinen: ”Jo pelkästään Japen takia kannattaa lauantai-iltapäivä viettää Liikuntahallilla.”

Sunnuntaina ei vastus ainakaan heikkene, kun Apialle kaartaa Sievi Futsalin bussi. Sieviläiset tekivät ensimmäiseen Suomen mestaruuteensa päättyneellä viime kaudella Mäxeistä sikanautajauhelihaa 14-3 ja 7-0 voitoilla. Tällä kaudella Sievi Futsal on pelannut vain yhden ottelun, jossa se ehkä hieman yllättäenkin hävisi hirmukuntoiselle SoVolle 3-5. Tuukka Hakalalla on Sievin avaustappiosta selkeä näkemys: ”Sievillä on perinteisesti alkukaudesta vaikeuksia saada parasta ryhmää kasaan, mutta Valkeakoskelle on jo tulossa ennakkotietojen mukaan todella vahva ryhmä aina Nikola Ercegiä myöten. Ennakkosuosikista ei siis ole epäilystä, mutta voittihan Daavidkin Goljatin. Kaiken loksahtaessa kohdalleen on jymy-yllätys mahdollinen.”

Viikonlopun suunnitelmat ovat siis koskilaiselle palloilujännärille päivänselvät. Ensiksi lauantaina hallille, välissä Halloween-yö, ja taas sunnuntaina hallille katsomaan kuinka Hullut Koirat raatelevat.