Pari makeaa jatkoaikavoittoa

2.11.2015

Liikuntahallissa pelattiin viikonloppuna pitkän kaavan mukaan, kun kummankin päivän matseissa jouduttiin voittaja ratkaisemaan vasta jatkoajalla. Sehän tietysti maistui kotiyleisölle varsinkin kun molemmilla kerroilla voiton vei kotijoukkue. Lauantain matsi toimi yleisöllekin hyvänä harjoituksena ja viimeistään sunnuntaina tunnelma oli viimeisen päälle kohdillaan. Toki on sanottava, että lisää väkeäkin katsomoon vielä sopii, mutta kaikille paikallaolleille viikonloppu tarjosi varmasti hienoa futsalviihdettä.

Lauantain matsiin sarjanousija FC Kemiä vastaan Mäxit lähtivät hyvällä itseluottamuksella, joskin tietäen kemiläisnuorison vaarallisuuden. Jape Mattilan paluu rosteriin korvasi loukkaantumisten vuoksi sivussa olevien Jasse Mäkisen ja Petri Grönholmin poissaoloja. Tai ”PG” oli kokoonpanossa, mutta ei käynyt viikonloppuna kentällä kuin tuulettamassa maaleja.. Ottelu käynnistyikin kotijoukkueen lievässä hallinnassa. Maalinteon aloitti vierasjoukkue, mutta harmikseen omaan maaliin, kun Sasu Niemisen poikittaissyöttö kimpoili verkkoon kemiläispuolustuksen jaloista. Tiedä sitten sekoittiko tämä mustapaitaisen Mad Max –ryhmittymän pasmoja, mutta avausmaalin jälkeen pelaaminen alkoi lehdistöparvelle näyttää todella vaikealta. Kentällä olijoiden lausunnut tukevat tätä näkemystä. Mad Maxin kunniaksi on kuitenkin sanottava, että vaikka oma pelinrakentelu oli vaikeaa, niin puolustuspakka pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja vikkeläjalkainen vierasjoukkue pakotettiin ratkaisuyrityksiin pääosin kaukaa ja pienistä kulmista. Hyvässä syysvireessä pelaava maalivahti Mikko Ananin hoiteli varmasti kaikki otettavissa olleet pallot. Mäxien toisen maalin liukui maalin joukkueen kapteeni Riku Raikko Mikko Herityn syötöstä nopean vastaiskun päätteeksi. FC Kemin ykkösmies Iiro Vanha kuitenkin kuittasi iltapäivän toisella osumallaan tämänkin johtomaalin ja edessä oli jatkoaika. Jatkoaika ehti vanheta lähes loppuun saakka ennenkuin Jarno Mattila pääsi hieman sekavahkon tilanteen jälkeen läpiajoon ja huudatti kotiyleisöä varmalla viimeistelyllä. Mad Maxille siis voitto lukemin 3-2. Voitonjuhlia hillitsi tieto Mika Jussilan murtuneesta jalasta. Jusiksen jalka on paketissa parisen kuukautta.

Voitonjuhliin ei tosin ollut muutenkaan aikaa sillä, sillä sunnuntaina vastaan asettui hallitseva Suomen mestari Sievi Futsal. Sievin kausi on alkanut takkuisesti, mutta onhan heillä aivan uskomattoman taitava porukka, joten lukumäärältään pienentyneellä koiralaumalla riitti kiirettä. Rakkikoiran lailla puolustaneet Mäxit pitivät kuitenkin Sievin tähtipelaajat riittävässä määrin aisoissa, jotta mahdollisuudet voittoon pidettiin loppuun saakka. Avausjaksolla Sievi karkasi pariin otteeseenkin kahden maalin johtoon, mutta Mikko Herityn mahtavan neljän maalin puoliskon myötä Mäxit kirivät tauolle 4-3 johdossa. Tasoitus tuli heti toisen jaksoon alkuun, kun Nikola Erceg pääsi tökkäämään pallon verkkoon. Sievi hallitsi toistakin jaksoa, mutta Mad Max iski tehokkaasti vastaan nopeilla vastahyökkäyksillä ja pääsikin useampaan kertaan hätyyttelemään Sievin ehken hieman epävarmasti pelannutta maalivahtia Miika Toivolaa. Yksi vastaiskuista näkyi lopulta myös tulostaululla, kun Sasu Nieminen laukoi Santeri Lintusen poikittaissyötöstä varmasti verkkoon. Sievi haki vimmatusti tasoitusmaalia ja aloitti yv-pyörityksensä jo hyvissä ajoin. Mad Max kesti hyvin, mutta ei sentään ihan loppuun asti. Parisenkymmentä sekuntia ennen loppua ex-Max Joni Pakola teki päivän kolmannen maalinsa ja edessä oli jälleen jatkoaika. Sievi jatkoi jatkoajallakin yv-kuvioitaan, mutta ei onnistunut lisäämään maalisaldoaan. Jatkoajan loppuhetkillä Mad Max sai kuudennen virheensä ja Joni Pakola pääsi yrittämään kympin täplältä. Mikko Ananin kuitenkin torjui ja lähetti seuranneesta kulmapotkusta koppaamansa pallon kohti Sievin puolityhjänä odottanutta maalia. Maalilleen kiirehtinyt Toivola ei kuitenkaan onnistunut vangitsemaan palloa hyppysiinsä ja tarjotun karkin kävi siirtämässä maaliin Niemisen Sasu. Hurmioituneen kotiyleisön palkitsi vielä Rixa Raikko, joka viimeisteli loppulukemat 7-5 ottelun viimeisellä sekunnilla.

”4 pinnaa ja kehityksen näkee yksilö- ja joukkuetasolla. Se tuottaa positiivisia asioita kentällä ja ryhmädynamiikassa. Pari jatkoaikavoittoa kertovat, että suunta on oikea ja töitä on jatkettava vaan entistä kovemmin. Myös loukkaantuneiden tilalle tulleet ottivat pelipaikkansa todella hienosti. Ja erityiskiitokset yleisölle äänekkäästä kannustuksesta”, kommentoi päävalmentaja Jani Paananen taistelun tauottua.

”Kemiä vastaan pelattiin hyvin eka 10 minuuttia. Avausmaalin jälkeen meidän oma peli meni sekaisin eikä noudatettu pelikirjaa. Vaikea pelihän siitä sitten tuli ja Kemin nuoret pojat olivat agressiivisia ja pitivät temmon kovana. Sievipeli oli taas toista maata. Pelattiin mielestäni hyvä peli. Maaleja tuli molempiin päihin, mutta mun mielestä ollaan silti menty puolustuspelissä eteenpäin. Joka äijä pisti itsensä likoon ja otettiin hallitsevalta mestarilta kaksi pistettä”, kertasi Mad Max –kapu Raikon Rixa viikonlopun matseja ja muisti myös kiittää äänekästä kotiyleisöä hyvästä tunnelmasta.

”6 pistettä oli lähellä. Se vähän harmittaa ettei pystytty täyteen pottiin, mutta pääosin hyvä fiilis jäi voitoista. Ja oma maalitilikin aukesi niin kaikinpuolin hyvä viikonloppu. Hyvillä mielin eteenpäin!”, summasi viikonloppuna 4+2 tehot merkkauttanut Mikko Heritty.

Mad Maxin pelit jatkuvat ensi sunnuntaina Liikuntahallissa Futsal Cupin ottelulla Ykkösen kärkiporukkaa FC Raumaa vastaan.

 

Mad Max - FC Kemi 3-2 ja 2-2 (1-1)

5:08 Oma maali 1-0, 18:46 Iiro Vanha (Jani Kokkila) 1-1, 27:14 Riku Raikko (Mikko Heritty) 2-1, 33:04 Iiro Vanha (Henri Louste) 2-2, 44:44 Jarno Mattila (Mikko Heritty) 3-2.

 

Mad Max – Sievi Futsal 7-5 ja 5-5 (4-3)

5:17 Joni Pakola (Juho Alalsuutari) 0-1, 11:44 Joni Pakola 0-2, 12:07 Mikko Heritty (Jesse Collin) 1-2, 14:24 Elmer Kääntä (Nikola Erceg) 1-3, 14:39 Mikko Heritty (Riku Säärelä) 2-3, 16:01 Mikko Heritty (Jesse Collin) 3-3, 19:50 Mikko Heritty (Jarno Mattila) 4-3, 21:32 Nikola Erceg (Rami Tirkkonen) 4-4, 33:33 Sasu Nieminen (Santeri Lintunen) 5-4, 39:37 Joni Pakola 5-5, 44:52 Sasu Nieminen (Mikko Ananin) 6-5, 45:00 Riku Raikko 7-5.