Mäxit jatkaa Cupissa

8.11.2015

Mad Max jatkaa Futsal Cupissa yllätysyllätys jatkoaikavoitolla 4-3 FC Raumaa vastaan. Futsal-Liigassa otetut kaksi jatkoaikavoittoa saivat samanmoisen jatkokseen siis myös Cupissa. Isänpäivän ottelu ei tarjonnut ehkä ihan parasta futsalviihdettä, sillä meno kentällä oli välillä kovinkin verkkaista ja ainakaan kotijoukkueella ei ollut ihan paras päivänsä. Voiton takuumiehiä olivat kolme maalia viimeistellyt Jape Mattila ja jälleen kerran joukkuetta vaikeilla hetkillä pystyssä pitänyt maalivahti Mikko Ananin.

Ottelu alkoi ehkäpä hieman sekavissakin merkeissä ja varsinkin Mad Max sortui pariin karkeaan pallonmenetykseen, mistä vieraat pääsivät kokeilemaan maalintekoa. Avausmaalin teki kuitenkin kotijoukkue, kun Mikko Heritty nosti Rixa Raikon keskisektorille tarjoileman pallon näppärästi laukaisuasemiin ja tykitti pallon ilmasta vastustamattomasti verkkoon. Mäxien toinen maali näki päivänvalon jakson loppupuolella, kun Jape Mattila tykitti rajapotkun jälkitilanteesta pallon alakulmaan. Syöttöpinna taas Raikon Rixalle. FC Rauma kokeili jo avausjakson lopussa pyöritystä lentävällä maalivahdilla, mutta varsinaisia vaaratilanteita ei pyörityksen aikana ollut Mad Max –maalilla. Vaikka Mäxien peli ei mitään uskomatonta ilotulitusta ollutkaan niin sen verran hanskassa se kuitenkin oli, että toista jaksoa odoteltiin kotikatsomossa luottavaisena.

Toisin kuitenkin kävi. FC Rauma oli löytänyt jostain uuden vaihteen ja vastaavasti Mad Max tuntui vielä löysänneen ruuvia avausjaksolta. Seurauksena kavennusmaali olisikohan ollut kulmatilanteesta. FC Rauma sai prässiinsä lisäpontta kavennusmaalista ja kun Juuso Aalto ja Jere Kyrkkö maalasivat 13 sekunnin välein, olikin tilanne yhtäkkiä 2-3 vierasjoukkueella. Mad Max heräili tässä vaiheessa horroksestaan ja onnistuikin luomaan jokusen ihan potentiaalisen tasoituspaikan, mutta ne jäivät vielä hyödyntämättä. Tasoitukseen tarvittiin lopulta noin kahden sekunnin ylivoimapeli, kun Jape Mattila oli pukenut mv-paidan ylleen. Mad Max –toimitus ei ihan vieläkään ole pystynyt käsittämään, mitä kentällä oikein tapahtui, mutta jonkinlainen sekaannus FC Rauman puolustuksessa oli käynnissä. Rixa Raikon antamasta oman pään sivurajapotkusta pallo laitaa pitkin hyökkäysalueelle, missä Jape Mattila oli yksin maalivahtia vastaan. Jape ei erehdy, pallo maaliin ja peli jatkoajalle.

Jatkoaikaa pelattiin jokseenkin tasatahtiin ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa lisämaaleihin. Jatkoaikakin oli ehtinyt jo kulua viimeiselle minuutille, kun Tomi Mäkelä tarjoili Japelle vetopaikan. Japen tarkka laukaus sujahti etukulmasta sisään. Samaa kaavaa siis noudateltiin kuin edellisissäkin jatkoaikavoitoissa, joissa niissäkin osumaa odoteltiin aina viimeiselle minuutille saakka. Raumalaisten yv-pyöritys ei tuottanut enää tulosta ja niin päästiin juhlimaan kotivoittoa ja odottelemaan jännityksellä huomista arvontaa ja seuraavan cup-vastuksen selviämistä.

Futsal-Liiga jatkuu ensi viikonloppuna Mad Maxin osalta kahdella ottelulla. Lauantaina vieraaksi Liikuntahalliin saapuu Ruutupaidat Vaasasta ja ottelu käynnistyy klo 15. Sunnuntaina Mad Max matkustaa Akaan Toijalaan Leijonan kotiluolaan.

 

Mad Max – FC Rauma 4-3 ja 3-3 (2-0)

6:53 Mikko Heritty (Riku Raikko) 1-0, 17:43 Jarno Mattila (Riku Raikko) 2-0, 22:26 Aleksi Kanerva (Hans Kallionpää) 1-2, 26:56 Juuso Aalto (Jere Kyrkkö) 2-2, 27:09 Jere Kyrkkö (Niila Asunmaa) 2-3, 36:33 Jarno Mattila (Riku Raikko) 3-3, 49:07 Jarno Mattila (Tomi Mäkelä) 4-3.