Mad Max -juniorit aloittavat sarjapelinsä lauantaina

12.11.2015

Lauantaina on Liikuntahallilla tarjolla futsalherkkua jo ennen Mad Maxin Futsal-Liigaottelua, kun aamupäivällä kehissä ovat kaikkein pienimmät Mäxit eli 07-juniorit, jotka avaavat pelikautensa kotiturnauksella. Pikkumäxien ensimmäinen ottelu FC Kangasalaa vastaan alkaa klo 10:30. Toinen peli vihelletään käyntiin 11:40. Siinä vastassa on NoPS. Turnauksen jälkeen on Mad Maxin B-junnujen vuoro aloittaa sarjapelinsä tälle kaudelle. Piiriliigan avausmatsissa klo 12:30 vastaan tulee FC Kangasala.

Mad Max –toimitus nappasi haastatteluun Mad Max 07-juniorien vastuuvalmentajan Jari-Pekka Mäkelän.

Moro Jallu! Mad Max laajensi junioritoimintaansa tälle kaudelle parilla jengillä. Sinä otit vetovastuun 07-junioreista. Millä mielin tartut haasteeseen?

”No morjes morjes. Joo tosiaan ensimmäinen kausi futsalvalmentajan roolissa on alkanut ja erittäin innolla otin haasteen vastaan.”

Valmennat myös jalkapallopuolella junnuja. Ilmeisesti nautit tosta hommasta?

”Jalkapallossa toimin 07-poikien vastuuvalmentajana ja tämän lisäksi valmenna vielä EPTK-joukkueessa (Etelä-Pirkanmaan Taitokoulu). Tärkein syy toimia nuorten lasten kanssa on se, että heidät tulee saada harrastamaan liikuntaa ja toivottavasti pystyn heille omalla peliuralla hankituilla taidoilla/tiedoilla jotain opettamaan.”

Minkälaista on opettaa nuorille pojille futsalia, onko kovia harjoitteita vai meneekö treenit pelaillessa? Kuinka usein treenaatte?

”Mad Max -07 harjoittelee kerran viikossa ja olemme hieman opetelleet lajin perusasioita, mutta pelatahan nämä pojat haluavat, joten sitä on paljon.”

Tulevana viikonloppu Apian liikuntahallissa on edessä teidän ensimmäiset ottelut! Joko pojat kovasti odottavat pelien alkavan? Joko koutsia jännittää?

”Kyllähän pojilla on jo isolla kalenteriin merkattu ensi lauantai kun tosi kähinät alkavat. Myös valmentaja odottaa pelejä, koska paras kiitos tästä on nähdä poikien palava ilo pelaamiseen.”

Ottelut pelataan turnauksina, mikä niissä on systeemi? Kuinka monta peliä? Mikä peliaika?

”Pelit pelataan turnausmuotoisena eli aina kaksi peliä per kerta. Peliaika on 2x12 minuuttia ja meidän joukkueessa on lupa yrittää niitä kaikkein hienoimpia harhautuksia ja potkuja.”

Loppuun vielä, sinusta voidaan vankoin perustein käyttää termiä Mad Max -legenda. Tuleeko vielä seurattua edustuksen tekemistä? Mitä Mad Max sinulle merkitsee? Ja kerropas meille oma unelmakentällisesi Mäxeistä kenen kanssa pelaisit?

”Tulee seurattua tosi tarkasti edustuksen otteita ja on upeata huomata miten ykymäxit tekevät tällä hetkellä töitä menestyksen eteen. Mad Max merkitsee todella paljon, monessa joukkueessa olen ollut mukana, mutta vastaavaa joukkuehenkeä ja yhteenkuuluvuutta en ole muissa nipuissa kokenut. Unelmakenttä kenen kanssa on ollut kunnia pelata on: Mano Juvonen, Rippe Mikkola, Juha Paulamäki ja Jasseri Mäkinen.”