Treenit käyntiin uusvanhassa komennossa

19.8.2016

Mad Maxin kausi pyörähti käyntiin ensimmäisten joukkueharjoitusten merkeissä kuluneella viikolla. Treenit aloitettiin uusvanhan kolmikon johdolla, kun paluun valmennushommiin tehneet Tomi Eerola ja Juha Nikkinen ottivat komennon Timo Kopolan kompatessa mukana. Mad Max-toimitus teki samaan aikaan paluun tositoimiin ja kysäisi Tollilta parit kiperät kyssärit.

Tolli, mikä sai miehen tekemään paluun valmennushommiin?

”Sen verran täytyy heti korjata toimituksen tietoja, että valmennushommat ovat kyllä jatkuneet koko ajan, mutta enemmän tuolla junioripuolella. Samalla tietysti takaraivossa on ollut ajatus, että jossain vaiheessa olisi kiinnostusta valmentaa taas aikuistenkin sarjoissa ja erityisesti toki Mad Maxia. Sanotaanko näin, että aika oli kypsä. Olen tietysti ollut monen muun tavoin hieman huolissani joukkueen viimeaikaisesta menestyksestä tai menestymättömyydestä ja yritän omalta osaltani auttaa joukkueen kurssia nousuun.”

Millä eväillä joukkue sitten saadaan nousukiitoon?

”No mitään täydellistä kelkan kääntöä taktisella puolella ei ole tarkoitus tehdä. Lähinnä pientä hienosäätöä ja sen taktiikan parempaa toteuttamista. Tykkäsin kyllä siitä, miltä joukkueen peli viime kaudellakin parhaimmillaan näytti, mutta valitettavasti peli ei sitten ollut parhaimmillaan kuin ajoittain. Perustasoa ja sitoutumista pitää saada nostettua. Tässä hommassa Kopolla on valmennustiimissä iso rooli ja hänelle viimekin kaudella kertynyt tietopankki on kovassa käytössä.”

Miltä joukkueen iskukyky näyttää ekojen treenien perusteella? Joko joukkue on kasassa tällä hetkellä vai vieläkö haetaan vahvistusta nippuun?

”Vielä on vähän aikaista sanoa, mutta intoa näytti riittävän ainakin eli vauhtia on toistaiseksi ollut järkeä enemmän. Eiköhän se järkikin sieltä löydy vielä sarjakauden alkua. Kokoonpanon pahimmat menetykset olivat maalivahtiosastolla ja sinne paikalle tässä vielä ainakin testataan ja haetaan vahvistusta. Muuten porukka näyttää pysyneen hyvin kasassa, mutta kyllä nippuun vielä mahtuu, jos vaan löydetään sopivia kandidaatteja. Seurajohto julkaisee pelaajaalistaa varmaan tässä jossain vaiheessa, kun saadaan viimeisiäkin nimiä papereihin.”

Millaisin tavoittein Mad Max lähtee kauteen?

”Seurajohdon puolelta ei ole asetettu ainakaan vielä varsinaista tulostavoitetta, mutta joukkueen kanssa tuossa mietittiin, että pakkohan meillä se nousu on olla tavoitteena. Eli joka peliä lähdetään voittamaan, ei tässä kai muuten mitään järkeä olisi ja mun mielestä pitää aina asettaa tavoitteet korkealle. Paljon työtä sen eteen tietysti pitää tehdä ja jokaisen joukkueessa pitää sitoutua tekemään niitä hommia.”

 

Mad Maxin treenisesonki kohti lauantaina 15.10. starttaavaa Futsal-Ykköstä jatkuu. Silloin vierasottelussa vastassa on uusi tuttavuus AS Moon Raahesta. Mad Maxin ensimmäinen Futsal-Ykkösen kotiottelu on vasta 12.11. ehken hieman erikoisen otteluohjelman seurauksena. Sitä ennen pelataan ainakin Tampereen piirin Liittocupia ja varmasti jokunen treenipelikin, mutta päivämäärät varmistuvat vasta myöhemmin. Niistä tiedotellaan toki Mäxien somekanavilla nyt kun pää on taas avattu tämän kauden osalta.

Treenivahvuuteen mahtuu muuten vielä, jos jotakuta lukijaa kiinnostaa tulla näyttämään taitojaan ja hakemaan paikkaa joukkueesta tryoutin kautta. Tässä tapauksessa voi lähettää viestin futsalmadmax@hotmail.com.