Murskavoitto tuliaisena Raumalta

6.11.2016

Mad Max haki lauantaina komean vierasvoiton, kun FC Rauma kaatui peräti 0-7 (0-2). Numerot jopa hieman mairittelevat oransseissa vieraspaidoissa esiintynyttä koiralaumaa, sillä varsinkin ottelun alkupuolella raumalaiset väläyttelivät vaarallisuuttaan. Tänään kuitenkin Mäxien viimeistely oli luokkaa parempaa kuin kotijoukkueella ja Jukka Saari nappasi eittämättä tyrmäysvoiton maalivahtien keskinäisessä kamppailussa, joten ottelun voittajasta ei varsinaisesti ollut epäselvyyttä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen luodessa muutaman maalipaikankin. Veskarit ja maalipuut olivat vielä tässä vaiheessa maalinteon esteenä. Matsi alkoi kuitenkin kallistua koskilaisvieraille ekan jakson loppupuolella kahdella pikamaalilla, kun ensin Mika Jussila jatkoi maalivahdin torjunnasta kimmonneen pallon maaliin ja heti perään Sasu Nieminen onnistui kulmakuviosta.

Raumalaisten suunnittelema takaa-ajo sai kovan kolauksen heti toisen jakson alussa, kun Jussila tykitti pallon yläkulmaan niin ikään kulmakuvion päätteeksi Mikko Herityn tarjoilusta. FC Rauma yritti vielä päästä otteluun mukaan, mutta Mäxit pelasivat viisaasti palloa pitämällä aikaa pois kellosta ja näin kotijoukkueelle tarjoutui vain jokunen paikka kaventaa lukemia. FC Rauma yritti kavennusta myös lentävällä maalivahdilla, mutta tuloksetta. Sen sijaan kapteeni Rixa Raikko lisäsi johtoa Sasu Niemisen passista. Silloin taisi olla ihan varsinainen maalivahti tolppien välissä. Sen sijaan seuraavassa osumassa ei ollut, kun Mika Jussila sijoitti omalta kenttäpuoliskolta hattutempun täyteen. Ottelu oli toki jo ratkennut, mutta Mige Heritty ja Joni Mäkelä syöttelivät vielä kertaalleen toisensa maalintekoon ja loppulukemat siis murskaavat 0-7.

Syksyn ennakkoon hieman pelättykin vieraskiertue tuli näin onnelliseen päätökseen, joten paluumatkalta tavoitettu joukkue oli syystäkin tyytyväinen.

"Pelihän oli kokonaisuutena ihan mallikas. Pidettiin nollat ja molemmat ketjut sai luotua tekopaikkoja, peliä ja maaleja. Ja Jugi (Saari) hoiti loput. Tyytyväisenä saa olla että on 9 pongoo kasassa kolmen pelin jälkeen", mietiskeli kapteeni Rixa Raikko paluumatkalla.

"Hyvin onnistuttiin molempien kentällisten pelissä ja oltiin vahvempi ja älykkäämpi joukkue. Henki oli kova ja kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Kiertue ollut mahtava. Yhdeksän pistettä otettu mukaan. Tästä matka jatkuu nöyrällä asenteella. Ketään en voi nostaa toista enempää jalustalle tänään. Kaikki oli mahtavia", innostui kehumaan valmentaja Tolli Eerola.

Seuraavana viikonloppuna jatketaan sitten parilla kotiottelulla. Mad Max -toimitus palaa aiheeseen lähempänä, mutta kaikkien koskilaisen futsalin ystävien kannattaa nyt viimeistään pistää varaukset kalenteriin ja tulla ajoissa varaamaan parhaat paikat Liikuntahallin katsomosta. Pelit siis lauantaina 12.11. ja sunnuntaina 13.11. molempina klo 15:00.

Loppuun vielä tilastot tällä kertaa Mad Max –lasien läpi nähtynä. Viralliset tilastot näyttävät syystä tai toisesta vähän erilaisilta..

FC Rauma – Mad Max 0-7 (0-2)

14:45 0-1 Mika Jussila (Mikko Heritty)

15:13 0-2 Sasu Nieminen (Riku Raikko)

21:12 0-3 Mika Jussila (Mikko Heritty)

32:29 0-4 Riku Raikko (Sasu Nieminen)

34:01 0-5 Mika Jussila (Mikko Heritty)

35:26 0-6 Mikko Heritty (Joni Mäkelä)

39:13 0-7 Joni Mäkelä (Mikko Heritty)