LPK koulutti koiralaumaa - Monkulat joutui kostoiskun sijaiskärsijäksi

13.11.2016

Lauantain matsista Lohikosken Pallokerhoa vastaan muodostui Mad Maxille erittäin nihkeä. Olisiko sitten joukkueella ollut vihdoin kotiyleisön eteen päästyään näyttöhaluja vähän liiankin kanssa, sillä hyökkäysintoa tuntui olevan aivan liikaa. Fiksusti pelanneet jyväskyläläiset kyttäilivät Mäxien virheitä sekä lukuisia pallonmenetyksiä ja kävivät niiden seurauksena kuittaamassa osumia tulostaululle. LPK:n viidestä maalista neljän voi sanoa tulleen, jos nyt ei ihan Mad Maxin lahjoittamana, niin ainakin hyvin vahvasti avustamana. Kun vielä omien maalintekopaikkojen hyödyntäminen ei ollut tällä kertaa riittävän tehokasta, eikä vähiten vieraiden mainion maalivahdin Alvaro Rosalesin ansiosta, oli tuloksena ottelusta mäxiläisittäin karvas tappio.

”Nyt annettiin kyllä sellainen määrä lahjoja vastustajalle etten muista heti nähneeni. Eikä LPK edes viimeistellyt kaikista, mikä piti meidät kuitenkin jotenkin pelissä mukana. Olihan siinä lopun yv:llä vielä Herityn ylärimalaukaus, mikä olis voinut kimmota maaliviivan sijaan verkkoonkin ja oltaisiin saatu piste, mutta ei tällä esityksellä kyllä oikeastaan mitään anseitsekaan. Siinä mielessä ei valittamista tuloksesta, mutta esitys harmittaa. Eiköhän tuohon lääkkeet löydy huomiseksi, jotta saadaan koiralauma palautettua kuriin ja järjestykseen”, harmitteli valmentaja Tolli Eerola LPK-matsin jälkeen.

Sunnuntaina lääkkeet olivat todellakin löytyneet ja Mad Max järjestikin isänpäivän kunniaksi kohtuullisen runsaslukuisesti (170) paikalle saapuneelle kotiyleisölle hienon näytöksen KP-V Monkuloiden kustannuksella. Lauantaina liian innokkaasen hyökkäyspeliin sortunut koiralauma vaikutti alusta lähtien tasapainoisemmalta. Hyökkäyspeliä ei tehty ihan niin pakottamalla ja maalipaikkoja valmisteltiin kuitenkin tasaiseen tahtiin puolustusvelvoitteita unohtamatta. Mad Max pyöritti kokoonpanoa laajalla rintamalla ja varsinkin ottelun loppupuolella toinen ja kolmaskin kentällinen intoutuivat näyttämään, että maalinteko onnistuu muiltakin kuin Jussilalta ja Herityltä. Mäxien kolmen kentän peluutus hyydytti lopullisesti vierailijat, jotka olivat lauantain pelien jälkeen selvästi väsyneemmillä jaloilla liikkeellä.

”Onnellinen päätös kuitenkin viikonlopulle vaikka kyllähän se eilinen ottaa päähän vieläkin. Saatiinpahan ainakin muistutus, ettei tässä sarjassa saa mitään ilmaiseksi laiskottelemalla ja pelkästään hyökkäämällä. Tänään pelattiin ehjä matsi, ja jos virheitä ja pallonmenetyksiä tuli, niin nyt oli aina kaveri auttamassa ja varmistamassa. Pystytään vielä parantamaankin tästä, mutta eihän Monkuloilla ollut mitään palaa meitä vastaan tänään. Jos nyt jonkun yksilön tuolta nostaa esiin niin nuoriso-osaston Juppe Kunnaksen miehekkäät peliotteet ja lopun komea soolomaali vielä kirsikkana kakun päälle ilahduttivat valmentajan silmää”, jutteli silminnähden huojentunut Tolli sunnuntai-iltana.

Vaikka viikonloppuna tappiosarakkeeseen merkintä tulikin, niin asetelmat jatkoa silmillä pitäen ovat edelleen mainiot. Mad Maxin seuraava ottelu onkin sitten todellinen kärkikamppailu, kun ensi lauantaina joukkue matkustaa Hyvinkäälle kohtaamaan sarjakärki PS Villan, joka on ehtinyt kerätä pisteen Mäxejä enemmän. Kausi on tietysti vielä nuori, mutta sanomattakin on selvää, että ottelu on nousutaistelun kannalta erittäin tärkeä.

Loppuun vielä viikonlopun tilastot. Maalikoosteet tulossa myös, kunhan videotiimin raportoimat tekniset ongelmat saadaan selviteltyä.

Mad Max - KP-V Monkulat 10-1 (2-0)

6:36 1-0 Jesse Collin (Sasu Nieminen)

19:21 2-0 Mika Jussila

22:26 3-0 Mika Jussila (Mikko-Petteri Latosaari)

25:36 4-0 Matti Jussila (Mikko Heritty)

28:06 5-0 Mika Jussila (Mikko-Petteri Latosaari)

28:27 5-1 Aaro Hedman (Tuomas Puronaho)

30:37 6-1 Sasu Nieminen (Timo Kopola)

31:15 7-1 Sasu Nieminen

33:28 8-1 Sami Sanevuori (Tomi Mäkelä)

39:07 9-1 Justus Kunnas

39:15 10-1 Sami Sanevuori (Joni Mäkelä)

Yleisöä 170.

 

Mad Max - LPK 4-5 (2-3)

4:50 0-1 Jimi Tamminen (Valtteri Lohi)

8:27 0-2 Valtteri Lohi

15:02 1-2 Mika Jussila (Mikko Heritty)

16:37 1-3 Tommi Huvila

18:23 2-3 Mika Jussila (Mikko Heritty)

23:59 3-3 Sami Sanevuori

29:50 3-4 Valtteri Lohi (Tommi Huvila)

30:41 3-5 Olli Koittola (Iiro Karimäki)

33:59 4-5 Mikko Heritty (Mika Jussila)

Yleisöä 162.