Kolme pinnaa Porista

5.12.2016

Sunnuntaina Mad Max matkusti Poriin ottamaan mittaa Musan Salaman futsalsikermästä Futsal Ykkösen merkeissä. Mad Maxilla oli alla nihkeä rp-kisavoitto perjantain cup-ottelusta. MuSaFutsalilla puolestaan oli alla voitto edellispäivän kotiottelusta.

Porilaiset tarjoilivatkin koiralaumalle shokkihoitoa heti alkuun, kun pallo oli vierasjoukkueen verkossa jo viidentoista sekunnin pelin jälkeen. Shokkialku herätti kuitenkin vierasjoukkueen liikkumaan ja pelaamaan. Passiivinen MuSa ei montaa hyökkäystä edes halunnut ekalla jaksolla. Mäxeillä sitävastoin toistakymmentä kulmaa ja liuta hyviä tekopaikkoja. Tasoitus tuli lopulta, kun Mikko Heritty riisti hienosti pallon ja painoi pallon veskarin längistä verkkoon. Heti seuraavassa vaihdossa Mad Max siirtyi johtoon. Timo Kopola laittoi pitkän syötön Sasu Niemiselle, joka käänsi pallon keskelle juosseelle Riku Raikolle, jolla oli helppo työ putata pallo maaliin. Taukolukemat 1-3 viimeisteli Matti Jussila Herityn laitahaaston jälkeen.

Toisella jaksolla MuSa oli hieman aktiivisempi, mutta hyvässä vireessä ollut koiralauma ei antanut sen peliä häiritä, sillä tauolla oli päätetty, että kolme pojoo lähtee Koskiin. Lukemat 1-4 syntyivät hienon vaparikuvion päätteeksi. Maalintekijänä Mikko Heritty illan toisellaan Mika Jussilan passista. Mäxien viidennen iski Mikkis Latosaari kylmän viileällä zipillä riistettyään ensin pallon porilaisilta. Ottelun viimeinen maali olikin sitten koskilaisjoukkueen kuopuksen Petri Joupin käsialaa. Hallittu viimeistely 10m täplältä maalivahdin längistä sisään. Mad Maxin edustusjoukkueessa näin maalitilinsä avanneelle Joupille käsky lähteä laukomaan kymppimetristä tuli hieman yllättäen, koska ei omien laskujensa mukaan ole futsalissa ja futiksessakaan aiemmin pillkkuja vedellyt. Eipä ole myöskään Mad Max-toimituksen laskujen mukaan Mäxit juuri kympiltä juhlineet viime aikoina, joten koutsin valinta osui tällä kertaa oikeaan mieheen. Samalla Petri Joupista tuli ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt maalintekijä Mad Maxin edustusjoukkuehistoriassa.

Valmentaja Tomi Eerola oli tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen sekä tietysti myös aiemmin viikonloppuna varmistettuun jatkopaikkaan Futsal Cupissa. ”Peli oli taas jo parempaa perjantaihin verrattuna. Tosin vielä täytyy saada palloa nopeammin liikkeelle. Aikamoisessa otteluruuhkassa tässä mennään, mutta keskittyminen kohti Joutsaa on jo alkanut”, tuumaili Tolli matsin jälkeen.

Mad Max jatkaa sarjakärjen jahtaamista vieraskiertueella vielä yhden ottelun verran ja matkaa huomenna Joutsaan Seudun Pallon vastustajaksi. Lauantaina pelataan sitten taas Liikuntahallilla, kun kovavireinen Myllypuron Zenith saapuu Valkeakoskelle.

 

MuSaFutsal – Mad Max 1-6 (1-3)

0:15 1-0 Jonne Forsström (Jone Vallin)

12:57 1-1 Mikko Heritty

14:31 1-2 Riku Raikko (Sasu Nieminen)

17:40 1-3 Matti Jussila (Mikko Heritty)

29:56 1-4 Mikko Heritty (Mika Jussila)

33:58 1-5 Mikko-Petteri Latosaari

39:54 1-6 Petri Jouppi