Futsal Ykkösen toinen puolikas käyntiin lauantaina

3.1.2017

Vuosikin on jo ehtinyt vaihtua ja Mad Max –toimitus heräilee jälleen talvihorroksestaan. Futsal Ykkösen runkosarjaa on pelattu tasan puolet ja Mad Max porskuttaa komeasti sarjan kärjessä viiden pisteen erolla lähimpiin uhkaajiin PS Villaan ja FC Raumaan. Futsal Cupissa Mäxit jatkavat edelleenkin vaikka jatkopaikka jouduttiin hakemaan peräti kahdesti Mäntsälän Urheilijoilta ensimmäisen ottelun rankkarisekoilujen takia. Cupissa seuraava vastus onkin sitten todennäköisesti jo kovempaa luokkaa, kun vastaan tulee liigaporukka PJK Pirkkalasta.

Pientä takapakkia tuli joulutauon aikana kokoonpanorintamalta, kun lainasopimuksella ollut maalivahti Jukka Saari joutui tekemään paluun Leijona Futsalin rinkiin. Mikkis Latosaaren ja Joni Mäkelän futsalkaudet taitavat olla ohi pelureiden raapustettua nimensä sopimuksiin jalkapallon puolella. Muutenhan pelaajatilanne on ollut erinomainen oikeastaan koko kauden ja isommilta loukkaantumisilta on vältytty. Jos joitakin poissaoloja on ollut niin aina on löytynyt mitat täyttävä tuuraaja tilalle.

Toimitus uteli kauden puolivälin tunnelmia valmentaja Tolli Eerolalta.

No niin Tolli, syyskierros takana. Millä mielellä?

”Fiilis on kyllä mahtava tällä hetkellä. Alkuun olin hieman pettynyt harjoitusaktiivisuuteen, mutta tähänkin oli se perinteinen syy eli futiskausi kesken. Sarjakauden alettua pelimme on kehittynyt ottelu ottelulta oikeaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa kevättä kohti vaikka helppo kevät ei todellakaan tule olemaan.”

Onko joukkue pelannut sellaista futsalia kuin valmennusjohto on halunnutkin?

”Pääpiirteittään kyllä. Välillä saa muistuttaa nopeammasta pallon liikuttamisesta ja pallottoman liikkeestä, mutta erityisesti puolustuspeli on miellyttänyt valmennusjohtoa ja sen kertoo päästettyjen maalien keskiarvo 2,5 maalia / ottelu.”

Sinulla oli jokunen vuosi oli taukoa miesten valmentamisesta. Onko eteen tullut (positiivisia tai negatiivisia) yllätyksiä?

 ”Joo, onhan siitä aikaa kun viimeksi Maxeja koutsasin, mutta hyvin oon päässyt jengiin sisään ja saanut jotain omaa tuotua. Positiivisia ylläreitä.. no jos otetaan junioriosasto esille niin se on erittäin positiivinen asia. Hyvin on pojat päässeet mukaan. Ja joo, kyllä mä oon erittäin tyytyväinen, että otin valmennushaasteen vastaan. ”

Millä ajatuksilla kohti sarjan toista puolikasta ja ratkaisuvaiheita?

”Tässä kohtaa kautta isoja muutoksia ei enää tehdä pelikirjaan, mutta jotain kortteja toki löytyy hihasta ja aina löytyy varaa parantaa. Tärkeintä on kuitenkin hoitaa kolme pistettä pelistä oli se sitten kaunista tai ei. Toivottavasti muuten kotiyleisöä nähdään Apian hallissa vähintäänkin yhtä paljon kuin syyskierroksella. Tähän voisi haastaa hieman kannattajia. Enemmän pitää olla yleisöä meidän matseissa kuin jossain Raahessa!!” (tällä Tolli viittaa Raahen ylpeyden AS Moonin mainioihin yleisömääriin toim. huom.)

 

Kivasti sujuneelle syyskierrokselle haetaan jatkoa sarjan toisella puolikkaalla. Maaliskuun puoliväliin mennessä koiralauma esiintyy Apian Liikuntahallissa vähintään kahdeksan kertaa riippuen cup-menestyksestä, joten futsalherkkua on tarjolla koskilaisyleisölle yllin kyllin. Ensimmäisen kerran Mäxit ovat kehissä ensi lauantaina 7.1. tuttuun kellonaikaan 15:00, jolloin vastassa on FC OPA Oulusta.