Tärkeät pojot Mad Maxille

8.1.2017

Mad Max piti jälleen kotiyleisöä ja itseäänkin jännityksessä ihan ottelun viimeiselle minuutille saakka Futsal Ykkösen ottelussa FC OPAa vastaan lauantaina. Jännittävän draamankaaren jälkeen tulostaululla oli ottelun loppuessa lukemat 6-5 kotijoukkueelle. Hyvin taistelleet oululaiset olisivat ehkäpä ansainneet pisteen matkaansa pitkälle kotimatkalleen, mutta koiralauma osoitti jälleen loppuminuuteilla osaavansa kääntää tiukkoja kamppailuja voitokseen tavalla tai toisella.

Ottelun alussa näytti, että kotijoukkue menee helposti menojaan ja avausjakson ensimmäinen puolikas pelatiin yhtä päätyä. Sasu Nieminen ja Riku Raikko veivät Mäxit kahden maalin karkumatkalle, mutta enempää osumia ei syntynyt lukuisista avopaikoista huolimatta. FC OPA sai kuitenkin peliään siinä määrin toimimaan, että kavensivat ensin vaparikuviosta ja tasoitus tuli oululaislaukauksen vaihdettua ikävästi suuntaa koskilaispuolustuksesta. Kenttäpelissä FC OPA oli edelleenkin altavastaajana, mutta varsinkin erikoistilanteista he onnistuivat hätyyttelemään vaarallisesti Mad Maxin maalivahti Joonas Mikkolan vartioimaa maalia kolme maalia tehneen Sampo Lastuvirran johdolla. Puolustussuuntaan kotijoukkueella oli havaittavissa selvästi pientä lipsumista.

Toinen jakso alkoi sitten samaan malliin kuin ensimmäinenkin. Mad Max meni nopeasti parin maalin johtoon Matti Jussilan komeilla sommitelmaosumilla. Niin vain kuitenkin FC OPA tuli taas tasoihin kahdella erikoistilanteen jälkimainingeista syntyneellä maalilla eikä olisi ollut ihan väärin vaikka olisivat menneet johtoonkin koiralauman otteen herpaannuttua jälleen. Ensimmäisenä ottelun ratkaisijaksi ilmoittautui kuitenkin Mad Max –kapteeni Raikko, joka vei hienolla laukauksella joukkueensa johtoon kolmisen minuuttia ennen loppua. Sitkeät oululaiset tulivat kuitenkin tasoihin reikäpaitapelin jälkeen matsin käännyttyä jo viimeiselle minuutille. Ottelu alkoi jo hieman haiskahtaa tasapeliltä. Mad Maxin aikalisän, rahtusen epäonnistuneelta näyttäneen sivurajakuvion, Matti Jussilan jalkojen ja oululaisen vatsan ansiosta palloa kaivettiin kuitenkin vielä kertaalleen FC OPAn maalista. Tärkeä voitto Mäxeille sikälikin, kun molemmat lähimmät uhkaajat sarjataulukossa kompastelivat omissa otteluissaan.

”Tosi vaikea peli oli. Tehtiin itsellemme aika vaikeaksi homma taas, mutta onneksi lopussa pomppi meille. Hyökkäyspeli toimii mun mielestäni hyvin ja meillä oli paljon hyviä maalipaikkoja. Puolustuspeli ja merkkaaminen on pakko hoitaa paremmin, jos halutaan taistella voitosta joka matsissa. Mutta tosi tärkeät pojot”, tuumaili hattutempun tekaissut Mad Maxin sankari Matti Jussila matsin jälkeen.

Sarjapelit jatkuvat taas seuraavana viikonloppuna kotihallissa, mutta sitä ennen Mad Max mittaa liigaporukka Pirkkalan Jalkapalloklubin taidot tiistai-illan Futsal Cupin ottelussa. Ottelu käynnistyy Liikuntahallissa klo 19:30 panoksena paikka cupin kahdeksan parhaan joukkoon. Otteluliput samaan hintaan kuin sarjamatseissa ja kausikortit kelpaavat toki normaalisti. Tulkaahan hallille kannustamaan.

Ottelun maalikooste.

 

Mad Max – FC OPA 6-5 (2-2)

3:19 1-0 Sasu Nieminen (Jesse Collin)

6:35 2-0 Riku Raikko (Matti Jussila)

16:46 2-1 Sampo Lastuvirta (Niko Junkkari)

19:12 2-2 Sampo Lastuvirta (Osmo Paltamaa)

20:15 3-2 Matti Jussila (Mikko Heritty)

22:50 4-2 Matti Jussila (Mika Jussila)

26:06 4-3 Jere Paalanen (Niko Junkkari)

28:57 4-4 Sampo Lastuvirta (Kim Kauppinen)

36:45 5-4 Riku Raikko (Matti Jussila)

39:12 5-5 Juho Sipilä (Alireza Razuli)

39:21 6-5 Matti Jussila (Riku Raikko)