Kuuden pisteen viikonloppu ja sarjanousun varmistus

1.3.2017

Mad Max lähti kotituplaviikonloppuun kovat odotukset niskassaan ja onnistui kuin onnistuikin raapimaan kahdesta Futsal Ykkösen kotiottelustaan täydet kuusi pistettä. Joutsan JoSePa ja MusaFutsal Porista antoivat kovan vastuksen koskilaisille, mutta sinnikäs koiralauma onnistui vaikeuksienkin jälkeen kääntämään ottelut voitokseen. Ehkäpä palkintona kahden voiton jälkeen odottanut käytännössä varma liigapaikka kipsasi hieman, sillä kotijoukkueen esitykset kumpanakaan päivänä eivät olleet kovinkaan raikkaita. Tyylipisteitä ei kuitenkaan tässä lajissa jaeta ja sunnuntai-iltana hullut koirat pääsivät ulkoilemaan ja juhlistamaan pikaista paluuta Futsal-Liigaan.

Teoriassahan tietysti FC Rauma voi vielä kiriä kuuden pisteen takamatkan ja 45 pykälää maalieroa kahden viimeisen kierroksen aikana, mutta sitä ei voi pitää kovinkaan todennäköisenä. ”Varmuuden vuoksi juhlitaan nyt heti, ettei mene hyvät kemut ohi. Ja voidaan sitten viimeisen pelin juhlia taas”, totesi jotenkin tähän tyyliin joukkueen lailla hienon kauden vetänyt huoltaja Petri Hietanen.

Lauantain matsi alkoi kotijoukkueen hallinnalla, mutta lukuunottamatta Mika Jussilan maalinedusohjuria viimeistelytarkkuus ei ollut kohdallaan. Jakson edetessä myös joutsalaiset pääsivät vähän paremmin hätyyttelemään Mäxien maalilla mainiosti torjunutta Eemeli Puotiniemeä. Avausjakson loppupuolella kotijoukkueen sekaannus puolustuksessa kostautui siinä määrin, että JoSePa pääsi kuittaamaan avausosuman maalinedusruuhkasta. Kaiken kaikkiaan vaatimaton esitys koiralaumalta.

Toinen puolikas alkoikin sitten vähän räväkämmin, kun Sami Sanevuori laukoi kaukaa Mäxit johtoon heti jakson alkuun. Pari minuuttia edellisestä oli kulunut, kun Sasu Nieminen laukoi vaparista kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Paikkoja oli johdon lisäämiseenkin, mutta niin vain joutsalaiset onnistuivat kaventamaan kesken Mad Max –painostuksen. Joko kavennusmaalista tai hetkeä aikaisemmin missatusta avopaikasta sisuuntunut Mikko Heritty palautti koiralauman taas kahden maalin johtoon lähes suoraan maalia seuranneesta aloituksesta.

Viitisen minuuttia ennen loppua Jesse Collin ohjasi näppärän yhdistelmän päätteeksi pallon joutsalaisverkkoon ja tässä vaiheessa kotivoitto alkoi jo näyttää varmalta. Mika Jussila tuuppasi pelivälineen vielä loppusekunneilla kertaalleen tyhjänä ammottaneeseen maaliin JoSePan yrittäessä vielä kavennusta ilman maalivahtia.

”Olipas nihkeätä taas. Kyllä se nousupaine taitaa vaan näkyä poikien pääkopassa”, tuumasi valmentaja Tolli Eerola lauantain pelin jälkeen eikä varmasti osannut kuvitella nihkeyden vain lisääntyvän kohti sunnuntain matsia.

Sunnuntain ottelu Porin MuSaFutsalia vastaan alkoi Mäxeiltä ihan mukavasti ja hetken avausmaalin syntyminen kotijoukkueen toimesta näytti olevan vain ajan kysymys. Alussa neuvottomilta näyttäneet porilaiset kuitenkin saivat rivinsä kasattua ja pystyivät jatkossa melko helpostikin eliminoimaan kotijoukkueen aavistuksen staattisen pallonsiirtelyn tiiviillä puolustuspelillään.

Kotijoukkueen kipsiä lisäsi porilaisjalkineesta lähtenyt ottelun avausmaali. Kuten jo todettu, Mad Maxin pelinrakentelu oli varsin hidasta ja MuSan puolustusryhmitystä ei onnistuttu liikuttamaan läheskään tarpeeksi. Laukaisupaikkoja toki rakentui lukuisia, joskin vähän kauempaa, mutta useimmissa yrityksissä osoitteena oli Liikuntahallin tiiliseinä tai hyvin laukauksia peittänyt porilaispuolustus.

Toiselle jaksolle ilmestyi jälleen kerran paremmin fokusoitunut kotijoukkue. Ykköskenttä pelasi hyvän avausvaihdon ja lopulta muutama hyvin ajoitettu syöttö ja liike avasi maalipaikan Mika Jussilalle eikä Ykkösen maalipörssin kärkimies erehtynyt. Syöttöpinna vähemmän yllättäen syöttötilaston ykkösmiehelle Mikko Heritylle. Seuraavaa maalia saatiin kuitenkin odotella ottelun loppuhetkille. Vaikka kotijoukkue olikin hienokseltaan hallitsevampi ja aloitteellisempi osapuoli, oli vierailijoillakin omat tilaisuutensa, mutta Puotiniemi oli Mad Max –maalilla mies paikallaan pelastaen hyvilla vastaantuloillaan pari kiperää tilannetta.

Koiralauman sankariksi nousi lopulta kapteeni Riku Raikko, joka maltillisesti nosti oman laukauksensa paluupallon pitseihin. MuSa haki vielä vimmatusti tasoitusmaalia, mutta lopulta kongi pelasti kotijoukkueen ja koskilaiset pääsivät juhlimaan käytännössä varmaa sarjanousua.

”Musa pelasi hyvin ja puolusti tiukasti. Ei paras peli meiltä, mutta pääasia oli saada pisteet kotiin. Nyt on kyllä hienot fiilikset. Ykköstavoite sarjaan lähtiessä oli nousu liigaan ja nyt se käytännössä varma pari kierrosta ennen loppua”, tunnelmoi koiralauman käskijä Eerola ja usutti hulluja koiria siirtymään saunan lauteille juhlimaan.

Välijuhlat on nyt jo kuitenkin saatu pysäytettyä ja keskittyminen pariin jäljellä olevaan matsiin on alkanut. Kuluvan viikon lauantaina Mad Max kohtaa Helsingissä Zenithin ja seuraavana lauantaina on lopulliset juhlat Liikuntahallissa paikalliskamppailussa Sääksjärven Loisketta vastaan.

Loppuun vielä samat tarinat maalikoosteiden muodossa vs. MuSa ja JoSePa

 

Su 26.2. Mad Max – MuSaFutsal 2-1 (0-1)

6:44 0-1 Jarno Haanpää

21:49 1-1 Mika Jussila (Mikko Heritty)

36:16 2-1 Riku Raikko

 

La 25.2. Mad Max – JoSePa 6-2 (1-1)

5:44 1-0 Mika Jussila (Mikko Heritty)

17:52 1-1 Teemu Östlund

20:17 2-1 Sami Sanevuori (Mikko Heritty)

22:24 3-1 Sasu Nieminen

24:39 3-2 Olli Malin (Otto Piili)

24:47 4-2 Mikko Heritty

34:54 5-2 Jesse Collin (Sasu Nieminen)

39:48 6-2 Mika Jussila