Mad Max siirtyy espanjalaiskomentoon

22.8.2017

Mad Maxin pelaajavalmentaja Alex vielä edellisen seuransa Playas de Castellónin paidassa.
Mad Maxin pelaajavalmentaja Alex vielä edellisen seuransa Playas de Castellónin paidassa.

Alejandro Peris Mora on Mad Maxin pelaajavalmentaja tulevalla kaudella. Alexilla, 25, on pelikokemusta kuuden kauden ajalta Espanjan kahdelta ylimmältä sarjatasolta. Valmentajana hän on vielä nuori, mutta tuo mukanaan arvokasta tietotaitoa maailman kovimmista futsalsarjoista.

Alex, millaisin odotuksin tulevaan kauteen? Mikä sai lähtemään Mad Maxiin ja Valkeakoskelle?

Minulla on tarkoituksena rakentaa kilpailukykyinen joukkue jokaisesta futsalnäkökulmasta katsottuna. Kausi tulee olemaan pitkä ja me teemme joukkueena töitä parantaaksemme aina seuraavaan peliin. Jos me siihen pystymme, tulemme saamaan myös hyviä tuloksia.

Mad Max on yksi Suomen perinteikkäimpiä futsalseuroja ja meillä oli hyvät keskustelut heti neuvottelujen alusta lähtien. Täällä on hyviä nuoria pelaajia ja kehityskykyinen joukkue. Myös joukkueen taustalla tehdään hommia futsalin kehittämiseksi ja haluan auttaa seuraa siinä. Olen myös kuullut, että Mad Maxilla on paljon innokkaita kannattajia, jotka auttavat kotijoukkuetta jokaisessa matsissa.

Lisäksi Valkeakoski on kaunis ja hiljainen kaupunki. Uskon, että tulen todella viihtymään Valkeakoskella.

Mitä tiedät suomalaisesta futsalista toistaiseksi?

Tiedän, että seurat Suomessa panostavat kovasti parantaakseen tietämystään ja osaamistaan. Futsal kehittyy kovaa vauhtia Suomessa. Valmentajat ja pelaajat opiskelevat peliä ja se tuottaa koko ajan parempia pelaajia, jolloin myös sarjojen taso nousee. Suomen maajoukkue on minulle tutumpi ja se on myös parantanut hienosti koko ajan.

Millaista taktiikkaa ja tyyliä alat ajaa sisään joukkueelle? Millainen joukkue Mad Max tulee olemaan, kun joukkue on sisäistänyt oppisi?

Sanosin, että minun futsalmetodiani voisi kuvailla nykyaikaiseksi ja tehokkaaksi. Toki täytyy ottaa huomioon, että miten saamme meidän pelaajamateriaalin parhaat ominaisuudet käyttöön vastustajien pelityyliä unohtamatta. Joka tapauksessa Mad Max tulee kilpailemaan ja kamppailemaan kovaa jokaisessa ottelussa. Kauden lopussa tulemme olemaan paljon parempia kuin nyt.