Kemi koulutti koiralaumaa toisella jaksolla

25.9.2017

Mad Max joutui palaamaan tyhjin käsin Kemin reissulta, kun FC Kemi piti pisteet lukemin 6-1 (0-1). Mäxien tavoitteena oli pelata ehjä 40-minuuttinen, mutta ainakaan vielä liigan avauskierroksella tavoite ei täyttynyt. Koskilaiset aloittivat ottelun hyvin ja oikeastaan koko ensimmäinen jakso sujui vierailijoiden suunnitelmien mukaan. Kemiläiset pystyttiin pitämään pääosin pois tekopaikoilta ja kauempaa lähteneet laukaukset tunnollisesti puolustanut koiralauma pystyi peittämään tehokkaasti.

Mäxitkään eivät varsinaisesti herkutelleet maalipaikoilla tasaisella avauspuolikkaalla, mutta ihan jakson lopulla pelaajavalmentaja Alex näytti osaamistaan ja veivasi kemiläispuolustuksen kahville laukoen pallon komeasti maalin kattoon. Maali oli siis Alexin ensimmäinen Mad Max -paidassa. Syöttöpinna myös uudelle tulokkaalle Harri Matinarolle. Tauolle mentäessä kaikki näytti siis hyvältä mustien läpi katsottuna.

Toinen jakso ja varsinkin sen ensimmäinen kymppiminuuttinen osoittautui liian vaikeaksi vierasjoukkueelle. Koskilaisten pakka sekosi kohtalokkaasti hetkeksi ja kemiläiset takoivat muutamassa minuutissa peräti viisi maalia. Muutaman kerran Mad Max sai luotua paikantynkää kemiläisten maalille, mutta tuloksetta. Kemiläiset kaunistelivat lukemia vielä kertaalleen lähettäen koiralauman häntä koipien välissä kotimatkalle.

”Huonot viisi minuuttia puolustuksessa tuhosi meidät tänään. Ollaan treenattu puolustusta, mutta homma ei ole ihan selkäytimessä vielä ja sieltä on jälkikäteen helppo poimia ne virheet. Tärkeintä kuitenkin on, että meidän pelaajat tunnistaa virheet ja taas tehdään viikko hommia ennen seuraavaa matsia, jotta niitä virheitä tulee vähemmän ja olemme parempia jokaisella osa-alueella. Fakta on, ettei me voida päästää kuutta tai seitsemää maalia, jos aiomme voittaa pelejä”, manasi pelaajakoutsi Alex toisien jakson sysimustaa hetkeä.

Futsal-Liiga jatkuu Mad Maxin osalta ensi lauantaina, kun GFT Espoosta saapuu vierailulle Mäxien kotiluolaan Apialle.

Maalikooste: https://www.lapinkansa.fi/videot/fc-kemi-mad-max-23-9-2017/48B09D52

Tilastot: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&874025&FL