Etelä-Pirkanmaan derby osa 1 lauantaina

30.11.2017

Yksi kissapeto jo voitettu ja toinen vielä jäljellä. Kapteeni Riku Raikko johdattaa Hullut koirat Akaan Leijonan kimppuun.
Yksi kissapeto jo voitettu ja toinen vielä jäljellä. Kapteeni Riku Raikko johdattaa Hullut koirat Akaan Leijonan kimppuun.

Futsalin ystävän ja miksei myös lajin saloihin vielä perehtymättömänkin paras paikka löytyy lauantai-iltapäivänä Apian Liikuntahallista. Siellä nimittäin ottavat yhteen Koskin ylpeys Mad Max ja Akaan Leijona Futsal. Panoksena Futsal-Liigan kolme sarjapistettä ja epävirallinen Etelä-Pirkanmaan futsalherruus. Voittaja lunastaa herruuden itselleen ainakin väliaikaisesti, sillä seuraava keskinäinen otteluhan pelataan hieman erikoisessa otteluohjelmassa jo sarjan seuraavalla kierroksella parin viikon kuluttua Akaan Toijalassa.

Viime kaudella historiansa ensimmäisen mitalisijoituksen pronssillaan napannut Leijona lähtee ennakkoarvioissa otteluun suosikin asemassa. Muutaman alkukierroksen kangertelun jälkeen akaalaiset ovat päässeet mainioon pelivireeseen ja ovat sarjataulukossa hyvissä kyttäysasemissa viidentenä. Joukkue on ottanut nyt kolme tyylipuhdasta voittoa putkeen. Isossa roolissa voitoissa ovat olleet koskilaisyleisöllekin tutut nimet Mika Jussila ja maajoukkueesenkin jälleen valittu Petri Grönholm.

Kotijoukkue Mad Max on pelannut myös ihan kelpo kauden tähän mennessä ja sarjasijoitus on kahdeksas. Tosin tällä hetkellä takana on jo neljä voitotonta ottelua ja pistetili on näissä otteluissa karttunut vain kahdessa jatkoajalle venyneessä ottelussa. Kotiotteluissaan koiralauma on ollut kuitenkin vaarallinen vastustaja ihan kenelle tahansa. Siitä osoituksena vaikkapa sarjan kärkikaksikolta kerätyt neljä pistettä. Ihan optimaalinen ei mustapaitojen tilanne ole, sillä Mäxien syömähampaista edellisottelun valitettavan ulosajon jäljiltä on pois pelikieltoaan kärsivä pelaajavalmentaja Alex. Vähän vähemmänkin oltaisiin toki voitu antaa tasoitusta kahteen hegemoniakamppailuun, mutta näillä mennään.

Nyt, jos koskaan kannattaa lähteä hallille, sillä luvassa on varmuudella kuuma paikallisderby. Lisäksi kannattaa olla ajoissa paikalla, jotta välttää pahimmat ruuhkat lippuluukulla ja näkee ottelun ensisekunneista lähtien. Matsi potkaistaan käyntiin klo 15:00. Otteluliput kustantavat 8 / 5 € ja alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi katsomaan matsia. Lipputiskillä maksuvälineinä käyvät käteinen ja Smartumin viiden euron arvoiset liikunta- ja kulttuurisetelit.

Futsal-liiga.tv livestriimaa ottelun totuttuun tyyliin, jos on jostain syystä estynyt pääsemään paikan päälle.