Mad Max varmisti playoff-paikan

5.3.2018

Jesse Collin ahersi lauantaina parhaan pelaajan palkinnon arvoisesti. Palkinnoksi maistuu playoff-paikan lisäksi ateriointi Puistogrillillä. (calahan.kuvat.fi)
Jesse Collin ahersi lauantaina parhaan pelaajan palkinnon arvoisesti. Palkinnoksi maistuu playoff-paikan lisäksi ateriointi Puistogrillillä. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max onnistui saalistamaan tuplakotipeliviikonlopun lauantain kamppailusta FC Kemiä vastaan kaksi pistettä rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Muiden otteluiden suotuisien lopputulosten ansiosta koiralauma pääsi juhlimaan playoff-paikan varmistumista jo kaksi kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. Erittäin hieno saavutus nousijajoukkueelta.

Itse ottelu varamiehistä FC Kemiä vastaan olikin sitten vaikea. Varovaisella ja säästeliäällä taktiikalla pelanneet kemiläiset onnistuivat hyydyttämään Mäxien pelaamisen. Pallonhallinta oli kyllä koskilaisilla, mutta palloa pyöriteltiin suurimmaksi osaksi liian hitaasti, jotta vaarallisten tekopaikkojen määrä olisi ollut vajaata kourallista isompi. Pelaajavalmentaja Alexin poissaolo pelihommista loukkaantumisesta johtuen ei tietenkään auttanut asiaa. FC Kemi puolestaan keskittyi vastahyökkäyksiin ja pitkiin palloihin. Koskilaisten pari nukahdusta omassa päässä ja peli olikin äkkiä 0-2. Avausmaalin pukkasi Keijo Huusko, joka valitettavasti loukkaantui tilanteessa pahan näköisesti. Kemin johtoa lisäsi Niko Junkkari rankkarista, joka tuomittiin kotiyleisön mielestä väärin perustein. Oli miten oli, kotijoukkue harmillisessa kahden maalin tappioasemassa.

Toisella jaksolla Mad Max, joka pelasi poikkeuksellisesti oranssivalkoisessa vierasasussaan, jatkoi aavistuksen tehotonta hallintaansa ja peliesitys näytti pahimmillaan tuskaiselta. Sitkeä yritys tuotti kuitenkin lopulta tulosta, kun Jesse Collin sivalsi Mad Maxin ensimmäisen maalin. Tasoitusta saatiin kuitenkin odottaa ihan loppuun asti. Tasoitusmaalin resepti olikin sitten tuttua tarinaa tältä kaudelta, kun kapteeni Riku Raikko laukoi lentävänä maalivahtina pelatessaan pallon pitseihin Jesse Collinin syötöstä.

Jatkoajalla kotijoukkueella oli muutama maukas tilaisuus maalintekoon, mutta ihan valmista ei kuitenkaan hyvästä yrityksestä huolimatta tullut ja edessä oli rankkarikisa. Mäxeiltä onnistuivat Mikko Heritty ja Matti Jussila. Mikko Ananin Mad Maxin maalilla antautui vain kertaalleen, joten arvokas lisäpiste jäi Koskiin.

”Kaksi pistettä ja playoff-paikan varmistus tuntuu todella hyvältä. Ei kuitenkaan lähellekään meidän parasta peliä tänään vaan jouduttiin väkisin vääntämään ne tarvittavat pisteet. Vastustaja pelasi hyvin valitsemallaan taktiikalla ja jouduimme parin helpohkosti päästetyn maalin jälkeen takaa-ajajaksi, mikä taisi vähän kipsata meidän pelaamista. Kavennusmaali tuli sitten kuitenkin riittävän hyvissä ajoin ja loppuun ei jäänyt kuin yksi maali kirittävää. Lopulta tasoituskin tuli ja jälleen 5vs4-pelillä. Ei olisi tarkoitus joutua sitä ylivoimapeliä ihan näin paljon käyttämään, mutta onhan se aika monen pisteen arvoisesti toiminut tällä kaudella. Jatkoajalla meillä taisi olla kolme tolppaa, joten oltaisiin voitu ratkaista jo siinä, mutta onneksi saatiin rankkarit käännettyä meille”, kertaili pelaajavalmentaja Alex lauantain matsin kulkua.

Sunnuntaina oli vastassa Sievi FS, joka haki varmistusta runkosarjan toiselle sijalleen ja sen se lopulta saikin lukemin 0-3 (0-0). Mäxit pistivät hyvin kampoihin, mutta maalinteko osoittautui tällä kertaa liian vaikeaksi.

Avausjaksolla Sievi hallitsi isoja minuutteja pelanneiden Junnon, Ercegin ja Akhmetkhanovin johdolla kenttätapahtumia. Mad Maxin puolustuspaketti oli hyvin kasassa ja omia maalipaikkojakin onnistuttiin luomaan muutamalla hyvällä sommitelmalla. Avausjakso päättyi kuitenkin maalittomana.

Toisella jaksolla tarina oli jokseenkin sama lukuunottamatta paria Sievin vapaapotkutilannetta, mitkä kotijoukkue puolusti huonosti. Erikoistilanteet ovat muutenkin tuottaneet vaikeuksia tällä kaudella ja jälleen kerran vastustaja pääsi rokottamaan turhan helposti. Ensimmäinen maali tuli vapaapotkun jälkitilanteesta ja toinen maali suoralla laukauksella takakulmaan. Molemmat viimeisteli Jarmo Junno. Kolmannen maalin viimeisteli Jaakko Alasuutari, joka karkasi läpiajoon mainiosti pelanneen veskarin Marko Pirilän avauksesta. Tällä kertaa 5vs4-ylivoimakaan ei tuottanut tulosta muutamasta hyvästä laukauksesta huolimatta, joten kuparinen jäi kotijoukkueelta rikkomatta sunnuntaina.

”Pelattiin mielestäni hyvin vaikka tappio tulikin. Puolustettiin hyvin lukuunottamatta niitä kahta vaparitilannetta ja tehtiin sovittuja asioita hyökkäyssuuntaan. Maalipaikoille pääsy olisi voinut olla parempaakin, mutta oli meillä silti mahdollisuuksia. Ei vaan osunut tänään. Huomasi kyllä, että saatiin pelata vapautuneesti playoff-paikan jo varmistuttua. Parempaa tekemistä huomattavasti kuin eilen Kemiä vastaan”, kehui Alex joukkuettaan tappiosta huolimatta.

Runkosarjaa on jäljellä vielä yksi kierros ja Mad Max matkustaa ensi lauantaina Jyväskylään Liikunnan Riemun vieraaksi. Riemulla riittää vielä pelattavaa putoamiskamppailussa. Hullut koirat voivat haukkua tällä kertaa vähän iisimmin ja valmistautua tuleviin playoff-mittelöihin. Matkareitti on hyvä katsoa kuitenkin valmiiksi, sillä Mad Max -toimituksen arvailujen mukaan vierailu tuohon Keski-Suomen yliopistokaupunkiin ei jää kauden viimeiseksi.

 

Mad Max – FC Kemi 3-2 rp, 2-2 (0-2)

14:33 Keijo Huusko (Sami Huhtiniemi) 0-1, 19:06 Niko Junkkari 6m 0-2, 30:58 Jesse Collin (Harri Matinaro) 1-2, 38:39 Riku Raikko (Jesse Collin) 2-2.

 

Mad Max – Sievi 0-3 (0-0)

24:09 Jarmo Junno 0-1, 28:14 Jarmo Junno 0-2, 33:20 Jaakko Alasuutari (Marko Pirilä) 0-3.