Sopimusuutisia maalivahtiosastolta - Jukka Saari mukaan Somerolta

8.6.2018

Jan Holm jatkaa Mad Maxin maalilla pari seuraavaa kautta. (calahan.kuvat.fi)
Jan Holm jatkaa Mad Maxin maalilla pari seuraavaa kautta. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max vahvistaa maalivahtiosastoaan, kun Jukka Saari palaa Mad Maxin pelaajavahvuuteen Someron Voimasta. Saari on koskilaisille entuudestaan tuttu, sillä hän debytoi Futsal-Liigassa kaudella 2009-2010 juurikin Mäxien paidassa. Välissä futsalveskari on pelannut liigaa sekä Somerolla että Akaalla. Viimeksi Saari nähtiin koskilaisten riveissä Ykkösen kaudella lyhyeksi jääneellä lainastintillä.

Viime kauden maalivahdeista julkaistaan tässä vaiheessa nuoriso-osaston jatkosopimukset. Forssan lahja Jan Holm ja oma kasvatti Onni Junttila raapustivat nimensä kahden vuoden sopimuksiin. Molemmat tekivät viime kaudella liigadebyyttinsä Holmin saadessa enemmänkin vastuuta kauden aikana.

Mad Max -toimitus onnistui tavoittamaan Jukka Saaren ja Jan Holmin kommentoimaan.

 

Jukka, päätit palata Mäxeihin. Oliko päätös helppo ja mitkä asiat vaikutti päätökseen?

On se paluu ollut mielessä jo vuosia ja nyt aika tuntui oikealta, joten siinä mielessä päätös tuntui varsin helpolta. Ja Mäxien erittäin hyvä "pöhinä" toki helpotti asiaa entisestään!

Mäxeille on tulossa tulevalle kaudella aika kova maalivahtiosasto. Miten näet tilanteen ja millä vahvuuksilla otat peliminuutit itsellesi?

Näen tilanteen juuri noin. Meillä kasassa hyvät maalivahdit ja en usko, että homma jää meistä veskareista ainakaan kiinni! Koen kokemukseni olevan valttia kamppailussa peliajasta, jota ei varmasti tule helpolla saamaan.

 


Jan, parin kauden jatkopahvi kourassa Mad Maxiin. Oliko päätös helppo ja mitkä asiat vaikutti päätökseen?

Päätös oli helppo. Uskon Mad Maxin olevan paras joukkue itselleni kehittyä ainakin seuraavan kahden kauden ajan. Joukkueen harjoittelu on Alexin johdolla laadukasta. Alex myös tietää ja osaa neuvoa oman pelipaikkani asioissa ja uskon, että hänellä on vielä paljon annettavaa sekä omaan että joukkueen peliin. Joukkueen taustat tekee myös hyvää työtä, minkä ansiosta pelaajan on helppo keskittyä olennaiseen.

Maxeilla on ensi kaudella kasassa aika kova maalivahtiosasto. Miten näet tilanteen ja millä vahvuuksilla otat peliminuutit itsellesi?

Näen tilanteen mielenkiintoisena. Kuka tahansa maalivahdeista voi omilla suorituksillaan vallata itselleen päävastuun tolppien välissä. Lähtökohdat ovat tasaväkiset. Uskon oman peliaikani kasvavan viime kaudesta monestakin eri syystä. Viime kaudella harjoittelu jäi liian vähäiseksi asepalveluksen takia. Viime kausi oli ensimmäinen minulle liigassa ja nyt vuoden kokeneempana sekä ehjän kauden siivittämänä uskon ottavani seuraavan askeleen ja olevani Mad Maxin ykkösvaihtoehto maalinsuulle.

Ja loppuun vielä erikoiskysymys (pelaajan itsensä toiveesta toim. huom). Kenen Mad Max -persoonan ottaisit mukaasi autiolle saarelle?

Tätä kysymystä mietin uskomattoman paljon viime kaudella! Joukkue on täynnä loistavia persoonia, joten oli haastavaa valita vain yksi. Uskon kuitenkin minun tilanteessani olevan fiksuinta ottaa henkilö, joka katsoo vähän mun perään. Sen lisäksi arvostaisin, että henkilön kanssa ei tulisi tylsää, koska muutakaan seuraa ei ole tarjolla. Joten valintani kohdistuu huoltaja Petri Hietaseen! Peten tarinoita kuunnellessa ei yksinkertaisesti voi tylsistyä.