Tuplaviikonloppuna vastassa KaDy ja SoVo

12.10.2018

Mikko Matinaro pääsee sunnuntaina vääntämään entisiä seuratovereitaan vastaan. (Kuva Alpo Eerola, Valkeakosken Sanomat)
Mikko Matinaro pääsee sunnuntaina vääntämään entisiä seuratovereitaan vastaan. (Kuva Alpo Eerola, Valkeakosken Sanomat)

Mad Maxin urakka Futsal-Liigassa jatkuu tuplaviikonlopun merkeissä. Lauantaina koiralauma matkaa Jyväskylään testaamaan Euroopan reissultaan palanneen Kampuksen Dynamon liigakunnon. Sunnuntaina vuorossa on kotiottelu Someron Voimaa vastaan.

Lauantain vastustaja KaDy pelasi viime viikonloppuna Mestarien Liigan Main Roundia Kroatiassa. Kolme tappiota ja paikka laulukuorossa ei varmasti ollut sitä, mitä jyväskyläläisnippu lähti turnauksesta hakemaan, joten arvatenkin Mad Maxia vastaan joukkue haluaa päästä takaisin voittokantaan. Viime kauden mestari lähteekin toki ennakkosuosikkina otteluun. Edellisellä kaudella joukkueet kohtasivat pudotuspelit mukaan luettuna viidesti ja joka kerta Dynamo poistui kentältä voittajana. Runkosarjan kotiottelussaan Mäxit onnistuivat viemään matsin hyvän taistelun jälkeen jatkoajalle. Rakkikoiramaista taistelua ja tiivistä puolustuspeliä Mad Maxilta pitää nähdä lauantainakin, jos Jyväskylän reissulla aiotaan saada pisteitä kotiintuomisiksi. Sanomattakin on selvää, että myös maalinteon tehokkuus on avainasemassa lauantaina. Euroraporttien mukaan KaDynkin viimeistelyssä on ollut parantamisen varaa, mutta he voivat Mad Max -toimituksen puolesta jatkaa samalla linjalla edelleen.

Sunnuntain kotiottelun vastustaja Someron Voima sitä vastoin näytti kauden avauksessaan maalinteon mallia nuijimalla PJK:n reppuun peräti yhdeksän maalia. Vaikka joukkue onkin uudistunut niin se nyt ei varsinaisesti ole mikään uutinen, sillä SoVo on aina löytynyt listan kärkipäästä, kun maalimääriä aletaan laskea. Viime kaudella SoVo voitti kotonaan Mad Maxin selvästi. Kotiottelussaan Mad Max puolestaan otti huikeiden vaiheiden jälkeen komean jatkoaikavoiton lukemin 7-6. Jos nyt pitää veikata niin sunnuntainakin päädytään lähemmäs kyseisiä lukemia kuin nollanollaa. SoVo on vaarallinen vastaiskuissaan, joten niiden kanssa koiralauman pitää olla tarkkana ja parantaa edellisistä otteluista. Mad Maxin pitkien hyökkäysten puolustaminen on ollut hyvällä tasolla jo, mutta vastustajat ovat rankaisseet pallonmenetysten jälkeen liian helposti. Omassa hyökkäyspelissä tarvitaan vielä napsu lisää tehoa ja verkko vierasjoukkueen päässä heiluu varmasti.

 

KaDy – Mad Max la 13.10. klo 13:30 Jyväskylän Monnarilla. Matsi striimattaneen ja ottelun näyttää Futsal-liiga.tv.

Mad Max – SoVo su 14.10. klo 15:00 Liikuntahallissa. Pääsylippujen hinnat 8 / 5 €. Maksuvälineenä lipputiskillä käyvät käteinen raha, ePassi ja Smartumin 5 € liikunta- ja kulttuurisetelit.