Mad Maxin naisille avausvoitto Futsal Ykkösessä

30.10.2018

Mad Maxin naiset aloittivat kautensa Naisten Futsal Ykkösessä hienolla 5-7 (1-4) vierasvoitolla toisen sarjanousijan JoSePa:n kustannuksella. Peliin päästiin lähtemään lähes täydellä rosterilla. Vain Vilma Mahlio ei päässyt peliin mukaan.

Peli lähti tasaisesti liikkeelle ja tilanteita saatiin kumpaankin päähän. Avausmaalikin päästiin näkemään jo ensimmäisen vaihdon aikana, kun JanPa:sta täksi kaudeksi Maxien vahvistukseksi siirtynyt Oona Konttinen pisti pallon pitseihin. Maalin jälkeen molempien peli rauhoittui ja Maxit pääsi ehkä vähän kuskin paikalle, maalipaikoilla ei kuitenkaan päästy mässäilemään.

Seuraava maali oli Ella Huovisen käsialaa ja heti seuraavassa vaihdossa Henna Nissilä sijoitti takatolpalta tilanteeksi 0-3 hienon avauskuvion päätteeksi. Maxien hallinnasta huolimatta kotijoukkue pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-3 pienen nukahduksen myötä. Toinen Konttisen sisaruksista, Anni, rankaisi armotta JoSePa:n alakerran hölmöilyistä vain minuuttia myöhemmin ja tauolle siirryttiin 1-4 tilanteessa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli hieman terävämmällä jalalla ja korkeammalla prässillä, mikä saikin hieman Maxien pakkaa sekaisin. Siitä huolimatta toisen puoliskon ensimmäisen maalin teki Mad Max Ellan Huovisen toimesta. JoSePa ei siitä lamaantunut vaan iski heti eron takaisin kolmeen maaliin. Maxitkaan ei omasta takaiskustaan lamaantunut vaan kapteeni Sanna-Kaisa Rousku ampui komeasti tilanteeksi 2-6. Tämän jälkeen molempien pelissä oli havaittavissa pientä herpaantumista ja kotijoukkue käyttikin tilanteen hyväksi ja onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-6.

Maalin jälkeen peli rauhoittui taas hetkeksi eikä tilanteita ollut ihmeemmin kummassakaan päässä, mutta Maxien kolmas tulokas tälle kaudelle, Ilveksestä saapunut paluumuuttaja Tytti Mikkola sai tuikkastua tilanteeksi 3-7. Maalin jälkeen vierasjoukkueen pakka hieman sekosi ja kotijoukkue sai yleisön siivittämänä kavennettua kahdella erikoistilannemaalillaan tilanteeksi  5-7. Maxien aikalisän jälkeen kentällä oli ihan eri joukkue ja vierasjoukkue pyöritti peliä viimeiset pari minuuttia eikä JoSePa:n ylivoimapeli päässyt missään kohtaa rullaamaan.

Näin Maxit pääsivät kotimatkalle kolme pistettä repussaan, joita ei varmastikkaan irtoa helposti Joutsan kotiluolasta, tämän on huomannut jokunen miesten liigajengikin. Voiton lisäksi pelistä jäi käteen reilusti enemmän positiivisia kuin negatiivisia asioita. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden ensimmäistä kotipeliä FC Nokiaa vastaan ensi sunnuntaina.

Tervetuloa siis katsomaan peliä sunnuntaina 4.11 klo 16 Liikuntahallille!