Naiset jatkavat voittovireessä

6.11.2018


Sunnuntaina Mad Max sai vieraakseen Naisten liigasta Ykköseen pudonneen FC Nokian. Joukkueet kohtasivat pari kuukautta sitten Nokialla Liittocupin merkeissä ja tuolloin kotijoukkue oli vahvempi lukemin 3-2. Tällä kertaa Maxit pääsivät otteluun hieman vahvempana, kun ensimmäisen kohtaamisen missanneet interreilaajat Tytti ja Sanna-Kaisa pääsivät mukaan testaamaan nokialaisten tasoa.

Ottelu alkoi rauhallisemmin ja kontrolloidummin kuin edellisviikonlopun matsi Joutsassa. Isommalla kentällä oli varmaan osansa siinä. Mad Maxin pienen lapsuksen myötä vierasjoukkue pääsi niskan päälle ja 0-1 johtoon ottelun kolmannella minuutilla. Maxit saivat pelaamisesta kiinni maalin jälkeen ja pallo alkoi pyörimään enemmän FC Nokian kenttäpäädyssä. Tulostakin saatiin, kun Anni Konttinen ohjasi pallon maaliin sivurajakuvion päätteeksi ottelun kuudennella minuutilla. Ottelu jatkui Mad Maxin hienoisessa hallinnassa, mutta hyvistäkään tilanteista huolimatta palloa ei saatu tolppien väliin. Lopulta Mad Max kuitenkin siirtyi hieman onnekkaasti 2-1 johtoon, kun vierasjoukkueen maalivahti avasi suoraan Henna Nissilän jalkaan, joka sijoitti pallon varmasti tyhjään maaliin omalta kenttäpuoliskoltaan.

Kotijoukkueen leirissä alettiin jo odottelemaan taukoa, mutta pari minuuttia ennen summeria FC Nokia rankaisi taas hieman lepsusta alakerran pelaamisesta ja tasoitti ottelun. Tämä herätteli kotijoukkuetta takaisin peliin ja kahdesta aiemmastakin maalista vastannut kentällinen osoitti tehokkuutensa, kun Henna Nissilä teki toisen maalinsa komean yksilösuorituksen päätteeksi. Tauko päästiin viettämään Mad Maxin 3-2 johdossa.

Toinen jaksokin alkoi tasaisesti ja molemmat pelasivat hyvää futsalia. Kotijoukkue kuitenkin onnistui kasvattamaan johtonsa lukemiin 4-2, kun Ella Huovinen taituroi pallon maaliin Oona Konttisen käynnistämän vastahyökkäyksen päätteeksi. Pari minuuttia myöhemmin vierasjoukkue kavensi eron takaisin yhteen maaliin. Pienoisen jännityksen ja Nokian korkeamman prässin takia Maxien peli alkoi hieman sekoamaan eikä palloa enää pystytty pitämään kontrollissa. Onneksi tolppien välissä Satu Seppänen otti monta tärkeää koppia ja antoi uskoa joukkueelleen. Lopun pari minuuttia vierasjoukkue pyöritti ylivoimalla, mutta Maxien nelikko piti maalinsa varjeltuna ja ottelu päättyi hienoon kotivoittoon lukemin 4-3.

Ottelu todisti, että kaikki sarjan joukkueet ovat ihan voitettavissa omalla hyvällä pelillä. Isänpäiväsunnuntaina karavaani kulkee Pohjanmaalle FC Seinäjoen vieraaksi hakemaan seuraavat kolme pistettä.