Etelä-Pirkanmaan derby keskiviikkona

11.12.2018

Jatkaako Juppe Kunnas maalitehtailua Akaan Leiffejä vastaan? (calahan.kuvat.fi)
Jatkaako Juppe Kunnas maalitehtailua Akaan Leiffejä vastaan? (calahan.kuvat.fi)
Paikallismatsia isännöi Veikon Kone Valkeakoski.
Paikallismatsia isännöi Veikon Kone Valkeakoski.

Keskiviikkona on vuorossa kuuma paikalliskamppailu, kun Etelä-Pirkanmaan derbyyn saapuu vastustajaksi naapuripitäjä Akaan Leijona Futsal. Ottelu käynnistää Mad Maxin osalta paikallispelien sarjan, kun ennen joulua kohdataan Futsal-Liigan merkeissä vielä Ilves ja PP-70 Tampereelta. Tampereen ottelut toki vieraskentällä ja onhan Etelä-Pirkanmaan derby muutenkin ehdottomasti eniten tunteita herättävä näistä kamppailuista.

Viime kaudella finaaleihin yltänyt Leijona Futsal on edelleenkin yksi kärkiehdokkaista mestaruuskamppailuun, mutta on aloittanut kautensa ehkä hieman odotettua vaisummin ottein. Orastava voittoputki katkesi edellisessä ottelussa, kun Leijona kärsi yllättävän kotitappion PP-70:lle. Silti nelossija sarjassa, joten eipä se nyt ihan vihkoon ole mennyt kuitenkaan.

Koiralaumalla on varmasti viime kaudelta vielä hampaankolossa parista derbytappiosta, missä Leijona näytti koskilaisille kaapin paikan vähän liiankin selvästi. Mad Max on kuitenkin petrannut pelaamistaan vielä viime kaudesta, joten tälle sesongille ennustellaan huomattavasti tiukempia derbyjä. Mukavasti sujuneen loppusyksyn ainoa isompi tahra tuli edellisessä liigaottelussa Oulun Tervarien vieraana, missä Mäxien pelaamisessa olisi todellakin ollut parantamisen varaa. Paluu voittokantaan tapahtui kuitenkin tuon pettymyksen jälkeen Futsal Cupin ottelussa Leijona Futsalin reserviryhmää TP-49:ää vastaan. Totuuden nimessä on kuitenkin sanottava ettei näillä Akaan ryhmittymillä ole muuta yhteistä kuin kotipaikka.

Mad Maxin joukkuepelaaminen on ollut pääosin varsin hyvän näköistä tekemistä, mutta toimituksen on pakko nostaa esiin mainioilla tehoilla syksyn aikana futsalyleisön tietoisuuteen noussut Justus Kunnas. Juppe on latonut Cupin pelit mukaan luettuna 11 otteluun tehot 22+4.

 

Juppe, kommentit kuluneesta syyskierroksesta tähän mennessä?

”Syksyssä on ollut paljon hyvää ja tullut paljon onnistumisia, mutta meille on myös sattunut niitä ailahduksia varsinkin isoissa peleissä kärkiporukoita vastaan. Uskon meidän pystyvän vielä parempaan. Tästä on hyvät asetelmat lähteä jatkamaan ja ottaa niitä tarvittavia pisteitä.”

Huomenna olisi sitten yksi kärkiporukoista vastassa. Millä mielellä Leijonaa vastaan?

”LeiF tulee varmasti nälkäisena, mutta uskon meidän pystyvän haastamaan heidät meidän kotihallissa ja ottamaan kolme pistettä Koskiin. Se vaatii kaikilta kovaa asennetta ja taistelua sekä tietysti koskilaisyleisön tuen varmasti kuumassa derbyssä”

 

Mad Max – Leijona Futsal laitetaan käyntiin huomenna keskiviikkona klo 19:30. Kausikortilla pääsee matsiin normaalisti. Otteluliput 8 / 5 € ja alle 12-v. pääsevät matsiin ilmaiseksi. Paikallispeliä isännöi Veikon Kone Valkeakoski.