Mad Max nousi voittoon

13.12.2018

Juppe Kunnas iski pari maalia Leijona reppuun. (calahan.kuvat.fi)
Juppe Kunnas iski pari maalia Leijona reppuun. (calahan.kuvat.fi)
Alex raatoi isot minuutit ja johti joukkueensa voittoon. (calahan.kuvat.fi)
Alex raatoi isot minuutit ja johti joukkueensa voittoon. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta komeaan 3-2 (0-1) kotivoittoon Akaan Leijona Futsalista. Ottelu tarjosi runsaslukuiselle ja hienosti matsissa mukana eläneelle yleisölle futsalherkkua koko rahalla keskiviikkoillan ratoksi. Kummallakin joukkueella oli tasaisessa kamppailussa omat etsikkoaikansa, mutta lopulta Leijonan Jovan Stankovicin ulosajoa seuranneella ylivoimalla Mäxien Juppe Kunnaksen pommittama osuma riitti voittoon saakka.

Ottelun alku näytti hyvin pian, mitä illan pelistä on tulossa. Molemmat joukkueet näyttivät luottavan omaan pelisapluunaansa ja mitään päästä päähän -juoksentelua ei ollut luvassa. Mäxit pyörittivät omaa perusrotaatiotaan, kun taas Leijona otti maalivahtiaan Kasper Kangasta mukaan hyökkäyksien rakenteluun heti alusta lähtien. Kertaalleen vierasjoukkue onnistuikin avauskuviossaan siinä määrin, että Miikka Hurme pääsi avaamaan ottelun maalitilin. Molemmilla joukkueilla oli maalintekopaikkoja läpi avausjakson, mutta molempien joukkueiden veskarit olivat vireessä. Jokunen koiralauman maalintekokyhäelmä kuihtui kokoon, koska laukauksissa pihtailtiin aivan suotta.

Toisen jakson alkuun Mad Max kehitteli heti pari paikkaa tasoittaa ottelu, mutta lopulta se olikin ns. oma koira, joka puraisi Leijonalle 0-2 johdon. Jälleen kerran Leijona otti maalivahdin mukaan avauskuvioon, pari nopeaa syöttöä ja lopulta Mika Jussila ohjasi pallon verkkoon. Mäxit jatkoivat sitkeää takaa-ajoaan ja sai lopulta vierasjoukkueelta suotuisaa apua maalinteko-ongelmaansa. Kokenut maalintekijä Jussi Nyström näytti kuinka laukauksen karat siivotaan verkon perukoille, mutta harmikseen hän siirsi Matti Jussilan laukauksen paluupallon omaan maaliinsa.

Hullut koirat eivät jättäneet tilaisuutta käyttämättä ja ilmoittautuivat täysillä mukaan ottelun voittokamppailuun. Kovassa vireessä jatkava Justus Kunnas pelasi laukaisujalkansa vapaaksi ja laukoi pallon vastustamattomasti verkon perukoille ja tilanteeksi tasan 2-2. Vain hetki tasoituksesta LeiF joutui vajaalle Stankovicin toisen kortin ja sitä seuranneen ulosajon jälkeen. Mäxien nelikko rakenteli alkuun parikin hyvää tonttia johtomaalin tekemiseen, mutta jälleen vaadittiin Kunnaksen oikean jalan kanuunaa viemään koirat johtoon. Laukaus vasempaan yläkulmaan ja lukemat 3-2.

Johtuiko sitten Stankovicin ulosajosta vai mistä, mutta Leijonan kiri jäi lopulta yllättävän vaisuksi. Vierasjoukkue otti lentävän maalivahdin käyttöönsä hyvissä ajoin, mutta Mad Max onnistui mainiosti koko matsin torjuneen maalivahdin Jan Holmin johdolla pitämään Leijonan pois parhailta tekopaikoilta. Pari sekuntia ennen loppua Mad Max sekoili vielä omasta rajapotkustaan tasoitusmahdollisuuden Leijonalle, mutta tähdet olivat sen verran kohdallaan, että pari LeiF-laukausta onnistuttiin vielä peittämään viime sekunneilla.

”Tästäkin voitosta saa tietysti tavalliseen tapaan kolme pistettä, mutta olihan tämä meille vähän spesiaalivoitto. Näytimme koiralauman parhaita puolia tänään ja jokainen pelaaja kaventuneesta kokoonpanosta antoi kaikkensa. Mutta ei voitto tullut ihan pelkällä raivoisalla taistelulla vaan jälleen meidän pelissä näkyi paljon hyviä ja harjoiteltuja asioita. Hieno peli ja tapahtuma kaikin puolin. Olo on nyt väsynyt, mutta onnellinen”, fiilisteli isot minuutit urakoinut pelaajavalmentaja Alex.

Erinomaisen hieno ottelutapahtuma, mistä kiitokset myös otteluisännälle Veikon Kone Valkeakoskelle. Tämän vuoden kotipelit ovat nyt taputeltu, mutta Mäxien liigamatsit jatkuvat vielä parilla Tampereen visiitillä ennen joulunviettoa. Lauantaina heti vastassa Ilves FS Kauppi Sports Centressä klo 16.

 

Mad Max – Leijona Futsal 3-2 (0-1)

4:58 Miikka Hurme (Jovan Stankovic) 0-1, 23:17 Mika Jussila (Tatu Ahonen) 0-2, 28:42 Oma maali 1-2, 30:25 Justus Kunnas (Alex) 2-2, 32:48 Justus Kunnas (Matti Jussila) 3-2.

Ulosajo: 31:00 Jovan Stankovic LeiF.

Yleisöä: 305.