Mad Max taipui PP:n käsittelyssä

22.12.2018

Kapteeni Jesse Collin joukkueineen joutui pettymään Tesomalla. (calahan.kuvat.fi)
Kapteeni Jesse Collin joukkueineen joutui pettymään Tesomalla. (calahan.kuvat.fi)

Mad Maxin ajatukset olivat ilmeisesti jo joulunvietossa, sillä PP-70 Tampereelta piti pinnat kotonaan voisiko sanoa yllättävänkin helposti lukemin 3-1 (1-0). Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa koiralauma vei tamperelaisia miten halusi, mutta tämän lauantain matsissa koskilaiset eivät päässeet samaan tapaan kuskin paikalle oikein missään vaiheessa. Voidaan toki selitellä pelaajavalmentaja Alexin puuttumisella, joka siis oli poissa, koska Palloliiton valmennuskurssilta ei saa kurssin viimeisenä päivänä ja kuinka ollakaan pelipäivänä olla pois ilman, että kurssin valmistumisprenikat jäävät saamatta. Joka tapauksessa Mad Maxille jäi paljon parannettavaa tuleviin kamppailuihin.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja oikeastaan kumpikaan joukkue ei onnistunut ottamaan pelin hallintaa itselleen. PP-70 pelasi tyypillistä palloa pivotille, kun taas Mad Max yritti rakennella hyökkäyksiään lyhyemmillä syötöillä. Molemmat joukkueet kolistelivat maalitolppia kertaalleen alkuminuuteilla ja Mäxit saivat pallon kertaalleen jopa maaliin asti, mutta osuma hylättiin Kim Lingmanin onnistuttua hosumaan pallon kätensä kautta maaliin takatolpalta.

Avausmaalin iski kuitenkin PP-70, kun Vili Karoskoski karkasi laidalta ja syötti hienosti Vili-Atte Mäkisen maalintekoon. Liekö kotijoukkueen avausmaali lamaannuttanut Mad Max -ryhmää, mutta avausjakson toisella puoliskolla vierasjoukkueen peliesitys jäi todella vaatimattomaksi. Syöttöpeli ja liikkuminen oli hitaanpuoleista ja muutamat hyvät maalipaikat kuihtuivat sekunnin kymmenyksien aikailuun.

Toiselle jaksolle Mad Maxin odoteltiin nostavan tasoaan, mutta ei se nyt vaan ihan lähtenyt. Parin minuutin pelin jälkeen Matias Hovi unohtui Mad Max -puolustuksen selustaan ja peli lukemiin 2-0. Lisää kylmää vettä koskilaisten niskaan kaadettiin lähes heti perään, kun Kim Lingman ajettiin ulos toisen keltaisen kortin jälkeen. Mad Max kuitenkin kesti kahden minuutin alivoiman ja oikeastaan vain tuon alivoiman ajan koiralauman intensiteetti oli pelin vaatimalla tasolla. Selvittyään alivoimasta Mäxit pääsivät vielä peliin mukaan Mikko Matinaron kavennuksella. Vierasjoukkue pystyi luomaan jokusen paikan tasoittaa ottelu ja lopun 5vs4 -pyörityksessä Mikko Matinaro osui kertaalleen tolppaan, mutta lopulta PP:n Matias Hovi laittoi toisella maalillaan ottelun pakettiin. Loppulukemat 3-1 ja Mad Maxille karvas pettymys.

 ”Oikein missään vaiheessa ei päästy matsiin sisään. Vähän tuntui, että keskittyminen ei ollut tarvittavalla tasolla. Olihan meillä silti paikkoja lisämaaleihin ja vaikka voittoon asti, mutta ei taas saatu kuin yksi sisään. Yhdellä maalilla näitä matseja on valitettavan vaikea voittaa. Lähtökohdat oli toki haasteelliset Alexin poissaolon myötä, mutta ei me sen taakse voida mennä. Tämän päivän esitykseen ei kukaan voi olla tyytyväinen ja kaikille jäi paljon parannettavaa tuleviin peleihin”, manaili pettynyt kapteeni Jesse Collin matsin jälkeen.

Mad Maxin tämä vuosi on nyt urakoitu päätökseen ja heti alkuvuodesta jatketaan 3.1. Futsal Cupissa Alastaron Urheilijoiden vieraana ja 5.1. kotiottelussa Futsal-Liigassa Espoon GFT:tä vastaan.

Koiraperhe toivottelee nyt kaikille kannattajilleen ja tukijoilleen hyvää joulua ja mahtavaa uutta vuotta! Nähdään ensi vuonna hallilla!

 

PP-70 – Mad Max 3-1 (1-0)

7:29 Vili-Atte Mäkinen (Vili Karoskoski) 1-0, 22:23 Matias Hovi (Jerry Sipilä) 2-0, 26:54 Mikko Matinaro (Justus Kunnas) 2-1, 39:13 Matias Hovi (Jussi Rasva) 3-1.