Komea kotivoitto GFT:stä

6.1.2019

Mikko Matinaro palkittiin kotijoukkueen parhaana. (calahan.kuvat.fi)
Mikko Matinaro palkittiin kotijoukkueen parhaana. (calahan.kuvat.fi)
Tässä juhlitaan Harri Matinaron 3-1 osumaa. (calahan.kuvat.fi)
Tässä juhlitaan Harri Matinaron 3-1 osumaa. (calahan.kuvat.fi)
Jan Holm oli mies paikallaan tolppien välissä. (calahan.kuvat.fi)
Jan Holm oli mies paikallaan tolppien välissä. (calahan.kuvat.fi)
Matti Jussila tarjoili jälleen pari maalisyöttöä. (calahan.kuvat.fi)
Matti Jussila tarjoili jälleen pari maalisyöttöä. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max tarjoili kotiyleisölleen hurjan jännitysnäytelmän lauantain matsissa Espoon GFT:tä vastaan. Kaikkein hienointa tietysti oli, että lopputulos oli koskilaisittain mitä mainioin, kun koiralauma onnistui nappaamaan tärkeät sarjapisteet ja bonuksena himoitun paikan Futsal Cupin Final Four -lopputurnaukseen lukemin 7-6 (3-1).

Mad Max otti ottelun ohjat heti alusta ja reilun minuutin pelin jälkeen Alex pamautti pallon pienestä kulmasta maaliin Justus Kunnaksen syötöstä. Seitsemännellä minuutilla Matti Jussila murtautui läpi vasemmalta laidalta ja tavoitti poikkisyötöllä maalin edestä Jesse Collinin, joka ujutti pallon alakulmaan ja lukemiksi 2-0. Ensimmäistä jaksoa pelattiin eteenpäin koiralauman komennossa. Kotijoukkueella oli paikkoja lisämaaleihinkin, mutta niin vain GFT iski kavennuksen pallonmenetyksen jälkeen. Avausjakson viimeisellä minuutilla Matinaron veljekset taiteilivat Mad Maxille pukukoppimaaliin. Mikko Matinaro riisti pallon ja tarjoili vastahyökkäyksessä millimetrintarkan passin Harri Matinarolle, jolla oli helppo työ pistää pallo verkkoon.

Toisella jaksolla Mad Max jatkoi mainioita otteitaan. Kesken hyvän pyörityksen GFT:n johtohahmo Panu Autio pääsi tuikkaamaan kärkkärillä kavennuksen. Mäxit kuittasivat kuitenkin heti, kun Justus Kunnas laukoi nätistyi yläkulmaan Jesse Collinin hienon syötönkatkon jälkimainingeissa. Toisen jakson puolessa välissä Mikko Matinaro teki hienon sommitelman päätteeksi Mad Maxin viidennen maalin Matti Jussilan tarjoillessa viimeisen syötön. Sama mies oli asialla hetken kuluttua ja lukemat jo 6-2, kun Mikko Matinaro taisteli Alexin laukauksen karat maaliin. Tähän asti ottelu oli ollut kotijoukkueen juhlaa, mutta seuraavat minuutit juhlikin sitten GFT ja sen ylivoimaviisikko.

Vajaassa kolmessa minuutissa GFT takoi neljä maalia ja pelin tasoihin. Mad Maxin puolustus ei saanut millään kiinni GFT:n pelinrakentelua, joka tuotti vaaranpaikkoja jatkuvalla syötöllä. Koiralauma osoitti kuitenkin kovuutensa ja pystyi kampeamaan johtoon vielä kerran, kun Alex laukoi pallon vastustamattomasti alakulmaan Justus Kunnaksen hienon passin jälkeen. Mad Max onnistui kuin onnistuikin kestämään viimeiset pari minuuttia GFT:n ylivoimamyllyä eikä vähiten maalivahti Jan Holmin ansiosta, joka nappasi loppuun pari avaintorjuntaa.

”Olipas se matsi ja yleisöllä riitti varmasti jännitettävää. Valmentajan näkökulmasta tietysti neljän maalin johdon menetys ei ole hyväksyttävää. Ylivoimat ja alivoimat ovat olleet meidän vahvuus, mutta tänään GFT laittoi meidät 5vs4-pelissä halki, poikki ja pinoon liian helposti. Ei olla päästy harjoittelemaan näitä tilanteita treeneissä, koska pelaajia on ollut loukkaantuneena niin ehkä se nyt sitten näkyi. GFT:n ylivoimapyöritykseen asti olimme kuitenkin vahvasti kuskin paikalla ottelussa ja pelasimme aika lähelle kauden parasta peliämme. Hieno voitto ja taistelu pienellä rosterilla ja parilla toipilaalla. Kolme pinnaa sarjataulukkoon ja Final Four -lopputurnauspaikka maistuu hyvälle”, tuumaili hienon matsin pelannut kahden maalin mies Alex matsin jälkeen.

Mad Max jatkaa tulevana viikonloppuna kahdella liigamatsilla. Lauantaina Liikuntahalliin saapuu vieraaksi sarjakärki KaDy Jyväskylästä ja sunnuntaina koiralauman karavaani vie Somerolle Voiman vieraaksi.

Mad Max – GFT 7-6 (3-1)

1:04 Alex (Justus Kunnas) 1-0, 6:33 Jesse Collin (Matti Jussila) 2-0, 15:26 Johannes Axerud 2-1, 19:19 Harri Matinaro (Mikko Matinaro) 3-1, 26:50 Panu Autio (Samir Haddouti) 3-2, 28:04 Justus Kunnas (Jesse Collin) 4-2, 29:57 Mikko Matinaro (Matti Jussila) 5-2, 33:10 Mikko Matinaro (Alex) 6-2, 33:46 Ville Vähäkoitti (Lasse Saari) 6-3, 35:03 Ari Makowski (Panu Autio) 6-4, 35:39 Panu Autio (6m) 6-5, 36:36 Ville Vähäkoitti (Niko Stenholm) 6-6, 37:22 Alex (Justus Kunnas) 7-6.