Naiset lähtevät sarjakärjestä kevätkierrokselle

8.1.2019

 

Syyskierroksen viimeiseen otteluun Saloon matkattiin hieman jännittynein, mutta silti energisten fiilisten saattelemana. Vastaan asettui sarjakärki FC Halikko, joka ei ollut hävinnyt yhtään ottelua.

Pienestä jännityksestä huolimatta Mad Max aloitti ottelun vahvasti ja asettui kuskin paikalle heti aloituksesta. Tehokkaasta pelaamisesta ja vahvasta hallinnasta huolimatta tolppaa lähemmäksi maalia ei päästy. Tehottomuus kostautui viidennellä minuutilla, kun kotijoukkue laukoi lähietäisyydeltä vapaapotkun suoraan verkon perukoille. Vierasjoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi hallintaansa ja pääsi maalipaikoille. Tehottomuus kostautui kuitenkin toistamiseen ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen, kun pallon menetyksen seurauksena FC Halikon kapteeni pääsi läpiajoon ja siirsi lukemat 2-0. Tämän jälkeen ottelu hieman tasaantui eikä Maxit pystyneet enää luomaan tilanteita kotijoukkueen kilpikonnapuolustuksen takia.

Toiselle jaksolle lähdettiin hieman sisuuntuneempana ja oltiin valmiita näyttämään, mitä varten kaunis talvinen lauantai suostutaan viettämään niin lähellä Suomen Turkua. Tämä näkyi tilanteiden jatkuvana luomisena ja voitettuina kaksinkamppailuina. Lopulta Maxitkin pääsivät maalin makuun kun kapteeni Sanna-Kaisa Rousku laukoi vapaapotkun muurin jaloista tolppien väliin. Vielä saman vaihdon aikana kapteeni näytti esimerkkiä joukkueelleen ja sivurajakuvion päätteeksi onnistui ampumaan pallon maaliin pienestä kulmasta ja näin ollen ottelun tasalukemiin 2-2. Tämän jälkeen kentällä alkoi näkyä vielä selvemmin ero tahtotasossa ja voitonnälässä, kotijoukkueen pakka oli täysin sekaisin ja Maxit jatkoivat tilanteiden vyöryttämistä FC Halikon maalille. Eipä aikaakaan kun Janna Tuominen pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin Anni Konttisen tolppalaukauksen jälkeen ja näin siirryttiin ansaittuun 2-3 vierasjohtoon. Maxit jatkoivat edelleen pelitapahtumien hallintaa ja pystyi luomaan enemmän tilanteita, lisämaaleja ei kuitenkaan onnistuttu tekemään. Omalle maalille ei vastustajia päästetty ja tällä kaudella ensimmäistä kertaa tolppien välissä esiintynyt Tytti Mikkola nollasi varmasti kotijoukkueen harvat tilanteet.

Näin Naisten Futsal Ykkösen sarjataukoa vietetään Mad Maxin ollessa kärjessä ja FC Halikko majailee pari pistettä perässä FC OPA:n kanssa. Myös Naisten Liigasta pudonnut FC Nokia on vielä iskuetäisyydellä. Vajaan kuukauden mittaisen tauon jälkeen Maxit matkaavat Ouluun lauantaina 12.1 hakemaan revanssia kauden ainoan tappion jäljiltä.