Nolla pinnaa Somerolta

13.1.2019

Matti Jussila laukoi ottelun avausmaalin SoVon verkkoon. (calahan.kuvat.fi)
Matti Jussila laukoi ottelun avausmaalin SoVon verkkoon. (calahan.kuvat.fi)
Mad Maxin juonet jäivät vaatimattomiksi Somerolla. (calahan.kuvat.fi)
Mad Maxin juonet jäivät vaatimattomiksi Somerolla. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max ei onnistunut tälläkään kertaa Somerolla, missä Voima näytti viisi maalia tehneen Gesim Vocan johdolla koskilaisille maalinteon mallia ja otti helpon voiton lukemin 8-3 (6-2). Koiralauman esitys jäi vajaaksi ihan jokaisella osa-alueella, mutta sen verran paikoille kuitenkin päästiin, että paremmalla viimeistelyllä SoVo olisi joutunut edes pieneen puntariin. Marko Laaksonen SoVon maalilla oli hyvässä vireessä napsien torjuntoja tärkeillä hetkillä.

Ottelun alku lupaili vielä hyvää, kun Matti Jussila laukoi avausmaalin pelin ensimmäisellä minuutilla Alexin hyvästä esityöstä. Muutama minuutti mentiin vielä vierasjoukkueen tahdissa, mutta sen jälkeen iski SoVo kolmasti parin minuutin sisään. Mäxien peli pyöri ainakin näennäisesti, mutta yritys oli jotenkin väkinäistä. SoVo puolusti viisaasti ja iski tehokkaasti vastaan koskilaisten heppoisten pallonmenetysten jälkeen. Nico Seeck kavensi ensin kympin täplältä lukemiksi 5-2, mutta Mäxit lahjoittivat läpiajon ja SoVon kuudennen maaliin vielä sekunteja ennen jakson loppua.

Mad Max aloitti toisen jakson heti reikäpaitapyörityksellä. SoVon puolustus kuitenkin kesti Laaksosen johdolla. Mäxit hieroivat yv-kuvioitaan toistakymmentä minuuttia tuloksetta ja lopulta Voca siirsi Mostagh Yaghoubin riiston jälkeen pallon Mad Max-maaliin. Paluun kokoonpanoon tehnyt Mikko Matinaro teki Mäxeille yhden lohdutusmaalin ennenkuin Voca viimeisteli ottelun loppulukemat viimeisellä minuutilla.

Mäxien asema sarjataulukossa tukaloitui nollan pisteen viikonlopun jälkeen. Sijoitus on playoff-paikkaan oikeuttava kahdeksas, mutta PP-70 on vain kolmen pinnan päässä seuraavana. Jonkinlaista käärmekeittoa pitää Mad Max-ryhmän keitellä ensi lauantain vierasmatsiin PJK:ta vastaan, jotta kotiotteluissa nähty peli-ilme ja tekeminen saataisiin siirrettyä myös reissupeleihin.