Ei pisteitä Pirkkalastakaan

21.1.2019

Justus Kunnaksen avausmaali ei siivittänyt Mad Maxia voittoon. (calahan.kuvat.fi)
Justus Kunnaksen avausmaali ei siivittänyt Mad Maxia voittoon. (calahan.kuvat.fi)

Mad Maxin tuskainen taival vierasotteluissa jatkui PJK:n vieraana Pirkkalassa. Koiralauman erittäin vaatimattoman esityksen jälkeen lukemat kotijoukkue PJK:lle 4-2 (1-1). Pallonhallinta oli suurimmaksi osaksi Mäxeillä, mutta PJK käytti omat tilaisuutensa paremmin hyväksi siinä missä Mad Max-pelaajat laukoivat palloa usein täydellä voimalla kohti areenan päätyseiniä.

Mad Max aloitti jälleen kapeahkolla kokoonpanolla. Tällä kertaa poissa olivat Mikko Matinaro ja Matti Jussila, mutta vastaavasti Justus Kunnas ja Mikko Heritty olivat palanneet rosteriin. Kunnas jatkoikin tehokasta menoaan parin ottelun poissaolon jälkeen ja laukoi kuuden minuutin pelin jälkeen vieraat johtoon. Siinäpä ne ilonaiheet sitten olivatkin. Mäxit hallitsivat suurelta osin, mutta viimeistelyyn asti rahkeet eivät enää riittäneet. PJK tasoitti avausjakson puolenvälin jälkeen vanhanliiton target-hyökkäyksen tuotettua tulosta Mäxien löperön puolustamisen seurauksena. Pitkä kukkupallo kärkeen, pudotus alaspäin ja pallo verkkoon. Avauspuolikkaalla ei nähty enempää maaleja.

Toisella jaksolla jatkettiin samalla konseptilla. Mad Max hallitsee palloa, mutta ei pysty kuin harvakseltaan murtautumaan ykkössektorin paikoille. Kauempaa lähteneet yritykset suuntautuivat järjestäen ohi maalin. Ennen toisen jakson puoltaväliä PJK iskee nopealla vastaiskulla Mad Maxin kulmapotkun jälkeisestä pallonmetyksestä lukemiksi 2-1. Vajaa pari minuuttia myöhemmin PJK hyödyntää oman kulmapotkunsa, kun pallo etsii sopivan reitin Mad Maxin pelaajien jalkojen välistä maaliin. Mäxit aloitti reikäpaitapelin seitsemisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja hieroi palloa rauhallisesti useimmiten melko vaarattomasti. Osansa tehottomuuteen oli varmasti vasenjalkaisen Matti Jussilan poissaololla, joten jalkaisuuksia ei saatu sopimaan optimaalisesti. Koiralauma herätteli vielä toivonkipinää, kun tuttuun tyyliin Riku Raikko latasi pallon yv:llä verkkoon ja Mad Maxin maalin päähän. Aikaakin oli vielä hyvin jäljellä ja pari maalipaikkaa vierasjoukkue onnistui valmistelemaankin, mutta lopulta PJK kuittasi helposti pallon tyhjään maaliin. Ottelu pakettiin ja tärkeät pinnat PJK:lle.   

”Väsynyt esitys meiltä. Loukkaantumiset koettelevat meitä juuri nyt ja pienellä ringillä pelatessa muutamille tulee liian isoja minuutteja. Jotenkin tuntui, että koko porukalta oli bensa lopussa heti matsin alusta lähtien, joten tässä täytyy pakostikin miettiä treenaamiseen jotain uutta. Meidän pelitavassa pitää vaan saada jalkoja liikkeelle. Väsymys ja turhautuminen heijastuu sitten ratkaisuihin erityisesti maalipaikoissa, missä useimmiten valitaan se kaikkein vaikein ja siis väärä vaihtoehto”, manaili pelaajavalmentaja Alex pelin jälkeen.

Mad Maxilla on nyt jokunen päivä aikaa viritellä kuvioita kuntoon ja parannella haavojaan ennen ensi viikonlopun tuplakotipeliviikonloppua. Lauantaina Liikuntahallissa vastassa aina paha Sievi FS ja sunnuntaille Final Fourin tieltä siirretyssä matsissa vastaan tulee hyvän kauden pelannut sarjanousija JoSePa. Molempina päivinä matsit starttaavat klo 15. Taistelu playoff-paikasta jatkuu.