Leijona vei Cupin finaalin näytöstyyliin

18.2.2019

Arttu Haataja teki välierässä kaksi maalia ja oli finaalissakin porukan pirteimpiä. (calahan.kuvat.fi)
Arttu Haataja teki välierässä kaksi maalia ja oli finaalissakin porukan pirteimpiä. (calahan.kuvat.fi)
Jesse Collin iski Mäxien ainokaisen finaalissa. (calahan.kuvat.fi)
Jesse Collin iski Mäxien ainokaisen finaalissa. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max koki sunnuntaina rökäletappion Futsal Cup Final 4 -turnauksen finaalissa Akaan Leijona Futsalin käsittelyssä. Varsinkin ottelun toinen jakso oli akaalaisilta sen luokan näytöstä, että koiralauma jäi vain sivustaseuraajan rooliin. Loppulukemat 1-12 (1-3) eivät jätä selittelyille sijaa. Leijona Futsal pääsi nostelemaan seurahistoriansa ensimmäistä pokaalia, kun taas Mad Max joutui tyytymään hopeisiin mitaleihin. Itse finaalista lässähti toisella jaksolla pannukakku Mäxien osalta, mikä ehkä hieman himmentää kuitenkin sinänsä hienoa saavutusta ja selviytymistä aina finaaliin saakka. Finaalipaikka varmistui lauantain välierässä 5-4 (1-1) voitolla Vaasan FC Kiistosta.

Mad Max sai finaaliin hyvän lähdön, kun Jesse Collin ohjasi Alexin syötön verkon perukoille, kun vasta puolisentoista minuuttia oli pelattu. Leijona kuitenkin sai myös pikkuhiljaa konettaan käyntiin ja ottelun hallinta alkoi siirtymään akaalaisille. Tasoitus tuli seitsemännellä minuutilla kulmakuviosta Jussi Nyströmin ohjatessa pallon maaliin. Avausjakson puolivälin jälkeen LeiF meni johtoon Tatu Ahosen maalilla. Jakson lopussa Nyström teki illan toisensa jälleen kulmakuvion päätteeksi. Erikoistilanteet osoittautuivat siis tässäkin ottelussa Mad Maxin murheenkryyniksi. Muuten avausjakso oli LeiF:n hallinnasta huolimatta ihan hyvää tekemistä Mäxeiltä ja omiakin hyökkäyksiä päästiin virittelemään säännöllisesti.

Toinen jakso olikin sitten Mad Maxille murheellinen. Leijonan Jovan Stankovic ja Mika Jussila iskivät heti jakson alkuun pari komeaa maalia pikatahtiin. Futsalissa on tietysti mahdollista kuroa isokin etumatka umpeen, mutta tällä kertaa kertaa koiralauman päät näyttivät painuvan pikamaalien jälkeen ja minkäänlaista takaa-ajoa ei onnistuttu saamaan aikaiseksi. Leijona hallitsi peliä täydellisesti ja kuittasi maalin toisensa jälkeen Mad Max -pelaajien katsellessa vierestä. Matsi potkittiin loppuun ja pytty Akaaseen.

”Ensimmäisenä täytyy pyytää anteeksi itseni ja joukkueen puolesta toisen jakson esitystä. Ei pystytty tarjoamaan paikan päälle matkustaneille kannattajillemme sellaista peliä, mitä he olisivat ansainneet. Leijona teki pari nopeaa maalia siihen toisen jakson alkuun ja sen jälkeen meiltä loppui usko ja tekeminen oli kyllä sitten juuri sen näköistä. Leijonan pelaajat tulivat meidän ohitsemme oikealta, vasemmalta ja keskeltä eikä me onnistuttu häiritsemään heidän avauspelaamistaan lainkaan. Vajaan parin viikon päästä kohdataan Leijona jälleen heidän kotikentällään ja siihen mennessä täytyy keksiä uusia konsteja, jotta pystymme laittamaan heille paremmin kampoihin”, pahoitteli pettynyt pelaajavalmentaja Alex matsin jälkeen.

”Kaikenkaikkiaan kuitenkin cupin finaalipaikka on tietysti hieno saavutus. Viime vuonna katseltiin Final Four -pelejä kotoa käsin ja nyt oltiin jo itse mukana. Aika paljon jäi hampaankoloon tästä finaalista, joten kyllä me haluamme näihin peleihin uudestaankin näyttämään oikeasti parastamme”, onnistui Alex löytämään jotain positiivistakin.

Futsal-Liiga jatkuu Mad Maxin osalta tulevana lauantaina todella tärkeällä kotiottelulla Oulun Tervareita vastaan. Siitä matsista olisi pakko napata voitto ja kolme pistettä, jotta ote playoff-paikasta pitää. Ottelu laitetaan käyntiin Liikuntahallissa tavalliseen tapaan klo 15. Nyt jos koskaan tarvitaan taas kotiyleisön tukea ja kannustusta.