Kolme pinnaa Tervarien kustannuksella

24.2.2019

Mikko Heritty pelasi vahvan matsin Tervareita vastaan. (calahan.kuvat.fi)
Mikko Heritty pelasi vahvan matsin Tervareita vastaan. (calahan.kuvat.fi)
Justus Kunnas iski jälleen yhden hattutempun. (calahan.kuvat.fi)
Justus Kunnas iski jälleen yhden hattutempun. (calahan.kuvat.fi)
Jukka Saari ja Riku Raikko olivat voiton takuumiehiä. (calahan.kuvat.fi)
Jukka Saari ja Riku Raikko olivat voiton takuumiehiä. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max nappasi tärkeät kolme sarjapistettä Oulun Tervarien kustannuksella selvin lukemin 6-2 (2-0). Pelin taso ei noussut kovinkaan korkeaksi johtuen varmasti molempien joukkueiden pitkästä poissaolijoiden listasta, mutta kaikki pisteet lasketaan tässä vaiheessa kautta. Koiralauma sai voitolla hieman tukevamman otteen playoff-paikasta. Tervareille tappio tietää lähestulkoon varmaa putoamista pykälää alemmalle sarjaportaalle.

Mad Max aloitti ottelun terävämmin ja viritteli alkuminuuteilla pari hyvää tilaisuutta avata ottelun maalitili. Jakson edetessä Tervaritkin sai juonesta kiinni ja otti pallonhallintaa enemmän itselleen. Mäxien tähän otteluun laadittu selvästi normaalia varovaisempi taktiikka ja matalampi prässitaso antoi siihen myös mahdollisuuden. Koskilaiset puolustivat kuitenkin varmasti maalivahti Jukka Saaren johdolla. Ottelun avausmaali syntyikin nopeasta vastaiskusta, kun Justus Kunnas karkasi viimeistelemään Mikko Herityn hienosta seinäsyötöstä. Taukolukemat 2-0 iski Riku Raikko harvinaisella pääpuskumaalilla Kim Lingmanin tarjoilusta.

Toista jaksoa jatkettiin pitkälti samalla tavalla kuin ensimmäistäkin. Mad Max antoi Tervareille pallonhallinnan ja hyökkäsi nopeilla vastaiskuilla, mistä avautuikin hyviä tilanteita. Pari kertaa palloa käytettiin maalin tolpissakin, mutta verkkoon asti sen toimittaminen ei onnistunut. Jakson puolivälissä Mad Max vihdoin onnistui lisäämään johtoaan, kun Veeti Lahtinen hyödynsi Tervarien laiskan puolustamisen ja toimitti pallon Justus Kunnakselle vapaaseen maalipaikkaan. Varma viimeistely ja lukemat 3-0. Koiralauma uinahti kuitenkin heti maalin jälkeen ja Tervarien kantava voima Juho Väinälä laukoi kaukaa kavennuksen.

Viitisen minuuttia ennen loppua Mäxien parhaana palkittu Riku Raikko laukoi myös iltapäivän toisen maalinsa vastahyökkäyksen jälkeen ja ottelu alkoi olla ratkaistu. Tervarit yritti kavennusta ylivoimalla, mutta koskilaisten puolustus pääsi kuitenkin varsin helpolla. Ottelun viimeisellä minuutilla Justus Kunnas tälläsi hattutemppunsa täyteen Tervarien tyhjään maaliin, Mikko Heritty laukoi yhden maalin vaparikuviosta ja Tervaritkin sai vielä yhden lohdutusmaalin ennen kotimatkaa.

”Aika vaikea peli vaikka lukemat olivatkin lopulta selvät. Lähtökohdat olivat hankalat, koska poissaoloja oli niin paljon. Tällä kertaa oltiin se tehokkaampi joukkue ja varsinkin toisella jaksolla pystyttiin vielä parantamaan puolustuspelin rakennetta ja päästiin sitä kautta itsekin paremmin hyökkäämään. Jukka Saari meidän maalilla oli vakuuttava ja tärkein syy sille, että päästimme vain kaksi maalia”, kehui tällä kertaa vain kentän laidalla esiintynyt pelaajavalmentaja Alex.

Mad Maxin osalta Futsal-Liiga jatkuu tulevana perjantaina kovassa vireessä olevaa Leijona Futsalia vastaan Toijalan Monarilla. Siihen mennessä täytyisi taikoa sairastupaa tyhjemmäksi flunssapotilaista. Koiralauman kapteenin Jesse Collinin pelit ovat pelattu tämän kauden osalta työkomennuksen vuoksi ja niin ikään vahvan kauden pelannut Mikko Matinaro on myös poissa loppukauden polvivamman takia. Farmiseura WFT:n alkukauden pisterohmu Ville Kauppinen teki Tervareita vastaan liigadebyyttinsä kenttäpelaajana ja vahvistaa koiralaumaa ainakin loppukauden. Alkukauden lainalla ollut maalivahti Mikko Ananin on jälleen Mäxien listoilla ja vahvistaa maalivahtiosastoa.

 

Mad Max – Tervarit 6-2 (2-0)

15:05 Justus Kunnas (Mikko Heritty) 1-0, 18:50 Riku Raikko (Kim Lingman) 2-0, 29:46 Justus Kunnas (Veeti Lahtinen) 3-0, 29:57 Juho Väinälä (Adrian Rizvani) 3-1, 35:05 Riku Raikko (Kim Lingman) 4-1, 39:16 Justus Kunnas (Mikko Heritty) 5-1, 39:32 Mikko Heritty (Justus Kunnas) 6-1, 39:54 Teemu Mattila (Marcos Di Tullio Campos Silva) 6-2.