Leijona parempi paikallispelissä

4.3.2019

Nico Seeck onnistui kertaalleen maalinteossa. (calahan.kuvat.fi)
Nico Seeck onnistui kertaalleen maalinteossa. (calahan.kuvat.fi)
Jan Holm piti Mäxejä pystyssä hyvillä torjunnoillaan. (calahan.kuvat.fi)
Jan Holm piti Mäxejä pystyssä hyvillä torjunnoillaan. (calahan.kuvat.fi)
Matti Jussilan taistelu ei riittänyt voittoon tällä kertaa. (calahan.kuvat.fi)
Matti Jussilan taistelu ei riittänyt voittoon tällä kertaa. (calahan.kuvat.fi)

Leijona Futsal oli Mad Maxia parempi Futsal-Liigan paikallisottelussa Akaan Toijalassa lukemin 6-4 (3-1). Kovassa vireessä oleva kotijoukkue otti 12. peräkkäisen voittonsa koiralauman sinänsä ansiokkaan taistelun jälkeen, mutta ottelun voittajasta ei ollut kuitenkaan epäselvyyttä. Mad Maxista kunnostautuivat erityisesti joukkuetta torjunnoilla pystyssä pitänyt Jan Holm ja hyvin taistellut Matti Jussila. Jobinpostia koiralaumalle tuli, kun jo ennestään pienentyneestä kokoonpanosta putosivat ottelun aikana pois sekä Alex että Mikko Heritty.

Ottelu käynnistyi tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli alkuminuuteilla tilanteita avata ottelun maalitili. Mad Max oli tehnyt kotiläksyjä Leijonan avauspelaamisen suhteen ja pystyikin tällä kertaa hieman paremmin häiritsemään avauskuvioita ja pari kertaa avautui maukkaita vastahyökkäyksiä pallonriiston jälkeen. Avausmaalin teki kuitenkin Leijona ja Jussi Nyström katkaistuaan löperön Mad Max-syötön keskialueella ja tykitettyään pallon alakulmaan. Mäxit tulivat kuitenkin tasoihin, kun Justus Kunnas laukoi komeasti ylänurkkaan Alexin vaparitarjoilusta. Kauaa ei kuitenkaan tasoituksesta saatu nautiskella, sillä Leijona siirtyi heti uudelleen johtoon pallon kimpoiltua hieman epäonnekkaastikin verkon perukoille kulmatilanteen jälkeen. Muutama minuutti ennen taukoa Leijonan Petri Grönholm survoi pallon verkkoon maalinedushässäkästä ja vei joukkueensa jo kahden maalin johtoon.

Toinen jakso alkoi koiralauman osalta murheellisesti, kun Miikka Hurme laukoi illan toisella kulmapotkumaalillaan 4-1 johtoon. Ottelua jatkettiin Leijonan vahvassa kontrollissa eikä Mad Max päässyt juuri akaalaisten maalia hätyyttelemään. Vähän ennen jakson puoltaväliä Miikka Hurme sooloili hattutempun täyteen ja lukemiksi jo 5-1. Liekö Leijonan keskittyminen hieman herpaantunut tässä vaiheessa, mutta Mäxitkin pääsivät jälleen peliin mukaan. Nico Seeck ohjasi Matti Jussilan syötön maalin edestä ja toi koiralauman kolmen maalin päähän. Vain hetki kavennuksen jälkeen Petri Grönholm kaatoi kylmää vettä koiralauman niskaan 6-2 maalillaan. Muutaman viimeisen minuutin aikana Mad Max onnistui kaventamaan eron kahteen maaliin, kun ensin Matti Jussila osui Nico Seeckin syötöstä ja sitten Ville Kauppinen puttasi takatolpalta Jussilan passin sisään. Voittotaisteluun näilläkään osumilla ei enää ollut vaikutusta

”Pelattiin ihan hyvällä ilmeellä matsin alussa ja löydettiin mielestäni keinoja vaikeuttaa Leijonan pelinavaamista, joten siinä mielessä parempi matsi siihen cupin finaalipeliin verrattuna. Pelin edetessä oltiin toki Leijonaa jäljessä ja harmillisesti vaan meidän alkujaankin kapeasta ryhmästä putosi pois minä ja Mige niin ei kyetty sitten ihan loppuun asti kuitenkaan haastamaan. Muutama maali meille tehtiin taas erikoistilanteista, missä ei vaan oltu riittävän terävinä vaikka sitä ennen matsia painotettiinkin. Aikamoiseksi selvitymistaisteluksi tämä sarjan loppu nyt menee, koska meiltä alkaa loppua pelikuntoiset pelaajat, mutta niillä taistellaan loppuun asti, ketä saadaan kasaan parsittua. Katsotaan sitten lopuksi, että mille sijalle meidän keräämät sarjapisteet riittävät”, mietiskeli pelaajavalmentaja Alex.

Futsal-Liigan runkosarjassa on jäljellä enää yksi kierros ja Mäxien haarukassa ovat edelleen playoff-peleihin oikeuttavat sijat 7 ja 8, mutta mahdollista on myös putoaminen sijalle 9, jolloin kohtaloksi tulee jäädä loppupelien ulkopuolelle. Mad Maxin viimeisen kierroksen ottelu pelataan Liikuntahallissa tulevana lauantaina, minne vastustajaksi saapuu Ilves FS Tampereelta. Ottelu alkaa klo 16.