Mad Max kaatoi Ilveksen

11.3.2019

Ville Kauppinen tuulettaa tasoitusmaalia. (leohynninen.kuvat.fi)
Ville Kauppinen tuulettaa tasoitusmaalia. (leohynninen.kuvat.fi)
Alex antaa ohjeita. (leohynninen.kuvat.fi)
Alex antaa ohjeita. (leohynninen.kuvat.fi)
Mad Max jatkaa pleijareissa, missä vastaan tulee KaDy. (leohynninen.kuvat.fi)
Mad Max jatkaa pleijareissa, missä vastaan tulee KaDy. (leohynninen.kuvat.fi)

Mad Max nappasi niukan kotivoiton Ilveksestä lukemin 2-1 (0-1) ja varmisti samalla playoff-paikan. Sarjasijoitus oli lopulta kahdeksas ja puolivälierissä vastaan asettuu hallitseva mestari ja runkosarjan voittaja Kampuksen Dynamo.

Ottelu alkoi koskilaittain ikävimmällä mahdollisella tavalla, kun Ilveksen Akseli Tiensuu eksytti Mad Max -puolustuksen heti ensimmäisellä minuutilla ja laukoi pallon vastustamattomasti alakulmaan. Maalin jälkeen peli jatkui tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli tilanteita maalintekoon. Jakson edetessä kotijoukkue sai pallonhallintaa itselleen Ilveksen keskittyessä tarkkaan puolustuspeliin. Justus Kunnas laukoi kertaalleen tolppaan, mutta sen lähemmäksi maalintekoa ei päästy.

Toisella jaksolla koiralauma jatkoi taisteluaan, mutta Ilveksen maalilla Antti Härkönen otti lukuisia paraatipelastuksia pitäen kotijoukkueen maalitilin nollilla. Ilveksen hyökkäykset olivat harvemmassa, mutta sitten sitäkin vaarallisempia ja myös Jukka Saari Mad Max -maalilla joutui venymään parhaimpaansa muutamaan otteeseen. Kotijoukkueen sinnikkyys palkittiin viimein viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Ville Kauppinen ohjasi takatolpalta Kim Lingmanin namupassin verkon perille ja pelin tasoihin. Vain minuuttia tasoituksen jälkeen huudatti Justus Kunnas jälleen kotiyleisöä tarkalla kudilla takakulmaan. Maalisyötön johtomaaliin tarjoili Mikko Heritty. Loppuminuutit pelattiinkin melko sopuisasti eikä Ilves onnistunut kehittelemään loppukiriä. Tamperelaisille taisi kelvata runkosarjan kuudes sija ja puolivälierämatsit GFT:tä vastaan ihan mainiosti.

”Jaksoimme pelata ja yrittää loppuun asti, joten ansaittu voitto meille. Mukavampi varmistaa pleijaripaikka voitolla kuin jännittämällä muiden tuloksia. Vastustajan maalivahti pelasi hienon pelin tehden maalinteon taas meille vaikeaksi. Toki Jugi pelasi meidän maalilla myös erinomaisesti ja otti tärkeät kopit, jotta Ilves ei päässyt kahden maalin karkumatkalle. Tässä on nyt viikko aikaa laittaa rivejä kasaan ja saada äijiä pelikuntoon pleijareita varten. Pitkän kauden jälkeen paikka pudotuspeleissä tietysti tyydyttää, mutta mielestäni meillä olisi ollut mahdollisuuksia parempaankin sijoitukseen. KaDy onkin ainoa kärkipään porukka, mitä ei olla voitettu tällä kaudella, joten eiköhän hoideta sekin tilasto kuntoon tulevana viikonloppuna”, suunnitteli pelaajavalmentaja Alex jo kovia playoff-vääntöjä KaDya vastaan.

Puolivälieristä jatkoon pääsee kolmella voitolla ja sarja alkaa tulevana viikonloppuna Jyväskylässä kahdella ottelulla. Koskissa pelataan varmuudella lauantaina 23.3. ja mahdollisesti myös sunnuntaina 24.3. Tarvittaessa viides ja ratkaiseva ottelu sitten taas Jyväskylässä.