Puolivälierät käyntiin viikonloppuna

15.3.2019

Juhliiko Mäxit viikonloppuna Jyväskylässä? (calahan.kuvat.fi)
Juhliiko Mäxit viikonloppuna Jyväskylässä? (calahan.kuvat.fi)

Futsal-Liigan kauden huipennus eli pudotuspelit laitetaan käyntiin viikonloppuna. Mad Maxille se tarkoittaa jälleen matkailua Keski-Suomeen ja Jyväskylään, missä pelataan ottelusarjan kaksi ensimmäistä ottelua. Näin ollen kotietu on siis aivan oikein runkosarjan voittajalla Kampuksen Dynamolla. Reitti Jyväskylään alkaa olla melko mukavasti koiralauman selkärangassa jo viime kaudella pelatun vastaavan puolivälieräsarjan ja toki myös tällä kaudella Jyväskylässä pelatun Final-Four -turnauksen ansiosta.

Kady lähtee puolivälieriin ennakkosuosikkina, mutta varmasti Mäxeilläkin on ottelusarjassa mahdollisuutensa. Konemaisesti ylivoimaiseen sarjan voittoon matkalla ollut jyväskyläläisryhmä alkoi hieman yllättäenkin kompastella runkosarjan viimeisillä kierroksilla ja sillä on nyt plakkarissa kolme perättäistä tappiota. Liigan kärkipaikka pysyi hallussa silti niukasti maalieron turvin. Lieneekö sitten pientä puristusta KaDyn joukoissa, mutta voisi ainakin kuvitella, että sarjan alkuun on Mad Maxin mainio tilaisuus iskeä ja laittaa lisää kapuloita ennakkosuosikin rattaisiin.

Mad Max joutui taistelemaan playoff-paikastaan viimeiselle kierrokselle asti. Edelliskauteen verrattuna pistetili karttui kuudella lisäpisteellä, mutta sarjasijoitus siis silti lopulta sama eli kahdeksas. Kevätkierroksen ailahtelevat peliotteet, vaikeudet vieraskentillä ja tappiot sarjan häntäpään joukkueille veivät mahdollisuudet parempaan sijoitukseen. Parhaimmillaan voittoja irtosi sarjan kärkiporukoistakin.

”Jos me pystymme parhaimpaamme niin voimme ehdottamasti kiusata KaDya tiukemmin kuin viime keväänä, jolloin sarja meni poikki heille suoraan kolmessa ottelussa. Valitettavasti emme pääse playoffiin parhaalla kokoonpanolla, mutta ne ketkä on vielä leikissä mukana, pistävät varmuudella kaikki peliin. Se on tietysti selvä, että meiltä vaaditaan tehokkuutta maalintekoon, jotta hyödynnämme meille aukevat tilanteet tulostaululle asti. Maalivahtipelin pitää tottakai onnistua puolustuspelin ohella. Kauden parasta peliin ja käydään hakemassa Jyväskylästä voitto”, suunnitteli pelaajavalmentaja Alex viimeistelytreenien jälkeen.

Matsit Jyväskylässä Monnarilla lauantaina ja sunnuntaina klo 13.30. Jos ei pääse paikan päälle niin ottelut näkyvät tuttuun tyyliin sivustolta futsal-liiga.tv. Sunnuntaina ehtii vielä puolivälieräottelun jälkeen Liikuntahallille kannustamaan Mad Maxin naiset nousujuhliin klo 16 alkavaan matsiin.