KaDy vei ensimmäisen puolivälierän

16.3.2019

Matti Jussila palkittiin Mad Maxin parhaana. (calahan.kuvat.fi)
Matti Jussila palkittiin Mad Maxin parhaana. (calahan.kuvat.fi)
Jukka Saari pelasi hyvän pelin maalillaan. (calahan.kuvat.fi)
Jukka Saari pelasi hyvän pelin maalillaan. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max taisteli loppuun asti, mutta Kampuksen Dynamo vei silti puolivälieräsarjan ensimmäisen otteluvoiton lukemin 3-2 (2-1). Ottelu kulki ennakkoarvailujen mukaisesti KaDyn pitäessä palloa suurimman osan peliajasta Mad Maxin keskittyessä tarkkaan puolustuspelaamiseen. Hyvän pelin maalilla pelanneen Jukka Saaren johdolla koiralauma onnistuikin tylsyttämään parhaimman terän KaDyn hyökkäyksistä. Tiivis puolustus vei toki lopulta tehot Mäxien omastakin hyökkäyspelin rakentelusta, sillä montaakaan kertaa eivät koskilaiset päässeet vastustajan maalia hätyyttelemään.

Kotijoukkue KaDy sai otteluun haluamansa startin, kun heidän uusi portugalilaisvahvistuksensa David Parente pääsi tuikkaamaan avausosuman Mad Max -puolustuksen unohdettua miehen vapaaksi maalin eteen kulmapotkussa. Mad Max jatkoi takaiskusta huolimatta tiiviillä puolustuspelillä hakien tilanteita lähinnä vastahyökkäyksistä. Jakson puolessavälissä KaDyn Kristijan Radin väläytti kuitenkin vasuriaan ja yllätti Jukka Saaren yläkulmalaukauksellaan lisäten kotijohdon kahteen maaliin. 14 minuuttia oli täynnä, kun Mad Max onnistui vihdoin nopeassa vastaiskussaan, kun Matti Jussila laukoi Ville Kauppisen pitkän syötön jälkeen pallon verkkoon. Jussilan laukaus taisi olla ottelun ensimmäinen, minkä vierasjoukkue sai lauottua maalia kohti. Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty ja tauolle siis kotijoukkueen johdossa lukemin 2-1.

Toista jaksoa pelattiin pitkälti samoissa merkeissä kuin ensimmäistäkin. Ehkä Mäxeillekin aukesi hieman useampia tilaisuuksia kuin avausjaksolla, mutta pääasiassa KaDyn hallinnassa vietiin ottelua eteenpäin. Radin iski jakson toisen puolikkaan alkuun jälleen vasurillaan ja vei KaDyn 3-1 johtoon. Kahden maalin tappioasemassa koiralauma otti käyttöön reikäpaitapelin, jota KaDy yritti pelata pois pitkillä pallonhallintajaksoilla. Ottelun viimeisellä minuutilla Mad Max onnistui kuin onnistuikin kaventamaan eron vain yhteen maaliin Ville Kauppisen ohjauksella Justus Kunnaksen tarjoilusta. Vierasjoukkueelle siunaantui vielä pari laukaisupaikkaa tehdä tasoitus, mutta jyväskyläläispuolustus kesti loput lähentelyt.

”Huomenna jatketaan taistelua. Olen tappiosta huolimatta ylpeä meidän pelistä. KaDy hallitsi ottelua ja heillä oli enemmän paikkoja. Se oli toki meidän suunnitelmakin luovuttaa pallonhallinta heille ja keskittyä tarkkaan puolustamiseen ja siihen, että pysytään matsissa mukana loppuun asti. Siinä mielestäni onnistuttiinkin, mutta kiri jäi lopussa kuitenkin vajaaksi. Huomenna pitää vaan parantaa ja saada itsekin pallon kanssa enemmän aikaiseksi”, kommentoi tällä kertaa loukkaantumisen takia vain valmentajana esiintynyt Alex matsin jälkeen.

Otteluvoitot siis KaDylle 1-0 ja sarja jatkuu heti huomenna samaan aikaan samassa paikassa Jyväskylän Monnarilla. Livestriimi niin ikään tuttuun tyyliin futsal-liiga.tv.