Naiset taipuivat tappioon, mutta liigapaikan metsästys jatkuu

21.3.2019

Naisten Futsal-Ykkösen kauden 2018-2019 viimeinen sarjapeli Mad Maxin ja FC Halikon osalta pelattiin viime sunnuntaina 17.3. kello 16:00 Valkeakosken liikuntahallilla. Vierasjoukkue pelasi enää maineesta ja kunniasta, mutta kotijoukkueella oli panoksena suora nousu naisten Futsal-Liigaan.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja kapteeni Sanna-Kaisa Rousku pääsi huudattamaan kotiyleisöä jo ensimmäisellä minuutilla Elina Jaakonsaaren syötöstä. Maalin jälkeen kotijoukkue jatkoi hyvää pelaamistaan ja sai luotua tilanteita, mutta vaarallisimmille maalintekosektoreille ei päästy. Aivan puoliajan lopuksi Oona Konttinen pääsi nousemaan laidasta, mutta juuri ennen summeria lähtenyt laukaus osui kotijoukkueen epäonneksi maalikehikkoon.

Toinen puoliaika alkoi hieman tasaisemmissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue päässyt herkuttelemaan maalintekopaikoilla. Kuin varkain vierasjoukkue kuitenkin pääsi tasoittamaan ottelun kapteeninsa Elli Laaksosen toimesta ja vain hetkeä myöhemmin samainen peluri siirsi FC Halikon 1-2 johtoon. Pienen nukahduksen jälkeen Maxit ottivat pelin taas haltuun ja jo seuraavalla minuutilla ensimmäisenkin kotijoukkueen maalin juonineet Rousku ja Jaakonsaari olivat pahanteossa vierasjoukkueen maalilla, tällä kertaa vain osat vaihtuivat Elinan tehdessä maalin. Tästä intoutuneena kotijoukkue sai uuden vaihteen silmään, mutta lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta palloa ei saatu Lotta Hiihtolan selän taakse.

Kotijoukkueen toinen musta minuutti sattui hieman toisen jakson puolivälin jälkeen, kun vierasjoukkue jälleen rokotti kahdesti minuutin sisään. Molemmissa maaleissa oli jälleen hitunen onnea mukana, mutta kuten kansakuntamme ikoni Timo Jutilakin on todennut "kun toimittaa pelivälinettä maalille, niin silloin tapahtuu hyviä asioita". Kahdesta takaiskusta huolimatta Maxin naisten päät eivät painuneet, vaan jatkettiin omaa peliä ja luotiin lisää maalipaikkoja. Viitisen minuuttia ennen loppua aloitettu ylivoimapeli tuotti kavennuksen kapteeni Rouskun toimesta kolmisen minuuttia ennen loppua. Kaikkensa antaneiden Max-pelureiden kiri ei kuitenkaan riittänyt, tiiviisti pelannut vierasjoukkue onnistui pitämään uupuneen koskilaisylivoiman kontrollissa ja loppulukemiksi taululle jäi 3-4.

Tällä kertaa yli kaksisataapäinen yleisö pääsi todistamaan futsalin raadollisuutta, vaikka kuinka hyvin pelaakin, niin maalit ratkaisee. Maxit haluavat kuitenkin kiittää kotiyleisöä huikeasta tuesta, joka edesauttoi kotijoukkuetta pitämään hyvän hengen yllä viimeiseen vihellykseen saakka. Kiitos myös Maxin pojille, jotka saattoivat tytöt kentälle ja liikuntahallin kahviolle, joka tarjosi kausikorttilaisille kahvit.

Vaikka pettymys olikin suuri suoran nousun jäädessä haaveeksi, ei naisten kausi päättynyt vielä tähän. Ensi lauantaina 23.3. pelataan naisten Futsal-Liigan viimeinen kierros ja selviää kenestä tulee koskilaisten nousukarsintavastustaja. Kahdesta voitosta pelattavat nousukarsintaottelut alkavat 30.3. Maxin vieraspelillä ja jatkuvat seuraavana lauantaina 6.4. Valkeakosken liikuntahallilla, tarvittaessa heti seuraavana päivänä jatketaan taas liigajoukkueen kotihallissa. Maxin naiset toivovat, että vielä tähän karsintapeliinkin saadaan samanlainen tuki kotiyleisöltä ja yrittävät antaa kentällä vielä enemmän katsojille takaisin. Edelleen kohti liigaa!