Tomi Tuominen Mad Maxin päävalmentajaksi

22.8.2019

Tomi Tuominen ohjeistaa koiralaumaa seuraavat pari kautta. (kuva: Leo Hynninen)
Tomi Tuominen ohjeistaa koiralaumaa seuraavat pari kautta. (kuva: Leo Hynninen)

Tomi Tuominen on Mad Maxin tuore päävalmentaja. Tuominen tulee koiralauman käskijäksi kahden vuoden sopimuksella ja lähtee kehittämään joukkuetta kohti Futsal-Liigan kärkisijoja.

 

Tomi, kerropa hieman alkuun itsestäsi ja futsaltaustastasi.

Olen siis Tomi Tuominen ja Suomen Turusta. Päätyönäni touhuilen sähkösuunnittelun parissa ja osa-aikaisesti teen valmennustöitä erityisesti futsalin puolella. Valmennuskokemusta löytyy liigatasolta TPK:n, SoVon ja Tervarien riveistä.

Viimeisten vuosien ajan olen toiminut FS Halikossa eri joukkueissa pelaaja- ja valmennustoiminnan kehittäjänä sekä futsalin U19 maajoukkueen valmennusryhmässä. Ja jotta aika ei ole käynyt tai käy pitkäksi, niin kuulun myös Palloliiton futsalvalmentajien kouluttajaryhmään. Futsalin parissa olen siis toiminut 2000-luvun alusta lähtien. Pelasin Futsal-Liigassa TPK:n koko liigahistorian ajan ja kauden verran SoVon riveissä.

Millainen valmentaja on Tomi Tuominen?

”Vaativa, määrätietoinen eikä varmastikaan liigan hiljaisin valmentaja.”

Millaisena näet tämän hetken Mad Max-joukkueen?

”No itse olen vasta tutustumisvaiheessa, mutta sanoisin, että taitava ja nälkäinen sekä varmasti periksiantamaton ryhmä.”

Joukkue on uudistunut vahvasti viime vuodesta. Miten uskot sen vaikuttavan tulevaan kauteen?

”Pelaajarunko on kuitenkin säilynyt ja hyviä nuoria sekä myös kokemusta on tullut joukkueeseen, joten perustat ovat kunnossa siinä mielessä. Varmasti ottaa silti aikansa, että saadaan kaikki palaset kohdalleen. Mielenkiinnolla ja luottavaisena kuitenkin odotan tulevaa kautta.”

Millaisena näet tulevan Futsal-Liigakauden? Pelaajaliikenne on käynyt kuumana ja vahvistuksia on tullut myös Suomen ulkopuolelta?

”Sehän on vaan hyvä, että pelaajia liikkuu ja liiga ammattilaistuu kausi kaudelta. Varmasti tulee tasainen sarja, jossa ei ole helppoja pisteitä tiedossa missään pelissä.”

Terveiset kannattajille.

”Apialla on ollut aina vauhtia, vaarallisia tilanteita ja viihdettä sekä kentällä että myös yleisön toimesta. Kaikki siis hallille ja lehterit täyteen kannustamaan Hullut koirat kohti menestystä.”