Mad Max haki vierasvoiton Sievistä

6.10.2019

Mikko Heritty keräsi tililleen maalin ja maalisyötön. (calahan.kuvat.fi)
Mikko Heritty keräsi tililleen maalin ja maalisyötön. (calahan.kuvat.fi)
Matti Jussila iski tärkeän avausmaalin heti matsin alkuun. (calahan.kuvat.fi)
Matti Jussila iski tärkeän avausmaalin heti matsin alkuun. (calahan.kuvat.fi)
Jukka Saari torjui hienon nollapelin. (calahan.kuvat.fi)
Jukka Saari torjui hienon nollapelin. (calahan.kuvat.fi)

Koiralauman karavaani vieraili lauantaina Sievissä ja nappasi mukaansa maistuvat kolme sarjapistettä lukemin 0-2 (0-2). Niinkuin lukematkin osoittavat, Mad Max onnistui tylsyttämään kotijoukkueen hyökkäyspelin maalivahti Jukka Saaren johdolla. Muutamaan otteeseen maalitolpatkin auttoivat Mäxejä sopivasti ja lopputuloksena muun muassa viime kaudella aivan liian harvoin nähty vierasvoitto.

Mad Max sai otteluun haluamansa alun, kun reilun minuutin pelin jälkeen nopean avauskuvion jälkeen Matti Jussila laukoi pallon takakulmaan Mikko Herityn hyvästä tarjoilusta. Viisi minuuttia oli pelattu, kun Mikko Heritty laukoi vasurillaan komeasti etuyläkulmaan pallonriiston jälkeen. Mäxien prässipeli toimi muutenkin mallikkaasti ja riistojen jälkeen vierasjoukkue onnistuikin luomaan muutaman hyvän paikan lisätä johtoaan. Viimeistely ei kuitenkaan ollut riittävän tehokasta, joten tauolle lukemissa 0-2.

Toisella puolikkaalla Sievi onnistui kääntämään pelinhallintaa enemmän itselleen, mutta koiralauman puolustuspaketti pysyi hyvin kasassa. Omien hyökkäyksien rakentelu jäi avausjaksoa vaatimattomammaksi. Sievi pystyi luomaan muutaman maalipaikan, mutta Mad Max selviytyi lopulta voittajaksi melko helpostikin. Ihan lopussa Sievi kilautti reikäpaitapelin avustuksella pallon tolppaan, mutta sen lähemmäksi kotijoukkue ei osunut.

”Hieno taistelu ja aika harvinaislaatuinen voitto Sievistä ja vielä oma pää puhtaana. Lähdettiin matsiin ottamalla aika ja tila pois kotijengiltä ja koitettiin sen kautta saada yllätettyä Sievi. Se onnistui enemmän kuin hyvin. Päästiin ekalla vitosella kahden maalin johtoon ja saatiin muutenkin luotua hyviä paikkoja. Loppua kohden Sievi sai luotua painetta meidän maalille, mutta puolustuspeli-ilme, Jugin hoitaessa loput varmoilla torjunnoilla, oli tänään monilta osin sitä mitä sen pitäisikin olla ja ehkäpä pienen onnenkin kautta ansaittu voitto tänään”, luonnehti matsin kulkua päävalmentaja Tomi Tuominen.

”Saatiin hyvä alku matsiin, painettiin pari maalia siihen ja saatiin toteuttaa omia juttuja vähän vapautuneemmin kuin viime viikonloppuna kotona. Toisella jaksolla kaveri prässäsi vähän kovempaa ja sai pallonhallintaa sitä kautta itselleen enemmän ja enemmän, mutta joka jätkä puolusti tänään uhrautuvasti ja pidettiin vaaralliset paikat minimissä. Jugi Saaren nollat ja hyvä puolustuspeli takasi tänään maistuvat kolme pistettä Sievistä, missä ei viime vuosina hirveästi olla päästy juhlimaan”, tuumasi jälleen hyvän matsin pelannut Mikko Heritty.

Mad Max jatkaa voittoputken kehittelyä tulevana sunnuntaina kotiottelulla, jolloin Liikuntahalliin saapuu vastustajaksi sarjanousija Riemu Jyväskylästä.