Jallu Mäkelä mukaan valmennustiimiin

30.10.2019

Jallu Mäkelä liittyy mukaan Mäxien valmennustiimiin.
Jallu Mäkelä liittyy mukaan Mäxien valmennustiimiin.

Mad Maxin seuralegenda ja kapteenien kapteeni Jari-Pekka Mäkelä on liittynyt edustusjoukkueen valmennusportaaseen pari kautta kestävällä sopimuksella. Jallulla on valmennuskokemusta niin Hakan kuin Mad Maxin junioripuolelta ja viimeisimpänä meriittinä tietenkin Hakan nostaminen Veikkausliigaan Teemu Tainion apurina.  

Jallu, Mad Max -ikoni on palannut hullunkoiran luolaan ja liigajoukkueeseen valmennusroolissa. Mitä on muuttunut futsalissa pelikausiesi jälkeen?

”No joo, ensinnäkin hieno juttu, että tälläinen mahdollisuus tuli eteen. Neljä vuotta olen valmentanut Mad Maxin 07-syntyneitä poikia ja täältä saamalla tiedolla ja kokemuksella pystyn Jussilan Apan kanssa viemään myös junioripuolta rutkasti eteenpäin. Olisiko omasta viimeisestä liigapelistä mennyt kymmenisen vuotta ja täytyy sanoa, että peli on kehittynyt kyllä isoilla harppauksilla. Joukkueet ovat taktisesti ja teknisesti huippuluokkaa. Se on ehkä isoin muutos omiin aikoihin vaikka toki silloinkin ainakin Mad Max teki juuri sitä työtä futsalin kehityksen eteen. Maajoukkue on ottanut hyviä tuloksia jo pitemmän aikaa. Peli on vauhdikasta ja pelaajat ovat hyvässä kunnossa. Yleisöä tulee kausi kaudelta lisää ja media on kiinnostunut lajista.”

Millaisena näet tämän päivän joukkueen?

”Vasta kourallinen treenejä ja pari peliä on tullut tällä kaudella oltua mukana, mutta on kyllä positiivinen fiilis tästä joukkueesta. Erittäin taitavia pelaajia ja upeita persoonia, jotka sopivat joukkueeseen. Hankinnat ovat onnistuneet ja koko seuran ympärillä fiilis on hyvä.”

Tomi Tuomisen kanssa olet vääntänyt aikoinaan kentällä vastakkain. Miten näet yhteistyön Tompan kanssa?

”Tompan kanssa tuli jokunen peli väännettyä vastakkain ja juuri se vaikutelma minulla oli tähän lähtiessäni, että valmentajana Tomppa on varmasti samanlainen kuin pelaajana. Vaativa ja aina täysillä mukana. Oli pelivuosina TPK:n kapteeni ja ei varmaan aina ihan parhaita kavereita oltu kentällä. Mutta turkulaisia vastaan oli hieno pelata ja kyllä me muistaakseni aina lyötiin kättä päälle pelin jälkeen.”

Mitä asioita haluat tuoda kokemuksesi kautta joukkueelle?

”Oma kokemus huippufutsalista on kuitenkin niin pitkän ajan takaa, että en sieltä paljoa pysty joukkueelle antamaan. Lähinnä opiskelen Tompalta lajia tavallaan uudestaan. Tällä hetkellä aika treeneissäkin on kulunut lähinnä tarkkailemalla pelaajia ja yritän sitä kautta oppia tuntemaan joukkuetta enemmän. Pikku hiljaa mennään eteenpäin.”

Terveiset katsomoon?

”Loppuun tietysti iso kiitos katsojille. Muistan miten hienoa oli pelata kotiyleisön edessä. Mad Maxillä on upea kannattajajoukko, joka on jo useamman kauden pitänyt hyvää mekkalaa hallissa. Tästä tulee hyvä juttu, nähdään peleissä.”