Synkkä marraskuu jatkuu

18.11.2019

Mika Jussila teki viikonlopun ainokaisen. (calahan.kuvat.fi)
Mika Jussila teki viikonlopun ainokaisen. (calahan.kuvat.fi)

Pohjoisen turnee ei tuonut helpotusta Mad Maxin tuskaan vaan Tornio Palloveikot ja FC Kemi olivat odotetun kovia kotijoukkueita ja jatkoivat Mäxien tappioputkea. Lauantaina torniolaiset jättivät koiralauman nollille lukemin 3-0 (1-0). Sunnuntai ei tarjoillut juuri parempaa vaikkei nollille jäätykään. Lukemat FC Kemille 5-1 (2-0). Molemmissa otteluissa oma hyökkäyspelaaminen jäi vaisuksi ja maalipaikat olivat todella harvassa. Lentävällä maalivahdilla pelatessa mahdollisuuksia kavennusmaaleihin syntyi sitten heti enemmän, mutta paikat jäivät tällä kertaa hyödyntämättä. Jos nyt jotain positiivista haetaan niin Justus Kunnas ja Jan Holm palasivat sairastuvalta takaisin tositoimiin.

 

”Synkkä marraskuu sai jatkoa. Lauantaina ToPV -peli ei mennyt lainkaan pelikirjan mukaisesti. Liike puuttui kokonaan ja vaikka reagointi ja puolustaminen parani kahdesta edellisestä selkäsaunasta, jätettiin silti liikaa syöttölinjoja vastustajalle hyödynnettäväksi. Ja nehän hyödynsi. Onneksi maalivahtiosasto antoi mahdollisuudet sekä lauantaina (Jukka Saari) että sunnuntaina (Jan Holm) taistella voitosta. YV-pelin kautta saatiin paikkoja luotua useampaankin maaliin, mutta viimeistely ei ollut kohdillaan. Omista huolimattomuuksista vastustaja rokotti maalit. Sunnuntain FC Kemi -matsiin painotettiin liikkeen merkitystä ja puolustuspelin aktiivisuutta. Liikettä alkoi löytyä paremmin, mutta liikaa tehdään edelleen vääriä ratkaisuja ja väärissä kohdin. Taas kerran aivan omista virheistä rokotettiin. Ei tässä auta kuin tehdä töitä näiden asioiden parissa. Toivotaan, että nyt vihdoin aletaan taas saada jengi kasaan treeneihin ja sitä kautta peli takaisin uomiinsa. Toistoja, toistoja ja toistoja sekä uskoa omaan tekemiseen niin sieltä se lähtee”, kommentoi päävalmentaja Tomi Tuominen viikonlopun ja samalla koko marraskuunkin saldoa.

”Tiedettiin, että haastava viikonloppu oli edessä ja tulos oli sen mukainen. Maalivahtipeli antoi molemmissa peleissä mahdollisuudet pisteille, mutta tällä kertaa hyökkäys ei kyennyt paikoista iskemään. Duunia tarvitaan entistä enemmän ja rutiinia pallolliseen tekemiseen. Nyt vain keskittyminen seuraavaan peliin ja oma tekeminen pari astetta paremmaksi. Rosteri alkaa olemaan kunnossa ja joukkuepelillä homma himaan”, loi uskoa viikonlopun ainoan Mad Max -maalin iskenyt Mika Jussila.

Mahdollisuus kurssin korjaamiseen on heti tulevana lauantaina, kun PP-70 Tampereelta saapuu vierailulle Liikuntahalliin. Matsi laitetaan käyntiin totuttuun tapaan klo 15.