Voitto kotiin vuoden viimeisestä matsista

23.12.2019

Mikko Heritty oli hyvässä iskussa JoSePan kaadossa. (calahan.kuvat.fi)
Mikko Heritty oli hyvässä iskussa JoSePan kaadossa. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max kävi nappaamassa vuoden viimeisessä matsissa JoSePan päänahan vaihtelevien tilanteiden jälkeen lukemin 5-7 (3-2). Avausjaksolla koiralauma oli vaikeuksissa joutsalaisten erikoistilanteiden kanssa, mistä kotijoukkue laittoikin pallon kolme kertaa verkon perukoille. Mäxien oma pelaaminen tuotti maalitilanteita isompaankin maalimäärään, mutta maaliin osuivat avauspuolikkaalla vain Justus Kunnas ja Mikko Heritty. Toisella jakson alkuun Mad Max tasoitti Mika Jussilan toimesta ylivoimalla, kun kotijoukkue pelasi ulosajon jälkeen vajaalukuisena. Mäxien peli kulki mainiosti ja Yasar Elbeller ja Kim Lingman lisäsivät nopeilla maaleilla johtoa. Paikkoja lisämaaleihinkin oli, mutta pikkuhiljaa JoSePakin pääsi peliin mukaan. Kotijoukkueen reikäpaitapeli oli erikoistilanteiden tapaan tehokasta ja se iski pelin tasoihin reilu kolme minuuttia ennen ottelun loppuvihellystä. Mad Max ei kuitenkaan tyytynyt tasapeliin vaan käänsi ottelun edukseen Mikko Herityn upealla osumalla. Jan Holmin loukkaantumisen jälkeen toisen jakson Mad Max -maalilla mainiosti pelannut Jukka Saari herkutteli vielä tyhjään rysään ottelun loppunumerot.

”Saatiin haettua hieno ja tärkeä voitto Joutsasta ja samalla karistettiin playoff-viivaa hieman kauemmas. Peli itsessään oli varmasti katsojia viihdyttävä kaikinpuolin. Tilanteita ja käänteitä riitti. Näin valmentajan näkökulmasta pitää olla tyytyväinen tietysti pisteisiin, mutta myös siihen, että joukkue uskoi tekemiseensä ja sovittuihin asioihin. Lopulta onnistuttiin myös pistämään pallot pussiin riittävässä määrin niin mikäs tässä on joulutauolle lähtiessä. Parannettavaakin löytyy ja erikoistilannepuolustuksen parissa riittää edelleen töitä. Mutta nautitaan nyt ensin joulun rauhasta ja sitten takaisin harjoituksiin”, mietiskeli päävalmentaja Tomi Tuominen.

”Tapahtumarikas syyskausi on takana ja keikutaan sijalla 7. Tulin joukkueen päävalmentajaksi hieman ennen sarjan alkua ja pikkuhiljaa tässä on saatu näkyville omaa peliajatusta, joka ei hirveästi eroa Alexin ajatuksista, mitä Mäxeissa on haettu viimeiset vuodet. Muutamia pieniä asioita koitetaan tehdä eri tavalla ja välillä se on onnistuneesti näkynyt, mutta välillä taas sanoinsinko että ei niin hyvin. Eli ailahtelua otteissa on ja hyvän ja huonon päivän ero vielä näkyy. Se on nuoren joukkueen merkki ja kertoo enemmän joukkueen potentiaalista ja halusta ja uskalluksesta oppia ja tehdä asioita joiden kautta saadaan joukkueen sekä seuran tekemistä kehitettyä. Pelit ovat siis menneet aika vaihtelevalla menestyksellä. Pääosin ollaan onnistuttu napsimaan tasaisesti pisteitä meidän ns. päävastustajilta, mutta sitten taas ei olla kyllä sarjan top-joukkueita onnistuttu kunnolla haastamaan ja tulokset ovat jääneet siltä saralta laihoiksi. Tästä lähtökohdasta jatketaan työntekoa, että päästään seuraavalle tasolle ja katsotaan sitten maaliskuussa missä mennään. Eli minun puolestani kiitos syyskaudesta ja rauhaisaa joulunaikaa kaikille tasapuolisesti. Nähdään hallilla!”, summasi Tuominen koko syyskautta.

Futsal-Liiga jatkuu Mad Maxin osalta siis ensi vuoden puolella. Lauantaina 4.1. Liikuntahalliin saapuu vierailulle Sievi Futsal. Siihen asti koko Mad Max -organisaation puolesta oikein hyvää joulua ja vieläkin parempaa uutta vuotta!